Follow:
Reizen, Travel

Even naar de zuiderburen, even naar Brugge!

Geschreven door Anne van Accor Hotels
Brugge

Credits: W. Staudt/Flickr

Vlakbij de kust, niet eens heel ver van de grens met Nederland ligt het Venetië van het noorden: Brugge. Een karakteristieke stad met historie, leuke winkels en chocola! Heel leuk om tijdens een dagje of weekendje te ontdekken. Hieronder wat tips!
 
Historie en romantiek
De stad bestaat uit veel historische gebouwen, pleinen en kanaaltjes. Zo kun je heerlijk wandelen in de binnenstad of een romantisch boottochtje nemen over het water. Ook staat Brugge bekend om de paardenkoetsen: heel romantisch en leuk om de stad mee te verkennen!

Historische gebouwen
Een aantal oude gebouwen die je zeker tegenkomt zijn het Belfort, de Onze Lieve Vrouwekerk en het Begijnhof. De meeste mooie gebouwen vind je in het hart van de stad, bijvoorbeeld aan de Grote Markt.

Winkelen
Ook zijn er veel leuke winkels in Brugge. Wat je vooral veel ziet zijn chocoladewinkels en bierspeciaalzaken, daar staat Brugge (en heel België eigenlijk) bekend om. Wil je kleding shoppen? Dan kun je onder andere in de Geldmuntstraat en de Steenstraat terecht. Hier vind je vooral de grotere winkelketens zoals Didi en Esprit. Voor kleinere boetiekjes en winkeltjes zijn de Philipstockstraat en Vlamingstraat aan te raden.

Het hele jaar door
In Brugge kun je het hele jaar terecht. Tijdens de Kerst gaan er toeristen naar toe voor een romantisch weekendje, in de lente en zomer vertrekken veel toeristen naar Brugge voor een tochtje over de kanaaltjes of om te genieten op een van de vele gezellige terrasjes. Jaarlijks zijn er meer dan 1,5 miljoen overnachtingen in een hotel en 2,5 miljoen dagjesmensen die naar de stad komen.
 
 

Q: Ben jij wel eens in Brugge geweest? Laat je tips achter in de comments!

 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Mandy

  Jaa ik ben twee keer in Brugge geweest en het is echt helemaal geweldig! Behalve alle tips die jij geeft, is een boottochtje door de grachten ook heel leuk en helemaal niet zo duur!

  1 april 2014 at 13:35
 • Reply Saskia mywickedweirdlife

  ik ben er ook wel een aantal keer geweest! brugge is een mooie stad!

  1 april 2014 at 14:00
 • Reply Wendy (B)

  Ik hou van mijn stad (Gent) het meest 😉

  1 april 2014 at 16:47
 • Geef een reactie