Follow:
Beauty, Organic, Reviews

Dr Organic Dead Sea Day Cream Review

Dr Organic Dead Sea day creamDr Organic heeft een groot scala aan gezichts- en lichaamsverzorging en daarom ben ik altijd geïnteresseerd om producten te testen. Enige tijd geleden kocht ik tijdens een actie meerdere producten van dit merk, waarvan de reviews al zijn verschenen. Vandaag is Dr Organic Dead Sea Day Cream aan de beurt; een lichte dagcrème voor de gevoelige huid. In deze review geef ik je mijn ongezouten mening over dit product. Lees je mee?
 
Merk: Dr Organic
Naam: Organic Dead Sea Mineral Day Cream
Verkrijgbaarheid: bij De Tuinen
Prijs: €12,99 voor 50 ml
 
Dr Organic Dead Sea day cream

 

WAT BELOOFT DR ORGANIC DEAD SEA DAY CREAM?

“Deze lichte en ultra-opneembare day cream helpt om de huid te hydrateren en glad te maken. Het dringt diep door in de opperhuid en en help de stevigheid en teint van de huid te verbeteren. De day cream bevat Kalparine dat de hydro-lipide barrière versterkt (tegen vochtverlies) en herstelt de soepelheid en elasticiteit van de huid.”

Dr Organic Dead Sea Day Cream bevat geen parabenen, minerale olie, synthetische kleurstoffen en siliconen.
 
 
Dr Organic Dead Sea day cream

 

WAT VIND IK VAN DR ORGANIC DEAD SEA DAY CREAM?

Dr Organic Dead Sea Day Cream is een lekkere romige dagcrème voor de gevoelige huid. Ik heb in de winkel gevraagd naar een dagcrème die ook voor de gevoelige huid geschikt is, en dat was deze. Er zitten dan ook allemaal fijne ingrediënten in en de lijst begint al met aloë vera! Een goed teken, en ook de andere items op de ingrediëntenlijst (zie foto boven) beloven veel goeds.

Mijn verwachtingen lagen dan ook hoog bij dit product, maar ik kan je direct al zeggen dat ik teleurgesteld ben in dit product. Allereerst ruikt het echt ontzettend sterk en dat vind ik voor deze geur niet heel prettig. Het ruikt een beetje ziltig/naar de zee. Dat is ook niet zo gek omdat het zout uit de Dode Zee bevat, maar dan hoeft het nog niet te ruiken alsof je zelf ter plekke in die zee hebt gezwommen. Ik vind trouwens meer producten van Dr Organic veel te sterk ruiken, dus dat is wel iets om mee te nemen als je iets van dit merk wil kopen.

Ook qua formule was dit niet helemaal de juiste crème voor mij. Het was dusdanig licht, dat mijn huid na 15 minuten alweer uitgedroogd aanvoelde. Hoewel de crème romig is als je het aanbrengt, is het voor mijn huid in ieder geval niet voedend genoeg. Dat is natuurlijk erg jammer. Dr Organic Dead Sea Day Cream is dan voor mij ook niet afdoende, ook niet als ik er eerst een gezichtsolie vooraan gebruik.

Ik vind het jammer om te melden dat dit product niet aan mijn eisen voldoet, want het is wat betreft ingrediënten wel een goede dagcrème. Zoals altijd is gezichtsverzorging erg afhankelijk van jouw individuele huid dus wat voor mij niet werkt, kan voor jou best goed uitpakken.

 
 
Dr Organic Dead Sea day cream Dr Organic Dead Sea day cream
 
Voordelen:
– Lichte formule
– Geschikt voor de gevoelige huid
– Veel fijne ingrediënten
 
Nadelen:
– Niet voedend genoeg voor mijn huid
– Ruikt erg sterk naar de zee
– Geen tester beschikbaar
– Korte houdbaarheid van zes maanden
 
 

Wat is jouw favoriete dagcrème op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marloes

  Oh jammer dat de crème niet voldeed aan de verwachtingen.

  30 juli 2016 at 17:55
 • Reply Mariëlle M.

  Ruikt naar de zee !? Dat is ook wat zeg haha! Ik ben wel benieuwd, hoewel ik vrees dat ie voor mij ook niet genoeg is!

  2 augustus 2016 at 13:06
 • Geef een reactie