Follow:
Beauty, Bohemian, DIY

Feather extensions voor een bohemian kapsel

feather extensionsOp Twitter vertelde ik al dat ik iets heel erg leuks met mijn haar heb gedaan. Ik heb er namelijk feather extensions in gezet. Ik heb het al vaker voorbij zien komen en op festivals kun je van die clipjes kopen, maar ik wilde iets wat langer zou blijven zitten. En aangezien dit heel makkelijk zelf te doen is, ga ik je vandaag vertellen hoe je te werk moet gaan om je eigen haarbos te versieren met prachtige, echte veren! Lees je mee?
 
 
feather extensions 

Wat heb je nodig voor DIY feather extensions?

– Feather extensions van echte veren (ik kocht deze)
– Ringetjes voor extensions (die krijg je er vaak bij)
– Een tang
– Een paar haarspeldjes

Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor deze leuke DIY. Als een echte cheap ass ging ik op Ebay zoeken naar leuke veren. Echter kwam ik er al heel snel achter dat alle goedkope producten van acryl gemaakt zijn, en dat de echte veren op Ebay net zo duur zijn als in Nederlandse webshops. Dus ik plaatste een bestelling bij Ibiza Feathers, die een uitgebreid assortiment hebben met verschillende maten en kleuren. Ik koos voor de neutrale tinten, zodat het mooi versmelt met mijn eigen haar.

 
 

feather extensions
 

Hoe bevestig je DIY feather extensions?

Het plaatsen van de veren extensions is heel makkelijk en je kunt het doen zonder de hulp van een tweede persoon. Kies allereerst de plek waar je de extensions wil hebben. Doe dit op een plaats waar je ze ook daadwerkelijk ziet in het kapsel wat je het meeste draagt, en zorg ervoor dat je de feather extension altijd en stukje onder je scheiding plaatst, zodat een dun laagje haar over het ringetje valt en je het niet duidelijk ziet zitten. Met een paar haarspeldjes kun je de rest van je haar vastzetten zodat het niet in de weg zit.

Neem een klein plukje haar van ongeveer 0,5 centimeter. Gebruik de lus die je bij het setje krijgt en doe deze pluk door de lus. Kies de juiste kleur voor het ringetje en rijg deze aan de platte kant van de lus. Vervolgens kun je heel eenvoudig je haar door het ringetje trekken met deze lus.
 
 
feather extensions
 
Plaats de veer in de ring, aan de bovenkant van de pluk haar. Zorg ervoor dat je de gehele pluk haar in de richting trekt zoals je je haar normaal draagt. Dit voorkomt bobbels in je haar. Ben je tevreden over de plaatsing, dan is het tijd om de tang te plaatsen. Je hoeft alleen maar de ring te pletten met de tang en dat is alles! Dit hoeft niet met grof geweld, doe het vooral rustig en voorzichtig. Steekt de veer een klein stukje te ver uit de ring (aan de bovenkant), dan kun je dit afknippen.

Ben je niet tevreden met het resultaat of wil je de feather extension verwijderen, dan heb je wederom de tang nodig. Je moet de ring, die nu plat is, weer open krijgen. Dit doe je door de ring verticaal tussen de tang te plaatsen, waardoor hij weer open gaat. Je kunt de veer en ring eruit halen en je haar is weer helemaal vanouds! De veren kun je keer op keer blijven gebruiken, dus berg ‘m op voor een volgende keer!
 
 
feather extensions
 
Zo makkelijk is het om zelf DIY feather extensions te plaatsen. Je kunt ze gewoon wassen en föhnen, dus je merkt er verder niets van! Mijne zijn de natural medium feather extensions, maar ik moet er wel bij zeggen dat ze niet erg lang zijn. Ik heb ze bovenop mijn hoofd geplaatst en ze eindigen tussen mijn kaken en schouders. Dus dat is iets om rekening mee te houden als je zulke veren gaat kopen.
 
 
feather extensions
 
Ik heb besloten om mijn feather extensions eruit te halen en een donkerder ringetje te gebruiken. Blijkbaar ben ik toch niet zo hoogblond als ik dacht, want je zag het lichte ringetje heel duidelijk zitten. Het valt nu niet meer op met de bruine ringetjes. Ik heb helemaal blij met mijn boho haar en vind het erg leuk en speels om de veren her en der in mijn haar te zien. En omdat het zo tijdelijk is, kun je er ook zo weer vanaf als je het zat bent!

 
 

Heb jij wel eens (feather) extensions in je haar gehad?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Annette Guitoneau

  Heel leuk

  9 november 2016 at 13:22
 • Reply Manon

  Dat ziet er wel erg leuk uit

  9 november 2016 at 18:14
 • Reply Tineke

  Ik heb het een paar jaar geleden eens gehad, maar vind het nog steeds erg leuk!
  Liefs

  10 november 2016 at 08:34
 • Geef een reactie