Follow:
DIY, Lifestyle, Uncategorized

DIY Naaisetje in een Mason Jar

diy mason jar sewing kitDe laatste tijd ben ik fanatiek aan het naaien geslagen, en heb ik zelfs mijn eerste kledingstuk (een high waisted rok) gemaakt. Maar wat ik miste was een speldenkussen en een plek voor al mijn kleine benodigdheden. Toen ik een leuke DIY op Pinterest zag om zelf zo’n naaikit te maken, besloot ik dit direct te proberen. Wil je zelf ook zo’n leuke pot maken, lees dan verder voor de instructies!
 
 
diy mason jar sewing kit
 
Benodigdheden
– Mason Jar met tweedelige deksel (de deksel is erg belangrijk!)
– Stof met een leuk printje
– Extra versiering zoals kant (optioneel)
– Kussenvulling
– Karton
– Lijmpistool
– Schaar
– Pen

Je begint met het maken van het speldenkussen. Belangrijk is dat je een deksel met twee delen hebt, zoals de originele Mason Jar. Dit houdt in dat je een buitenring hebt, en een platte deksel die samen één deksel vormen. Anders kun je het speldenkussen niet door de bovenkant duwen.
 
 
diy mason jar sewing kit

 

Met de pen neem je de maat van de deksel over op het karton. Zorg ervoor dat deze in de buitenste ring past, ook als er nog een beetje stof omheen komt. Knip een cirkel uit je stof die ongeveer 3 centimeter groter is dan je deksel. Met je lijmpistool bevestig je de stof in plooien op het karton. Lijm de laatste 1,5 cm van de stof op het karton, zodat aan de onderkant een zakje ontstaat voor de vulling.. Laat aan het einde een stukje open om de kussenvulling naar binnen te duwen. Daarna lijm je het laatste stuk ook dicht. Ik heb aan de onderkant nog een extra stukje stof gelijmd om alle stof netjes af te werken. Dit is optioneel.

 
 
diy mason jar sewing kit
Vervolgens druk je het speldenkussen door de buitenste ring van de deksel. Het platte deel heb je nu niet meer nodig. Je kunt nu de ring versieren, zoals ik heb gedaan met kant en pareltjes.Hiervoor kun je het lijmpistool weer gebruiken.
 
 
diy mason jar sewing kit
In principe is je naaikit nu al klaar. Nu is het tijd om het te vullen met allerlei dingen die je bij de hand wil hebben tijdens creatieve projecten. Denk bijvoorbeeld aan een tornmesje, meetlint, een klein schaartje en natuurlijk spelden in je speldenkussen.
 
 

diy mason jar sewing kit

Het is dus heel eenvoudig om je eigen naaikit te maken. En houd je niet van naaien, dan vul je ‘m gewoon met allerlei andere leuke dingen! Denk bijvoorbeeld aan een manicure-setje, en gevulde Mason Jars zijn ook leuk om te vullen als een kadootje!

 
 

Als jij een Mason Jar had, waar vul jij ‘m dan mee?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Dat is leuk!

  13 augustus 2015 at 16:31
 • Reply Kiss & Make-up

  Dit is een VEEL mooiere manier van opbergen dan demijne, haha 🙂 Leuk.

  14 augustus 2015 at 15:54
 • Geef een reactie