Follow:
Bohemian, Lifestyle

5 x Favoriete bohemian decor in mijn huis

bohemian decorNu ik al 2,5 jaar mijn eigen woning heb, ben ik er in geslaagd om het steeds meer ‘mij’ te maken. Voorheen was het heel braaf en rustig, maar vooral het laatste jaar is er aardig wat veranderd in mijn huis. Steeds meer rood, dromenvangers, cactussen en bohemian decor komen naar voren. In dit artikel deel ik mijn vijf favoriete bohemian plekjes in mijn huis. Kijk je mee?

 

bohemian decor

Cactus Corner

Dit hoekje is ‘s ochtends zon vol en dat kunnen mijn cactussen erg waarderen. Hoewel overal in mijn huis cactussen te vinden zijn, is dit mijn favoriete plekje voor ze. Ik vind het leuk om allerlei soorten cactussen en potjes met elkaar te mixen, zodat je echt dat bohemian sfeertje krijgt. In de fotolijst zit een foto met een vriendin, maar die heb ik uit privacy even wazig gemaakt. Ook staat er een Tibetaanse klankschaal op dit tafeltje.

 
 
bohemian decor

Wereldkaart en edelstenen

Dit dressoir is een ander favoriet plekje in mijn huis. Het dressoir is van de bekende Hemnes-serie van Ikea, die ik met knopjes van Xenos heb opgeleukt. De wereldkaart kocht ik vorig jaar op de vrijmarkt en mijn vader heeft de houten lijst er om heen gemaakt.
 
bohemian decor
Op het dressoir staat verder een houten huisje (van Kruidvat) vol edelstenen en betekenisvolle items. En de gedroogde lavendel geeft het een leuk sfeertje en het is bovendien mijn favoriete plant. Het hertje aan de muur heb ik eens tijdens de kerstperiode gekocht, en geeft het nisje een bohemian sfeer. De DIY maanhanger maakte ik zelf.

 
bohemian decor

 
 

bohemian decor

Koffietafel vol edelstenen en kaarsjes

Op mijn koffietafel vind je een leuke collectie aan prulletjes. Zo heb ik er een aantal edelstenen liggen (amethist en rozenkwarts) die het niet alleen veel kleur geven, maar ook gewoon fijne stenen zijn om in huis te hebben. En ik heb een missmatch van waxinehouders bij elkaar gezocht die mijn sfeertje precies weergeven en bohemian decor schreeuwen.
 
bohemian decor
De achterste kaarsenhouder zijn twee handen van steen. Als je daar een kaarsje in brandt, ziet dat er heel bijzonder uit. Het vloerkleed komt van Ikea en alleen al dat item geeft mijn hele zithoek (en woonkamer) een heerlijk bohemian tintje.

 
 

bohemian decor

Sleep like a bohemian

Oorspronkelijk was ik van plan om een roomtour van mijn slaapkamer te maken, na de bohemian make-over. Maar ergens vind ik dat toch niet zo’n fijn idee, dus ik heb het nooit met jullie gedeeld. Daarom een klein kijkje via deze weg. Deze plank boven mijn bed staat vol met klein, leuke dingen. Van veren tot een cactus en van edelstenen tot een Boeddha.
 
bohemian decor
Ik koos voor kunstplantjes her en der in mijn slaapkamer. In de zomer wordt die kamer namelijk zo heet dat ik de gordijnen dichthoud voor de warmte, en planten nu eenmaal niet zonder licht kunnen. Voor mij is dit echt het ultieme bohemian plekje in mijn huis. Lekker kleurrijk, maar toch ook weer rustig genoeg om ontspannen in slaap te vallen. Het katoenen kleed op bed kocht ik via Ebay.

 
bohemian decor
 
 
bohemian decor

Tv-wand vol georganiseerde chaos

Deze muur in mijn woonkamer is langzaamaan veranderd in mijn bohemian dream. Van alles gemixt met elkaar, veel rode tinten en een prachtige typemachine uit 1927. Het heeft even geduurd om alle dingen bij elkaar te scharrelen maar het is gelukt! Bohemian decor is voor mij ook kijken naar wat je op dat moment tegenkomt en wat je kunt combineren met elkaar. Je kunt niet één winkel binnenlopen en een hele collectie kopen die je huis in één keer bohemian maakt.
 
bohemian decor
Naast de oude typemachine heb ik ook een oude camera, wat veren die ik op Ameland bij elkaar scharrelde, een wereldbol en uiteraard meer cactussen. Ook de ‘fiddle leaf tree’ schept dat heerlijke bohemian sfeertje in huis.
 bohemian decor
De maanklok die je hier op de plank ziet staan, maakte ik zelf. Ook heb ik een afbeelding van Pinterest bewerkt tot het er uit zag als de print in de rode lijst. Ik vind het altijd super gezellig om wat kleine dingen op een plank aan de muur te hebben. Dat geeft direct persoonlijkheid aan een kamer.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie