Follow:
Fashion, Verantwoord

Fair fashion wishlist voor duurzame winterkleding

fair fashion

De winter is aangebroken en dus haal ik zoals zoveel andere Nederlanders mijn winterkleding weer uit de kast. Alleen kom ik er nu achter dat deze niet meer passen omdat ik onlangs 12 kilo ben afgevallen. Dat resulteerde direct in de gedachte om te gaan winkelen voor nieuwe items, maar dan wel het liefste fair fashion. Duurzame kleding is steeds makkelijker verkrijgbaar en wordt ook steeds betaalbaarder. Dus in plaats van de Primark of H&M leeg te kopen, ben ik op zoek naar duurzame kleding voor de winter. In deze wishlist zie je de fair fashion items die ik graag zou willen kopen. Kijk je mee?

 
fair fashion 

Mijn fair fashion wishlist


1. Jaipur sjaal met rood en okergeel – Hellen van Berkel
2. Bordeaux jurk met Ginkgo blaadjes – Armedangels
3. Fairtrade schoudertas – Rising Roots Creations op Etsy
4. Blauwe winterjas – Skunkfunk
5. Vegan winterlaarzen – Beyond Skin

 

Zoals je kunt zien heb ik echt iets voor rode en bruine kleding, omdat het een warme en aardse sfeer geeft. Deze kleuren hebben me altijd al aangetrokken maar grappig genoeg heb ik niet zo veel kleren in die kleur. Ook qua accessoires heb ik nog weinig rood en bruin in de kast. Daar wil ik graag verandering in brengen.

De tas komt van Etsy en die vind ik echt heel gaaf. De bruine stof is fairtrade gemaakt in Afrika, het faux-leer is gemaakt van een boom die met respect voor de natuur gebruikt wordt. Slechts één keer in de negen jaar wordt de schors van de boom gekapt, om er zo voor te zorgen dat de impact op het klimaat zo klein mogelijk blijft. Zoals met de meeste dingen op Etsy zal de tas niet lang op voorraad blijven en daarmee zal de link het over een tijdje niet meer doen. Wil je een vergelijkbare tas vinden, zoek dan op ‘cloth handbag’ en check de beschrijving voor informatie over duurzaamheid en fairtrade beleid.

Ook zoek ik nieuwe winterlaarzen, want de mijne zijn bij de kuiten nu veel te ruim geworden. Ik wist niet dat ik ook dáár zou afvallen. Mijn keuze viel op dit prachtige paar dat gemaakt is met gerecycled vegan leer en plantaardige coating. Ze zijn handgemaakt in Spanje voor een eerlijk loon.

 
 

Wat staat er bovenaan op jouw fair fashion winkellijstje?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie