Follow:
Persoonlijk

En, hoe bevalt het in mijn nieuwe woning?

Hoe is het na verhuizenNu ik helemaal gesetteld ben ik mijn eigen huisje, krijg ik vaak de vraag hoe het nu gaat en wat ik er van vind. En dat is helemaal geen gekke vraag als je bedenkt dat dit de eerste woning is waar ik alleen woon, en waar ik zelf alle beslissingen mocht maken. Ik zal kort vertellen hoe ik er over denk nu ik alweer drie maanden in mijn paleisje woon.
 
Niet voor het eerst op mijzelf
In de afgelopen jaren heb ik in allerlei verschillende woningen gewoond. Op mijn 19e verhuisde ik voor het eerst en dat was direct de meest drastische. Ik vertrok namelijk als aupair naar Amerika! En daar woon je in het huis van je gastgezin, dus je hebt maar weinig manieren om er iets van jezelf van te maken.
Toen ik terug kwam, ging ik na een paar weken op kamers wonen. Dat was al een hele stap omdat ik zelf verantwoordelijk was voor de boodschappen, de was, eten koken en het combineren van werk en studie. Ik heb twee verschillende kamers gehad voordat ik weer thuis ging wonen. Dit was handiger voor mijn stage en afstuderen.

 

Mijn eigen stijl en smaak ontdekken
En nu is het dus eindelijk zo ver; mijn eerste eigen woning. Het is een huurhuis, maar ik kon er helemaal mijn ding mee doen. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Ik heb maanden lang allerlei dingen verzameld en gekocht in aanbiedingen, maar het was dus de vraag of alles bij elkaar wel mooi zou lijken. Ik kan inmiddels volmondig zeggen dat dat gelukt is en dat ik erg blij en trots ben met mijn huisje. Iedereen die langs komt zegt ook dat het echt ‘mij’ uitstraalt, en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen! Ik wist direct al hoe ik alles wilde qua kleuren en meubels. Toen ik eenmaal de sleutel had was het dus alleen nog maar een kwestie van alles kopen. En heel veel geld uitgeven, wat erg pijnlijk was, haha!

 
 

Hoe is het na verhuizen a
 
Help, de verantwoordelijkheden
Natuurlijk heeft mijn verhuizing voor heel veel verandering gezorgd. Van het luie leventje bij mijn ouders (er werd gekookt en gewassen) moest ik alles zelf weer doen. Gelukkig wist ik wel hoe dit moest, dus het scheelde heel veel stress dat ik dit allemaal al eens eerder heb gedaan. En wat is het fijn dat ik mijn keuken, toilet en douche met niemand hoef te delen! Halleluja!
Toch moest ik ook wel wennen aan de verantwoordelijkheden die ik nu opeens heb. Dat er allemaal rekeningen binnenkomen waar ik geen rekening mee had gehouden (waterzuiveringskosten, iemand?). En ik heb Luna, mijn kat. Ze woonde eerst nog met mij bij mijn ouders, maar ik heb haar opgehaald met het idee dat ze bij mij zou komen wonen. Gelukkig gaat het heel goed met de kleine druktemaker, maar zoals iedereen weet die huisdieren heeft; het is best een verantwoordelijkheid. “Maar je krijgt er zoveel voor terug”, zullen we dan maar zeggen.

 

Het voelt als thuis
15 november was de dag dat ik als eerste bleef slapen in mijn huis. Ik had die avond een cursus in Groningen en het leek me wel handig als ik daar gewoon op de fiets heen kon, in plaats van met de auto. En in de twee weken daar voorafgaand hadden we al zo hard gewerkt dat het best bewoonbaar was. En die eerste avond, in mijn eerste ‘grote mensen-bed’, heb ik geen seconde gedacht dat het raar aanvoelde. Het voelde als thuis. Ik wist dus direct dat het allemaal wel goed zou komen, ik kon de puinhoop wel wegdenken en het gevoel zat gewoon goed. En ik denk dat dat heel belangrijk is. En nu, drie maanden later, ben ik helemaal gesetteld, heb ik nog allerlei kleine dingen gekocht en bij elkaar gescharreld, en kan ik het nu echt mijn huis noemen. En wat ben ik daar blij mee!
 
 
De hometour van mijn woning heb ik al gefilmd en deze moet ik nog even monteren. Deze vind je dus binnenkort online zodat je mijn huis van binnen kunt zien!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie