Follow:
Reizen, Travel

De knoop is doogehakt: Droomreis Thailand is happening!

Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver. Mijn vakantiedagen zijn goedgekeurd en dus kon ik mijn ticket boeken naar Thailand! Al zo lang ik me kan herinneren heeft Thailand me ontzettend geboeid en ik wilde het land altijd al eens bezoeken. De afgelopen weken werd duidelijk dat dit zo maar eens werkelijkheid kon gaan worden in 2018. En nu is het definitief, begin volgend jaar reis ik met mijn vriendin naar het land van de glimlach: Thailand. Maar nu is mijn vraag natuurlijk: wat moet ik daar gaan doen? Ik zet een paar dingen op een rijtje voor mijn droomreis Thailand en hoop van jou tips te krijgen!

 

De eerste paar dagen ben ik alleen in Bangkok en daar moet ik rekening mee houden met mijn plannen. Dit was een logistieke overweging omdat ik vanuit Nederland reis, en mijn vriendin vanuit China. Ik kon een paar dagen extra vakantie opnemen en wil die tijd dus benutten in de hoofdstad van dit prachtige land.

Tijdens mijn droomreis Thailand hoop ik in Bangkok een aantal toffe activiteiten te doen. Een paar dingen die op mijn lijstje staan zijn de oude tempelstad Ayutthaya, de flowing market en Wat Pho, waar een enorm lang gouden beeld van Boeddha ligt. Ik heb altijd wel interesse gehad in het Boeddhisme en dan is Thailand natuurlijk het land bij uitstek om daar mee in aanraking te komen. En eigenlijk zou ik ook graag een treinreis door de natuur willen maken. Het doet me enorm denken aan films en documentaires, waarbij iemand uit het raam hangt en de enorme trein voor zich uit ziet bewegen. Ja, een treinreis zou denk ik echt gaaf zijn!

 
 
 

Na mijn paar dagen in Bangkok zal ik doorvliegen naar Phuket, waar de stranden wit zijn, het water blauwer dan blauw en het met dertig graden goed toeven is. Daar zal ik mijn vriendin treffen, met wie ik natuurlijk een aantal gave uitjes hoop te maken. Zo lijkt het me te gek om tijdens mijn droomreis naar Koh Phi Phi te gaan, wat echt het meest idyllische eiland ter wereld moet zijn. Ook zou ik het fantastisch vinden om met een scooter langs de kust te rijden. Lekker cliché, maar het is natuurlijk heel handig om je eigen vervoer te hebben en echt wat van de omgeving te kunnen zien. En eerlijk; ik vind het er ook gewoon heel tof uitzien haha! En mocht het mogelijk zijn, dan zou ik wel een olifantenreservaat willen bezoeken waar ze dieren uit de toeristenindustrie opvangen en goed verzorgen. Je zult mij absoluut geen ritje op een olifant zien maken want dat is namelijk enorme uitbuiting. Dus ik hoop daar een goed alternatief voor te kunnen vinden op Phuket.

En nu komt natuurlijk mijn vraag aan jou: Ben jij wel eens in Thailand, Bangkok of Phuket geweest en heb je tips voor mijn reis? Ik hoor graag van jou wat ik moet doen tijdens mijn droomreis Thailand en waar ik op moet letten in dit bijzondere land. Laat een berichtje achter in de comments en ik zal het zeker op mijn lijstje zetten van dingen die ik ga doen tijdens mijn droomreis.

 
 

Ben je benieuwd naar mijn andere reizen, check dan de categorie Travel op Sweet Suzie

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Miss Deadline

  Ik vind het zo ontzettend gaaf voor je dat je dit kunt gaan doen! Lijkt me een geweldige ervaring, ook al zou ik het zelf ook flink eng vinden (in je eentje! in Bangkok!). Ik ben er nooit geweest dus ik kan je geen reistips geven, behalve dan: GENIET!!! (en pas goed op jezelf 😉

  24 november 2017 at 14:02
  • Reply Geanne

   Dank je Laetitia, ik zal zeker gaan genieten! En voorzichtig doen want het blijft wel Bangkok natuurlijk 😛

   27 november 2017 at 17:37
 • Geef een reactie