Follow:
Lifestyle, Vegan, Verantwoord

Mijn favoriete apps waar ik niet zonder kan

favoriete appsHeb jij ook wel eens zo’n moment dat je door je apps bladert en de helft aan het verwijderen bent omdat je ze al maanden niet meer hebt gebruikt? Dat deed ik onlangs en op deze manier kreeg ik ook direct inzicht in mijn favoriete apps. Ik heb in alle eerlijkheid ook niet zo veel apps op mijn smartphone staan, zoals sommige mensen hebben. In dit artikel laat ik je mijn vijf favoriete apps zien van dit moment. Kijk je mee?

 
 

favoriete apps 

Snapseed

Nog niet zo lang geleden las ik voor het eerst over de app Snapseep. Deze applicatie voor het bewerken van foto’s is zo uitgebreid, dat je als blogger bijna het idee hebt dat je een volwaardige Adobe Photoshop op je telefoon hebt. Je kunt uiteraard je standaard bewerkingen doen zoals bijsnijden, helderheid en warmte, maar je hebt ook vele opties voor vervagen, curven, eigen filters opslaan en eigenlijk is het te veel om op te noemen. En dat alles voor nop, want deze app voor Android en iOS  is gratis! Ik kan je aanraden om een paar tutorials op Youtube te bekijken, omdat je dan pas een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

 
 
favoriete apps 

Ecosia

Hoe vaak gebruik je eigenlijk een zoekmachine op je telefoon? Ik doe dat de hele dag door en onlangs switchte ik van Google naar Ecosia. Met deze zoekmachine plant je bomen voor je zoekopdrachten en dus help je mee om de wereld een beetje mooier te maken, zonder in te leveren op het zoekresultaat. Ecosia werkt namelijk net zo goed als Google. Als je gebruik maakt van een adblocker moet je Ecosia wel even in je veilige lijst zetten, anders is al je inspanning voor niets. Onlangs schreef ik al over Ecosia voor de desktop en andere tips voor een duurzaam kantoor.

 
 
favoriete apps 

Vegan Additives

Omdat ik steeds meer plantaardig probeer te eten, heb ik wat hulp nodig als het gaat om E-nummers. Dit zijn toegevoegde ingrediënten die niet bij naam genoemd hoeven te worden, en die vaak de houdbaarheid van het product verlengen. Echter is niet vanaf de verpakking te ontdekken of dit ingrediënt gemaakt is van planten of van dieren. Daarom gebruik ik de Vegan Additives app, die je precies vertelt wat het E-nummer doet en of het veganistisch is. Deze app is onmisbaar voor vegans, als je het mij vraagt.

 
 
favoriete apps 

Lose It!

Op Instagram verkondigde ik vorige week trots dat ik 12 kilo ben afgevallen. Al eerder schreef ik een artikel over de app Lose It! die ik daarbij gebruikte. Deze gratig app gebruik ik om bij te houden wat ik op een dag eet, wat ik weeg en wat mijn doel is. Ik gebruik ‘m nog steeds dagelijks en vind het fijn om inzicht te hebben in mijn weightloss journey. Het fijne is ook dat ik, nu ik nog een paar kilo extra wil afvallen, alleen mijn nieuwe streefgewicht invoer en de app aangeeft hoeveel calorieën ik per dag kan eten. Je hoeft dus helemaal niets te berekenen en het is super eenvoudig in gebruik.

 
 
favoriete apps

Starlight

Kijk je op een heldere avond wel eens naar de sterren en vraag je je af wat er zich allemaal boven je bevindt? Ik vind sterrenkunde echt super interessant, maar ook veel te ingewikkeld om er echt vat op te krijgen. Er zijn talloze apps die je kunt gebruiken om de sterren en planeten inzichtelijk te maken, en ik vind Starlight het fijnste. Je opent de app en richt je telefoon naar de sterren. Je ziet dan op je scherm precies wat je ziet, welk sterrenbeeld daarbij hoort en welke planeten zichtbaar zijn. Ook worden mooie illustraties gebruikt om het extra te verduidelijken.

 
 

Wat zijn jouw favoriete apps op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie