Follow:
Beauty, Vegan, Verantwoord

Leuke en duurzame Sinterklaas cadeaus

duurzame sinterklaas cadeaus

Sinterklaas en Kerst staan voor de deur en waarschijnlijk vier jij dit ook op een manier waar cadeaus bij komen kijken. Het kopen van deze cadeaus is niet altijd makkelijk, helemaal als je ook nog eens iets wil geven dat een beetje duurzaam is. Daarom heb ik een lijst gemaakt met duurzame Sinterklaas cadeaus, verdeeld onder vijf categoriën: cadeaus voor de reiziger, de foodie, de beauty- en fashionliefhebber, de inner yogi en de huismus. Zo heb je genoeg ideeën voor een (meer) verantwoord cadeau! Bovendien kun je deze lijst natuurlijk ook doorsturen naar diegene die jouw naam heeft getrokken. Kijk je mee?

 
duurzame sinterklaas cadeaus

Voor de reiziger
1. Wereldkaart op hout – vanaf €34,95 (review volgt nog)
2. Paspoorthouder – €12,95
3. Metalen waterfles – €39,90
4. Solar powerbank voor je smartphone – €33,95

Heb je iemands lootje getrokken die houdt van reizen, dan zijn bovenstaande producten een leuk idee. Wereldkaarten doen het sowieso goed bij deze mensen want dit geeft een mooi visueel beeld van ‘wanderlust’ en de plekken die hij of zij heeft bezocht of nog wil zien. Een goede paspoorthoes is daarbij ook handig, vooral de zogenoemde ‘passport wallets’. Hier kun je naast je paspoort ook je boarding pass voor het vliegtuig, geld en andere belangrijke documenten in bewaren. Een variant van leer is daarbij duurzamer dan een plastic product. Een waterfles is natuurlijk essentieel om overal ter wereld gehydrateerd te blijven. Metaal is daarbij waarschijnlijk de meest duurzame keuze. En als we het dan toch over duurzaam hebben, waarom geef je dan geen solar powerbank cadeau? Zo kun je overal je mobiele apparaten opladen, zelfs in de prachtige jungle in Costa Rica of op het strand.

 
 
duurzame sinterklaas cadeaus

Voor de foodie
1. Gerecyclede reisbeker – €17,95
2. Gietijzeren pannenset – €35,99
3. Bamboe (picknick)bestek vork, mes en lepel – €0,85 per stuk
4. Herbruikbaar etenszakje Keep Leaf – €7,95
5. Vegetarisch kookboek Simply Delicious – €28,99

Ook voor echte foodies zijn er genoeg duurzame cadeaus voor Sinterklaas te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan gietijzeren pannen, die met een beetje onderhoud een heel leven meekunnen. Als dat niet duurzaam is? Of kies een beker voor koffie-to-go, zodat die vervuilende koffiebekertjes verleden tijd zijn. Deze van Aladdin is ook nog eens gemaakt van gerecyclede materialen. Het kookboek staat barstensvol heerlijke vegetarische recepten en in het zakje van Keep Leaf kun je keer op keer een lekkere snack mee nemen zonder steeds een nieuw plastic zakje te gebruiken.

 
 
duurzame sinterklaas cadeaus

Voor de beauty- en fashionliefhebber
1. Wasbare wattenschijfjes – €10,95
2. Beauty Kitchen Lipbalm Kit – €19,99
3. Burts Bees Essentials Kit – €15,99
4. Pacifica parfum – €21
5. Fairtrade gehaakte tas – €39,95

Heb je het lootje getrokken van iemand die echt gek is op make-up en mode? Een duurzaam cadeau is dan nog steeds mogelijk hoor! Koop bijvoorbeeld wattenschijfjes die je kunt wassen, om zo je afval te beperken. Ook een set om je eigen lippenbalsem te maken of een fairtrade tas zijn leuke opties. Wil je iets makkelijks waar de ander niets voor hoeft te doen, dan zijn een geschenkset van Burts Bees of een heerlijk parfum van Pacifica ook goede ideeën.

 
 
duurzame sinterklaas cadeaus

Voor de inner yogi
1. Fairtrade meditatiekussen – €27,95
2. Yoga cards van Olivia Miller – €19,95
3. Gaiam yogamat – €29,99
4. Fairtrade tas voor je yogamat – €29,95

De inner yogi hoeft niet per se alle dagen van de week in downward dog door te brengen, maar heeft op zijn minst interesse in yoga, meditatie en wellness. Een fairtrade meditatiekussen of tas voor het yogamatje is dan een leuk cadeau. Ook de yoga kaarten zijn een leuk voor wie graag aan yoga doet. Je pakt iedere dag een kaart en probeert die houding uit te voeren. Dat kun je doen op deze leuke yogamat van Gaiam, een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.Zo geef je duurzame Sinterklaas cadeaus die ook nog eens praktisch zijn.

 
 
duurzame sinterklaas cadeaus

Voor de huismus
1. Sojakaars Fig’s Delight – €19
2. Groene Monstera-plant – €36,95
3. Katoenen woonplaid – €37,99
4. Zwart letterbord – €36,95

Er is niets mis met lekker in huis aankuieren en daarvoor zijn er ook duurzame cadeaus te vinden. Een sojakaars bijvoorbeeld, die niet alleen langer brandt maar ook geen nare ingrediënten bevat. Grote kans dat de huismus wiens naam je hebt getrokken, ook graag onder een dekentje op de bank ligt. Kies dan voor een plaid van (biologisch) katoen want deze bevatten geen minuscule plasticdeeltjes, die andere synthetische kleden wel hebben. Voor in de woonkamer is een letterbord erg leuk en je kunt er steeds weer een andere tekst op zetten. Zo gaat het dus hartstikke lang mee en raak je er niet op uitgekeken. En heb je er wel eens aan gedacht dat je ook een plant cadeau kunt geven? Deze leuke gatenplant is razend populair en staat leuk in ieder huis!

 
 

Wat zou jij graag voor duurzame Sinterklaas cadeaus krijgen?

 

* Dit artikel bevat affiliate links. Hiervoor betaal jij niets extra voor het product, maar ontvang ik
een kleine commissie om nog meer leuke content voor Sweet Suzie te maken.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie