Follow:
Bohemian, mindfulness, Persoonlijk

Hoe mediteren je kan helpen in het dagelijkse leven

mediterenMediteren is al lang niet meer enkel weggelegd voor geestelijken en hippies. Mediteren is voor iedereen en steeds vaker kun je er over lezen in populaire tijdschriften of je ziet er iets over op tv. Dat komt omdat meditatie je leven kan verrijken en daarvoor hoef je bijna niets te doen. Mediteren is namelijk eenvoudig zelf te doen, in het gemak van je eigen huis. In dit artikel vertel ik je iets meer over hoe meditatie jouw leven kan verrijken. 
 
Vermindert stress
Stress is iets waar we tegenwoordig bijna allemaal regelmatig mee te maken hebben. Stress om je werk, studie, financiën, kinderen en ga zo maar door. Meditatie kan deze stress aanzienlijk verminderen. Het lost de problemen niet voor je op, maar geeft je handvatten om er beter mee om te gaan. Stress is namelijk schadelijk voor het lichaam en kan tal van problemen veroorzaken. Dus mediteer je stress weg!
 
Betere nachtrust
Veel mensen denken dat je tijdens meditatie aan helemaal niets mag denken, maar dat is niet helemaal waar. Door tijdens je meditatie-sessie bewust aandacht te schenken aan je gedachten, kun je ze een plekje geven. En dan lig je niet de hele nacht te malen en te denken aan diezelfde dingen. Ook het verminderen van stress door meditatie zorgt voor een betere nachtrust.
 
Emoties regulieren
Wellicht heb je een kort lontje. Misschien ben je depressief? Wetenschappers hebben bewezen dat mediteren helpt om je emoties te regulieren waardoor je op dat gebied veel stabieler bent. Dus minder ups en downs, minder humeurig en je bent over het algemeen meer opgewekt. “Feel the feeling but don’t become the emotion. Witness it, Allow it. Release it”. Erken je emoties, ook op het moment dat er iets gebeurt. Zie het als een buitenstaander. Dan ben je beter in staat om adequaat te handelen.
 
Productiviteit
We hebben tegenwoordig zoveel afleidingen in ons leven, dat het heel moeilijk kan zijn om je te focussen op één taak. Met mediteren train je je concentratievermogen. Je bent immers steeds bezig met één ding tijdens mediteren: het kalmeren van je ‘mind’. En daar word je steeds beter in, wat een positief effect heeft op je concentratievermogen en productiviteit.

 
 

Ik ben dol op mediteren. Doe jij ook wel eens aan meditatie?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie