Follow:
Beauty, Haar, Organic, Reviews

Dr. Organic Dead Sea Mineral Shampoo review

Dr Organic Dead Sea Mineral ShampooSoms wil je gewoon een nieuw product testen omdat je zat bent van de oude. Ik gebruik mijn geliefde Yes To Carrots shampoo al meer dan een jaar (die fles gaat maar niet op!) en wilde gewoon eens iets anders in mijn haar smeren. Daarom vroeg ik advies bij De Tuinen voor een shampoo voor mijn haartype, en met een fles van de Dr. Organic Dead Sea Mineral Shampoo/Conditioner liep ik even later weer naar buiten. En Dr. Organic is een merk dat ik erg prettig vind, dus ik kon niet wachten om de shampoo te proberen. Mijn bevindingen deel ik in deze review.
 
 
Merk: Dr. Organic
Naam: Organic Dead Sea Mineral Shampoo Conditioner
Verkrijgbaarheid: Bij De Tuinen
Prijs: €9,99 voor 265 ml
 
 
Dr Organic Dead Sea Mineral Shampoo
 

WAT BELOOFT DR. ORGANIC DEAD SEA MINERAL SHAMPOO

“Een intense herstellende en beschermende behandeling. De unieke combinatie van biologische Dode Zee mineralen geeft deze shampoo & conditioner verzorgende en voedende eigenschappen. In combinatie met een groot aantal kruidenextracten en biologische algen stimuleert deze revitaliserende twee-in-één shampoo en conditioner de keratine vezels van het haar, waardoor het haar vol, levendig en prachtig verzorgt wordt.”
 
 
Dr Organic Dead Sea Mineral Shampoo
 

WAT VIND IK VAN DR. ORGANIC DEAD SEA MINERAL SHAMPOO

Omdat ik wat last heb van roos, vroeg ik de medewerkster van De Tuinen specifiek naar een shampoo die daarbij zou kunnen helpen. Zo kwam ik uiteindelijk bij dit product uit, want normaal zou ik niet zo snel een shampoo en conditioner in één kopen. Maar eigenlijk bleek dat erg handig te zijn! In de douche hoef je ook maar één keer het product over je haar te verdelen, en je hoeft het ook maar één keer uit te spoelen. Dat was echt handig, en ik was ook veel sneller klaar met het wassen van mijn haar.

De geur was echter iets wat ik niet direct prettig vond. Het is een beetje lastig te plaatsen, maar ik zou toch willen zeggen dat het een beetje naar de zee ruikt. Niet gek natuurlijk omdat deze lijn mineralen uit de Dode Zee bevat, maar het is minder fijn dat de andere geuren die Dr. Organic heeft. Echter was het niet super overheersend en was dit voor mij geen reden om het product niet meer te gebruiken.

Wat echter wel de reden is dat ik de Dr. Organic Dead Sea Mineral Shampoo NOOIT weer ga gebruiken, is dat mijn haar ontzettend statisch werd. Nog veel erger dan wanneer je in de winter een muts op hebt gehad en je haar ook statisch wordt. Ik kon het alleen maar in een knot dragen, zelfs met een paardenstaart zat het de hele dag strak tegen mijn gezicht geplakt. En slapen met los haar was een ramp! Ik heb eigenlijk nooit statisch haar, en ik vond het verschrikkelijk! Ik heb twee dingen geprobeerd: een extra conditioner gebruiken in de hoop dat het daardoor niet statisch werd, en mijn föhn skippen en mijn haar aan de lucht laten drogen. Beiden hadden geen succes en mijn haar was zo statisch als het maar kan zijn. En als ik het de keer daarna met mijn oude vertrouwende shampoo & conditioner (van Yes To Carrots) ging wassen, was er niets aan de hand.

Het is zonde dat zo’n duurder product niet aan mijn verwachting voldoet. Normaal ben ik zeker te spreken over de producten van Dr. Organic, maar dit is gewoon zo vervelend! Nu heb ik mijn haar vaak vast, maar als zelfs een paardenstaart niet meer mogelijk is, is dat genoeg reden om de shampoo niet meer te gebruiken. Ik heb er laatst mijn make-upkwasten maar mee gewassen, en dat ging wel goed. Ik vind het ook zonde om een volle fles weg te gooien.
 
 
Dr Organic Dead Sea Mineral Shampoo
 
Voordelen
– Het is een handig twee-in-één product
– Biologisch product
– Geen SLS/SLES, parabenen, schadelijke chemicaliën en paraffine
– Geschikt voor veganisten
 
Nadelen
– Ik krijg er verschrikkelijk statisch haar van
– De geur is niet zo mijn ding
 
 

Wat is jouw favoriete (natuurlijke) shampoo op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Nou wat jammer zeg, hij klonk goed tot het statische gedeelte… 🙁 Ik heb twee andere lijnen van dit merk, die werken prima!

  16 april 2016 at 07:18
 • Reply Annette

  Ik ben ook geen fan van de Dr. Organics shampoo. Ik heb een hele nare ervaring met de Argan variant. Bleh! Dat artikel wordt nog veel gelezen trouwens kan ik in mijn statistieken zien 🙂

  16 april 2016 at 17:15
 • Reply Selina

  Bedankt voor dit revieuw! Hij zat in mijn online winkelmandje, maar knikker hem er toch maar uit!

  28 januari 2018 at 16:49
 • Geef een reactie