Follow:
Vegan

Favoriete vegan producten in de supermarkt

Veganisme hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Veel producten kun je namelijk gewoon in de supermarkt vinden. Sommige artikelen zijn specifiek gericht op vegetariërs en veganisten, zoals de vegan kipstuckjes van Vivera. Anderen zijn wat we noemen ‘per ongeluk’ vegan wat inhoudt dat ze toevallig geen dierlijke ingrediënten hebben maar niet gericht zijn op veganisten. In dit artikel deel ik mijn favoriete vegan producten in de supermarkt zodat jij de volgende keer ook lekker je karretje kunt vullen.

 

Vivera kipstuckjes

Door de pasta, rijst, noodles en zelfs door een vegan kipkerrie salade: de vegan kipstuckjes van Vivera zijn iets om áltijd in huis te hebben. Deze blokjes gebruik je door tal van gerechten waar je vroeger (als je voorheen wel vlees at) kip doorheen zou doen. Ze zijn makkelijk klaar te maken maar hebben wel een dosis kruiden nodig om het om smaak te brengen. Handige tip: Vries de blokjes in op een bord/plaat zodat ze los van elkaar bevriezen. Daarna doe je het in een grote zak in de vriezer en kun je steeds pakken wat je nodig hebt. Zo hoef je niet steeds een heel pak aan te breken als je maar een beetje nodig hebt.

 

Costa Ligure vegan pesto

Pesto is een echte smaakmaker maar de meeste versies bevatten kaas. Gelukkig is daar Costa Ligure genovese bio, de vegan versie die gewoon te koop is bij Albert Heijn. Er zijn twee soorten in het assortiment, je moet die hebben waarop bij de zijkant groot ‘vegan’ staat. Met zo’n potje kun je wel even doen en restjes kun je zelfs invriezen (in een ijsblokjesvorm) voor een volgende keer. Pesto is lekker door je zelfgemaakte pastasaus met (gezeefde) tomaten of als vegan pesto-hapjes.

 

Maza hoemoes

Geen vegan die niet houdt van hoemoes, zullen we maar zeggen. Hoemoes is zo veelzijdig en er zijn zoveel smaken tegenwoordig, dat je altijd wel wat lekkers kunt vinden. Hoemoes is lekker op een cracker, als dip voor groente, op brood en op toastjes tijdens een feestje. Mijn favoriet is die met kerrie, waar ik zelf nog een klein beetje paprikapoeder aan toe voeg.

 

AH biologische tomatensoep

Wat is er fijner in de winter dan jezelf opwarmen aan een lekkere kom soep? Dat kun je natuurlijk helemaal zelf maken, maar soms is het handiger om gewoon een pak vegan soep in de kast te hebben staan om zo warm te maken. AH biologische tomatensoep is veganistisch en kun je dus met een gerust hart eten. Soms zit er in soep (ook tomatensoep) runderbouillon en dat wil je natuurlijk niet binnenkrijgen. De linzensoep van Jumbo is ook een lekkere en kruidige optie.

 
 
 

Liga Evergreen en Snelle Jelle

Een snack om mee te nemen is altijd handig, als je bijvoorbeeld snel de deur uit moet of een tijdje onderweg bent naar je werk. Bananen worden altijd geplet in je tas, dus een koekje heeft mijn voorkeur. Hoewel heel wat koeken ei of melk bevatten, kun je gerust Liga Evergreen of Snelle Jelle’s kopen. Het kan ook handig zijn om een paar van deze koeken neer te leggen in huizen waar je regelmatig komt, bijvoorbeeld bij je (schoon)ouders of vrienden. Zo weet je dat er altijd iets in huis is wat jij kunt eten. Deze producten kunnen namelijk wel een tijdje in de kast liggen.

 

Kroketten en bitterballen

Wie zei dat je alleen sla kunt eten als vegan? Ik ben wel het type ‘junkfood vegan’ dus kom maar op met die vegan kroketten en vegan bitterballen! De Vegetarische Slager heeft ze in het assortiment en bij Aldi kun je ze ook kopen, met een iets goedkopere prijs. Bonus is dat je deze kroketten en bitterballen in zowel de frituur als oven en airfryer kunt doen. Ze blijven wel bleek maar worden alsnog krokant en zo krijg je een stuk minder vet binnen.

 

Remia Mayolijn

Aansluitend bij de vegan kroketten is vegan mayonaise van Remia. Je hoeft dus heus niet langs allerlei bio-winkels om een potje dure mayonaise zonder ei te scoren. Remia Mayolijn zit in een grote glazen pot, kost slechts €1,29 voor 500 ml en is in bijna iedere winkel verkrijgbaar. Het is 100 procent plantaardig dus je kunt dit gerust met je frietjes eten of verwerken in andere gerechten. Met Mayolijn maak je bijvoorbeeld vegan aardappelsalade of vegan knoflooksaus (beetje water en knoflookpoeder toevoegen).

 

(Volkoren) woknoodles Jumbo

Soms heb je van die dagen dat je niet veel tijd of zin hebt om een complete maaltijd te koken. Woknoodles zijn dan ideaal omdat je binnen een handomdraai een vullende maaltijd op tafel zet vol groente. Je wokt groente in de ene pan, kookt de noodles in een andere pan voor een paar minuten en eventueel voeg je nog een vleesvervanger of Vivera kipstuckjes toe. Een sausje er over en je bent klaar! In veel noodles zit ei, maar in deze niet. En omdat het gemaakt is van volkorenmeel, krijg je ook extra vezels binnen en ben je sneller verzadigd.

 
 

Wat zijn jouw favoriete vegan producten in de supermarkt?

 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Wat een leuk idee voor een artikel! Voor mij zijn de pesto, tomatensoep en mayo ook hero’s 🙂

    21 november 2018 at 14:15
  • Geef een reactie