Follow:
DIY

DIY | Versier je eigen kurken onderzetters

kurken onderzettersEventjes geleden zag ik op de blog van RedFashionHead een ontzettende leuke DIY voorbij komen. Zij had de saaie ronde kurken onderzetters versierd en ik wist dat ik dat ook wilde! Vorige week heb ik alles in huis gehaald en heb ik mijn eigen onderzetters versierd en vandaag deel ik hier de DIY. Ja, mijn ‘ontwerp’ is hetzelfde als die van Janouk, maar dat is omdat ik ze gewoon zo leuk vind! Lees dus verder als je ook wil weten hoe je dit zelf kunt maken. 
 
 
kurken onderzetters
Wat heb je nodig:
– Ronde of vierkante onderzetters
– Een permanente marker in jouw favoriete kleur
– Iets ronds om om te kunnen trekken
– Een krant om je tafelblad te beschermen tegen vlekken
 
 
kurken onderzetters
 
Hoe maak je het:
Het is ontzettend makkelijk om te maken en daarom is het ook zo’n leuke DIY om zelfs te proberen. Je hebt een rond voorwerp nodig die je om kunt trekken. De grootte hiervan bepaald waar de cirkel uiteindelijk op je onderzetter komt, dus kies een maat die jij mooi vindt. En wat vies mag worden, want die permanente marker krijg ik niet meer van mijn potje haargel af. Natuurlijk kun je ook andere patronen maken en misschien heb je daarvoor niet eens een rond voorwerp nodig. Kies wat jij leuk vindt en laat je creativiteit de vrije loop.
 
kurken onderzetters
 
Vervolgens heb ik allemaal hartjes getekend over de cirkel. Het is even wennen om op kurk te tekenen, maar ik vind het ook wel wat hebben dat niet alle hartjes perfect zijn. Een beetje ambachtelijk, dat mag best!

Dat is eigenlijk alles al. Laat de onderzetters even drogen zodat er geen vlekken van de stift op je tafel komen en geniet van je eigen creatie.
 
 
kurken onderzetters
 
 
Disclaimer: Het is dan wel permanente marker dat is gebruikt, maar ik kan niet garanderen dat de stift niet afgeeft als er een nat glas op komt te staan. Wees in het begin dus even voorzichtig in het gebruik en zie hoe de onderzetters zich houden als je er wat overheen knoeit. 
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Nyria Kuijer

  Super leuk!
  Liefs, xxx

  30 september 2014 at 10:27
 • Reply Manon

  Wat leuk gedaan!

  30 september 2014 at 17:45
 • Reply Florence

  Wauw zo leuk! 🙂

  4 oktober 2014 at 13:49
 • Reply Jasmijn

  Wat leuk! Ik vind ze heel schattig!

  11 oktober 2014 at 16:59
 • Geef een reactie