Follow:
Lifestyle, Vegan

Vijf favoriete vegan youtubers voor inspiratie

vegan Youtubers

Veganisme verspreidt zich snel en de moderne technologie heeft daar zeker aan bijgedragen. Nog nooit was het zó makkelijk om nieuwe vegan recepten te leren of om te zien hoe anderen een vegan lifestyle leven. Inspiratie en community zijn overal, en dat allemaal vanaf je telefoon en laptop. Ik heb een aantal favoriete Youtubers die ik altijd opzoek als ik iets nieuws wil proberen, of als ik met een vraag over een bepaald thema (bijvoorbeeld vegan op reis) zit. Grote kans namelijk dat iemand anders al ervaring heeft met dat thema of het meest geweldige recept heeft voor vegan pasta carbonara. In dit overzicht zie je vijf van mijn favoriete vegan Youtubers.
 

Avant Garde Vegan

Deze jonge kok staat met stip op één, omdat hij zulke lekkere recepten heeft en de video’s bovendien van geweldige kwaliteit zijn. Gaz is een vlotte vent die snapt dat je niet alleen gezond wil eten, maar ook wel eens wil cheaten als vegan. Een creme brulee, KFC ‘Chicken’ burger en spareribs zijn maar een paar voorbeelden. Ook heeft hij leuke video’s over mealprep, high protein recepten en hier en daar een les over koken en snijtechnieken.

 

 
 

The Happy Pear

Kun je wel tegen een dosis hyperactiviteit, humor en een Iers accent, dan is The Happy Pear echt iets voor jou. Ze barsten van energie en proberen zo snel mogelijk (ze hebben een hele lijst met 5-minute meals) heerlijke gerechten in elkaar te zetten. Naast lekkere recepten vind je op dit kanaal ook video’s over de vegan levensstijl, supplementen en algemene gezondheid. Een goede combinatie dus van onderwerpen die de (beginndende) vegan interessant vindt.

 

 
 

Cheap Lazy vegan

Rose van Cheap Lazy Vegan biedt precies wat de naam suggereert: snelle en goedkope gerechten vol smaak. Ik vind haar persoonlijkheid echt heel leuk en ze is erg grappig. Bovendien gaat ze regelmatig op reis en zo krijg je ook een idee van hoe je als vegan lekker kunt eten in het buitenland. Wie denkt dat vegans alleen gezond eten, heeft het mis. Op dit kanaal vind je namelijk veel ‘comfort food’, wat niet bepaald gezond is maar wel erg lekker. Naast recepten vind je ook video’s over supplementen en vegan taste tests, waarbij ze allerlei vegan producten probeert.

 

 
 

Plant Based News

Een Youtube-kanaal waar ik veel aan heb gehad, is Plant Based News. Hier vind je zoals de naam ook weer doet vermoeden veel vegan nieuws en achtergrondinformatie. Dit is zeer handig als je overweegt om vegan te worden, net begonnen bent of gewoon wat meer wetenschappelijke informatie tot je wil nemen. Plant Based News interviewt regelmatig artsen, atleten en vegan celebrities over de vegan lifestyle. De andere kanalen zijn echt voor de leuk en voor de lekkere recepten, maar Plant Based News is wat formeler. je kunt het vergelijken met korte documentaires, over wisselende onderwerpen. Het gaat vooral over de gezondheidsvoordelen van een vegan leven.

 

 
 

It Doesn’t Taste Like Chicken

Wie zegt dat alle vegans chagrijnig zijn en altijd zo negatief zijn, heeft Sam van it Doesn’t Taste Like Chicken nog niet gezien. Ze heeft een attitude waar je u tegen zegt en maakt vele maffe grapjes in haar video’s. Ik vind haar recepten heel leuk, ook omdat ze niet zo moeilijk zijn. En je vindt op haar kanaal niet alleen video’s voor avondeten, maar ook voor taart, homemade mozzarella en de beste manier om tofu uit te laten lekken, om maar even iets te noemen. Wil je wat te lachen hebben, ga dan zeker eens kijken op het kanaal van een van mijn favoriete vegan youtubers.
 

 
 

Wie zijn jouw favoriete vegan Youtubers?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie