Follow:
Books, Vegan

Mijn favoriete boeken van dit moment #1

favoriete boeken

Tijdens mijn reis naar Thailand heb ik heel veel gelezen. Dat is niet zo gek, want wat moet je anders tijdens een vlucht van 12 uur en tijdens het relaxen op het strand? Één van de boeken die ik op mijn e-reader had gezet raakte me zo, dat ik deze absoluut moet delen in een overzicht van mijn favoriete boeken van dit moment. Ook lees ik nog steeds veel over veganisme en probeer ik me in allerlei aspecten in te lezen. Deze favoriete boeken kan ik je zeker aanraden. Kijk je mee?


 
favoriete boeken

The Shadow of the Wind – Carlos Ruiz Zafon

Als iemand mij op dit moment vraagt naar mijn favoriete boek of all time, dan is het zeker The Shadow of the Wind. Wát een geweldig boek is dit zeg! Het gaat over een jonge jongen in Spanje die een mysterieus boek vindt. Hij wil meer te weten komen over de onbekende schrijver en vervolgens start hij een jarenlange zoektocht naar deze man. Het is een boek vol intriges, mysteries en schimmige types. Je leeft zó mee met de hoofdpersoon, die ook steeds ouder wordt, en de keuzes die hij moet maken. Het is een dikke pil (zo’n 500 pagina’s) maar ik verzeker je dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal.

 
 
favoriete boeken

The Happy Herbivore Guide to Plant-Based Living – Lindsay S. Nixon

Lindsay had al meerdere boeken geschreven vol plantaardige recepten, maar kwam tot de ontdekking dat ze eigenlijk nog geen boek had gewijd aan het plantaardige leven zelf. Dit boek was precies wat ik nodig had toen ik vegan werd. Het benadert allerlei situaties waarin je je bevindt, zoals uit eten gaan met omnivoren en reizen. Het is een praktische gids die enorm veel tips geeft. Soms is het moeilijk om tussen alle vegan boeken het bos te zien, maar dit boek is echt een aanrader.

 
 
favoriete boeken

How Not To Die – Michael Greger M.D.

Voor veel vegans is dierenwelzijn de belangrijkste reden om veganistisch te gaan leven. Echter is het ook ontzettend belangrijk voor je gezondheid om dierenproducten te laten staan, en dat wordt duidelijk als je How not to Die leest. Michael Greger is een bekende arts in de vegan wereld en dat is niet zomaar. Hij vertelt in zijn boek haarfijn waarom je plantaardig moet gaan eten als je gezond oud wil worden. Voor mij was het prettig om me ook te verdiepen in de gezondheidsredenen voor een plantaardig leven. Dit boek is een favoriet van mij; als naslagwerk, als argument waarom veganisme juist heel gezond is en om mensen te overtuigen die alleen voor de dieren niet vegan zullen worden. Het wordt in veel discussies over veganisme en plantaardig eten genoemd en ik denk dat iedere vegan er van gehoord heeft.

 
 

Wat zijn jouw favoriete boeken van dit momement?
 

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie