Follow:
Lifestyle, Verantwoord, Zero Waste

Mijn favoriete zero waste blogs van dit moment

Zero waste blogsNu ik mij steeds meer interesseer in een zero waste lifestyle, bezoek ik aardig wat zero waste blogs en kanalen van Youtubers. Zo leer ik niet alleen heel veel over een voor mij nog vrij onbekende wereld, maar het creëert ook echt een gevoel van community als je jezelf omringt met mensen met dezelfde ideeën. In dit artikel schrijf ik over vier zero waste blogs die mij dagelijks inspireren via artikelen, video’s en foto’s op social media. Kijk je mee?

 
 

The Girl Gone Green

Toen ik net interesse kreeg in de zero waste lifestyle, kwam ik Manuela van The Girl Gone Green tegen op Youtube. Deze jonge vrouw maakt leuke en bondige video’s over allerlei aspecten die je tegenkomt binnen zero waste. En ze pakt het aan vanuit haar eigen perspectief, wat ik erg leuk vindt. Haar Youtubekanaal The Girl Gone Green staat vol met interessante video’s over composteren, greenwashing, duurzame mode en nog veel meer.

 

Emma + John

Ook in Nederland hebben we zero waste bloggers. Nicky en Jessie van Emma + John zijn twee dames die zich met hart en ziel inzetten voor een wereld met minder afval. Op hun blog delen ze handige tips maar ook vlogs waarin je kunt zien hoe zij bepaalde dingen aanpakken. Een vakantie zonder afval in Gdánsk bijvoorbeeld. Emma + John heeft onlangs de lezing van zero waste goeroe Bea Johnson georganiseerd in Nederland. Bovendien schreven ze het ebook A New Zero over de levensstijl.

 

Gittemary

De Deense Gittemary heeft zowel een blog als een succesvol kanaal op Youtube. Ze heeft echt een eigen stijl en die zie je direct terug in haar video’s. Ze deelt onder andere house tours, recepten voor het maken van cosmetica maar ook vlogs over hoe zij zero waste op vakantie gaat. Een tikje boho en vooral heel kleurrijk, dat is Gittemary. Ze is zo enthousiast over zero waste dat je zelf ook direct wil beginnen met het maken van een verschil!

 

Eco Boost
Over enthousiasme gesproken; ook Kate Arnell van Eco Boost kan er wat van! Deze kletsgrage dame publiceert veel leuke video’s over zero waste en houdt daarnaast ook nog een blog bij. Zo spreekt ze bijvoorbeeld over zero waste shoppen bij Ikea, want dat is zeker mogelijk! Ook gaat ze in op duurzame schoonmaakmiddelen, tweedehands kleding en groene beautyproducten. De Londense Kate is één van mijn favoriete zero waste blogs/Youtubers en ze heeft altijd leuke video’s waar ik weer iets nieuws van leer.

 
 

Wat zijn jouw favoriete zero waste blogs?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie