Follow:
Lifestyle

Documentaire challege | 21 docu’s kijken in november

Docu challenge
Voor november heb ik mijzelf een doel gesteld: 21 dodcumentaires kijken in 30 dagen. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel: ik vind het ontzettend interessant om meer te leren over de wereld, verschillende culturen, personen en wij als mensen. En aangezien ik al een tijdje Netflix heb en daar een aardige collectie docu’s op staat, is deze uitdaging een leuke afwisseling op de vele films die ik kijk. Want in diezelfde tijd kan ik ook van alles leren over fast fashion, dierenwelzijn, de man achter Burt’s Bees en zo kan ik nog wel even doorgaan. Benieuwd naar mijn challenge, lees dan meer.
 
 
Deze challenge heb ik vooral voor mijzelf opgezet. Nu heb ik een duidelijk doel waar ik naartoe kan werken, en waar ik natuurlijk op terug kan kijken. Soms heb ik gewoon even een stok achter de deur nodig. Maar als jij het ook leuk vindt om meer documentaires te kijken, doe dan vooral lekker mee! Het hebben van Netflix is wel handig, of je moet alles los kunnen/willen downloaden. Ik surf op zowel de Nederlandse, Amerikaanse en UK-versie van Netflix, dus dat is een extra groot aanbod.

Een aantal documentaires staan hoog op mijn lijstje. Natuurlijk kijk ik er meer dan dit korte lijstje, maar dit zijn een aantal waar ik erg naar uitkijk:

– Fed Up
– Burt’s Bees
– Food Inc.
– The Drop Box (over babyluikjes)
– Steve Jobs: One Last Thing
– Yoga is a transformational journey
 
Als journalist weet ik natuurlijk wel het één en ander van documentaires. Zo zie je bijvoorbeeld vooral de visie van de maker, wat niet altijd even objectief is. En vaak is het onderwerp maar van één kant belicht. Maar ik vind het een fantastische manier om te leren over de wereld om ons heen. Over andere culturen. Over mode, waarover ook meerdere documentaires op Netflix te vinden zijn. Ik kan dus niet wachten om aan deze uitdaging te beginnen!

Onlangs heb ik ook al Cowspiracy en The True Cost gekeken. Heb ik je nog meer suggesties voor interessante documentaires, dan hoor ik het graag!
 
 

Doe jij ook mee met de challenge om 21 docu’s te kijken in de maand november?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie