Follow:
Beauty, Reviews

No-lamp gel nagellak van Essence, is het wat?

Essence gel nagellak
Heb jij ze al geprobeerd? De ‘nieuwe’ gel base- en top coat van Essence zijn al een hype onder de bloggers en ik testte ze ook! De combinatie van deze twee producten belooft gel nagellak dat lang blijft zitten en prachtig glanst. Of deze budgetproducten hun belofte waar kunnen maken, lees je in deze review.


 
 
Merk: Essence
Naam: The Gel Nail Polish Base- en Top Coat
Verkrijgbaarheid: Bij Kruidvat
Prijs: €2,59 per stuk. Bijpassende nagellak kost €1,69
 
 
Essence gel nagellak
 

Wat belooft Essence Gel Nail Polish?

“De base coat voorkomt dat je nagels verkleuren en zorgt ervoor dat je gel nagellak langer blijft zitten. Als je eenmaal je nagels hebt gelakt, breng je de Essence The Gel Top Coat aan voor een perfecte finish. De top coat laat je nagels glazen. Je hebt geen UV- of ledlamp nodig om je nagels te laten drogen. De nagellak blijft 60% langer zitten dan gewone nagellak”
 
 
Essence gel nagellak
 

Wat vind ik van Essence Gel Nail Polish?

Gel nagellak, maar dan zonder de lamp, beschadigde nagels en lastig te verwijderen lak. Toen Essence met deze gel nagellak op de markt kwam, was ik direct nieuwsgierig. Nagellak blijft bij mij eigenlijk maar één of twee dagen zitten zonder chippen, dus ik wilde wel eens iets nieuws proberen. Van andere meiden hoorde ik dat hun nagellak met deze producten wel een week kan blijven zitten. En wie wil dat nou niet?

Het grote voordeel van deze gel nail polish van Essence is dat er zoveel kleuren nagellak zijn om dit mee te combineren. Alle lakjes van Essence (waar ‘gel’ op staat) dus je gebruiken, dus ik heb even flink ingeslagen. Ook zijn er verschillende uitvoeringen, waaronder glitters of een parelachtige afwerking. Leuk voor de variatie dus! En vergeet natuurlijk niet dat alles zo voordelig is.

Helaas is dat voor mij ook eigenlijk het enige voordeel van deze producten. Ik heb alles netjes volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt, mijn nagels waren ontvet, maar alsnog had ik na twee dagen al flinke chips in mijn verse nagellak. Wat een tegenvaller! Ik had gehoopt dat het minstens een paar dagen mooi zou blijven zitten. En als het eenmaal begint te chippen, dan zit direct het hele oppervlakte los, in plaats van alleen een hoekje. Misschien dat dit wel een typisch trekje is van gel nagellak, maar hierdoor blijft het bij mij extra kort mooi. Het is dan wel weer makkelijk te verwijderen. Één chip en je kunt met een nagel zo de hele laag nagellak eraf trekken. Maar of dat nou echt iets positiefs is? Na twee dagen zijn de meeste nagels dus alweer kaal.

Ik had gehoopt dat deze gel nagellak van Essence een uitkomst zou zijn. Hoewel het makkelijk is dat je geen speciale lamp nodig hebt voor gel nagellak, viel voor mij de kwaliteit erg tegen. Ik weet dat er veel succesverhalen over deze producten rond gaan, dus misschien heb ik gewoon steeds pech, of werkt het op mijn nagels minder goed. Voor de prijs kun je in ieder geval een poging doen!

De base coat kon ik direct in de winkel vinden, de top coat helaas niet. Ruim twee maanden (!) was dit product niet te verkrijgen in het Noorden, en dat vond ik toch echt een tegenvaller van zo’n nieuw product. Hopelijk was dat iets tijdelijks en zijn er in de toekomst geen leveringsproblemen meer.
 
 
Essence gel nagellak

Zowel base- als top coat gecombineerd met Essence 34 Candy Love

 
Essence gel nagellak
 
Voordelen
– Voor een goede prijs te koop bij Kruidvat
– Veel kleuren om uit te kiezen (Essence The Gel Nagellak die erbij hoort)
– Je hebt geen lamp meer nodig voor gel nagellak
 
Nadelen?
– Het blijft bij mij alsnog niet lang zitten
– De nagellak laat makkelijk in zijn geheel los
– De top coat was lange tijd niet verkrijgbaar
 
 
Wat is jouw favoriete merk voor nagellak?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Julie Quadflieg

  Wat jammer dat het zo’n tegenvaller is voor jou! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd omdat ik er twijfelachtig tegenover stond… Toch nog maar eens verder kijken denk ik! 🙂

  10 september 2015 at 10:57
 • Reply Manon

  Jammer dat het tegenvalt, want ik vind het namelijk erg fijn

  10 september 2015 at 15:50
 • Geef een reactie