Follow:
Fashion, Favorieten

FASHION | Welke sieraden draag ik dagelijks?

Dagelijkse sieradenSieraden zijn een leuke manier om je outfit af te maken en een persoonlijk tintje te geven. Ik ben ook dol op sieraden, maar avontuurlijk ben ik daarin beslist niet. Geloof me, mijn kasten liggen vol met allerlei soorten sieraden, maar het meeste draag ik bijna nooit. Ik ben namelijk zo gehecht aan een aantal van mijn sieraden, dat dat alles is wat ik draag. In dit artikel laat ik ziet welke sieraden ik dagelijks draag, en waar ik ze kocht. 
 
 
Dagelijkse sieradenDe eerste ring die ik bijna dagelijks draag, is een ring van Lucardi. Deze kocht ik echt jaren geleden voor een prikkie. Soms is er namelijk een aanbieding op de ringen en ik geloof dat ik slechts een paar euro heb betaald voor deze sterling zilveren ring met zirkonia-steentjes. Omdat het dus van echt zilver is gemaakt, is het na jaren nog altijd mooi. En omdat het een vrij neutraal ontwerp is, vind ik het nu (jaren later) nog altijd een mooie ring.
 
 
Dagelijkse sieradenAls ik bovenstaande ring van Lucardi aan mijn ene hand draag, dan draag ik deze ring met amethist aan de andere hand. Het zijn twee losse ringen die ik kocht via Etsy en waar ik ontzettend blij mee ben. Je moet wel even goed je vinger opmeten om de juiste maat te bestellen, maar bij mij is alles heel goed verlopen. De ringen zijn ook weer gemaakt van sterling zilver en de ene heeft een steentje en de andere heeft geen versiering. Ze zijn minimalistisch van stijl en daardoor past het goed bij de andere ringen die ik heb.
 
 
Dagelijkse sieradenHeb ik de twee bovenstaande ringen niet om, dan draag ik een andere vaste combinatie. Dit is een prachtige zilveren ring met een geslepen robijn in het midden. Ook deze heb ik al jaren in mijn bezit en ik ben er nog steeds blij mee. Het enige probleem is dat het materiaal van de ring zelf vrij dun is en dat het daarom wat verbogen is. Deze zou ik dus op een gegeven moment moeten vervangen, maar pas als hij echt stuk gaat. Ik kocht de ring bij Liatelier, een klein spiritueel winkeltje in Groningen.
 
 
Dagelijkse sieradenEn het andere deel van de combinatie is een ring met een keltisch patroon. Ik bezoek graag festivals die zich richten op de de keltische tijd, Schotse- en Ierse muziek, kilten en middeleeuwse kraampjes, dus mijn keuze voor deze ring is niet zo gek. Ik wilde een nieuwe ring en ik kwam deze tegen bij één van de kraampjes op het Rapalje Zomerfolk Festival in Groningen. Het is nog relatief neutraal als je bedenkt wat voor sieraden op deze festivals verkocht worden, haha! Ook deze ring is wel wat aan de dunne kant dus hij verbuigt wat makkelijker dan de eerste twee ringen in dit artikel. 

 
 
Dagelijkse sieradenRingen zijn niet de enige sieraden die ik draag want mijn oorbellen mogen natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ik hier iets meer in afwissel nu ik een mooie verzameling zilveren knopjes heb, zijn bovenstaande oorbellen wel mijn favoriete en meest gedragen exemplaren. De twee parel-oorbellen zijn mijn eerste echte grown up-oorbellen. Het zijn namelijk echte parels! Ik kocht ze bij Beau Monde via V&D en ben erg blij met mijn aankoop. Voorheen droeg ik altijd neppe varianten en nu heb ik écht een paar parels in mijn bezit.
En de andere oorbellen zijn zogeheten bar studs. Ik kocht deze ook op Etsy, via dezelfde verkoopster als de ring. Net als de ring zijn deze oorbellen ook weer minimalistisch en makkelijk te combineren met andere oorbellen. Ik heb, zoals zoveel meiden, twee gaatjes per oor en met een neutraal paar zoals deze staafjes is het makkelijk te combineren. Leuk detail, als je naar de winkel van de verkoopster gaat, zie je mijn foto bij deze oorbellen!
 
 
Dat zijn alle sieraden die ik praktisch dagelijks draag. Ze zijn misschien niet super spannend of hip, maar soms is tijdloos en subtiel gewoon je beste vriend. Sommige sieraden heb ik al jaren en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. Mijn enige eis (naast het feit dat het een subtiel ontwerp moet hebben) is dat het gemaakt is van sterling zilver, écht zilver. Hierdoor krijg je niet van die groene of roze vlekken op je vingers en blijven je sieraden altijd mooi. Even oppoetsen van tijd tot tijd en ze kunnen weer een hele tijd mee. Mijn advies is dan ook om eens te kijken naar zilveren sieraden bij je favoriete winkels. Ketens zoals Six, I Am en Bijou Brigitte verkopen aparte collecties met sterling zilveren sieraden. En ze zijn heel betaalbaar want ik betaal meestal tussen de €5 en €10 voor een setje oorbellen of een ring.
 
 
Het kussentje waar ik mijn sieraden in heb is trouwens van V&D. Het zat in een doosje toen ik mijn horloge kocht en ik heb daar zelf een paar lijnen in gesneden. Het werkt ideaal, alleen trekt wel veel stof aan zoals je op de foto ziet, haha! Zeker een tip als je van DIY’en houdt.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Denise

  Ah die parel oorbellen draag ik ook echt dagelijks!

  20 oktober 2014 at 09:45
 • Reply Manon

  Wauw wat een mooie sieraden

  20 oktober 2014 at 12:42
 • Reply Nyria Kuijer

  Die eerste ring is erg mooi.
  Liefs, xxx

  20 oktober 2014 at 13:25
 • Geef een reactie