Follow:
Verantwoord, Zero Waste

Garbage Island, An Ocean Full Of Plastic | Must See

garbage islandPlastic is een onderdeel van ons dagelijkse leven. En soms is het noodzakelijk, bijvoorbeeld in de zorg. Maar al dat plastic heeft grote gevolgen voor de wereld om ons heen. Op mijn blog zag je de laatste tijd al wat meer artikelen voorbij komen over zero waste en hoe ik op kleine en makkelijke manieren probeer minder plastic te gebruiken. In de documentaire ‘Garbage Island, An Ocean Full Of Plastic’ zie je precies wat ons gebruik van plastic voor het milieu betekent. In dit artikel vertel ik je nog iets meer over deze documentaire en waarom het een goed beeld geeft van alle problemen met plastic.
 

Vice, de makers van de documentaire, gaan met een wetenschapper drie weken lang op een boot meevaren om zelf het plastic in de oceaan te bekijken. En hoewel ik had verwacht dat ze daar echt een drijvend eiland zouden aantreffen met plastic flessen, netten en andere rotzooi, was de daadwerkelijke bestemming eigenlijk veel meer schokkend.

In het specifieke gebied dat zij bezochten, de Great Pacific Garbage Patch, zag je her en der wat plastic drijven. Een veiligheidshelm, flessen en verpakkingen van eten, maar ook een aantal boeien uit de haven. Maar wat je niet zag, is dat het hele stuk oceaan eigenlijk een laag plastic heeft dat bovenop het water drijft. En dat zag je goed in de watermonsters die ze namen. Deze laag is desastreus voor het milieu en de dieren in het water.

Ik ga verder niet te veel verklappen en ik ga je zeggen dat je de documentaire (verspreid in drie delen) gewoon zelf moet gaan kijken om te zien. En wellicht word je dan zelf ook meer bewust van de gevolgen van ieder stuk plastic dat je in huis haalt en vervolgens weggooit.

 

Garbage Island, An Ocean Full Of Plastic DEEL I
Garbage Island, An Ocean Full Of Plastic DEEL II
Garbage Island, An Ocean Full Of Plastic DEEL III
 

Je kunt veel zeggen over de zero waste levensstijl, maar je kunt niet ontkennen dat plastic een groot probleem is dat om een grootschalige oplossing vraagt. Dus daarom zie je met enige regelmaat artikelen op Sweet Suzie voorbij komen over zero waste. Zodat jij en ik de wereld een klein stukje mooier kunnen maken.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie