Follow:
Lifestyle, Organic

Groen schoonmaken met Method | Eerste indruk

method schoonmaakmiddelenEen van mijn goede voornemens of doelen voor 2015, is het bewust groener maken van mijn huis en huid. Hiermee bedoel ik dat zodra een van mijn gewone schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten op is, ik deze wil vervangen door iets wat duurzamer is, ecologisch verantwoord en beter voor de mens, milieu en dier. Dat klinkt misschien een beetje ‘geitenwollensok-achtig’ maar tegenwoordig is de groene markt veel toegankelijker, goedkoper en hipper geworden. Toen ik twee producten van Method toegestuurd kreeg, was mijn interesse direct gewekt. Werkt het net zo goed als andere producten? Ik geef je vandaag mijn eerste indruk van de allesreiniger en handzeep. 
 
Method is een relatief nieuw merk op de Nederlandse markt. Het is een Amerikaans concept dat is opgericht door twee mannen die vonden dat schoonmaakmiddelen niet vol moeten zitten met giftige ingrediënten. Samen bedachten ze een nieuw concept; Method. De producten zijn ecologisch afbreekbaar en gemaakt met natuurlijke bestandsdelen en dat is een heel stuk beter voor het milieu. En het sluit precies aan bij mijn besluit om groener te gaan leven.
 
 
method schoonmaakmiddelen 
Method Allesreiniger met Franse lavendel
De allesreiniger was voor mij het meest interessant, omdat dit toch een product is dat je dagelijks gebruikt. Ik gebruik het voornamelijk in de keuken en om snel mijn tafelbladen af te nemen. Je wil dus dat het daadwerkelijk goed schoon maakt, het lekker ruikt en makkelijk in gebruik is.
Toevallig kreeg ik een fles allesreiniger met de geur van lavendel toegestuurd. Dit is een geur die ik persoonlijk erg lekker vind, maar er zijn nog meer geuren om uit te kiezen.
 
 
method schoonmaakmiddelen 
Iedere avond maak ik mijn aanrechtblad schoon met dit product, evenals mijn gasfornuis, tafels en andere dingen die snel vies worden. En alles is gewoon goed schoon! Vette etensresten verdwijnen makkelijk zonder dat je moet schrobben. Ook opvallend is dat het mijn handen niet irriteert, terwijl ik best gevoelig ben voor schoonmaakmiddelen en parfum.

Een grappig verhaal om te demonstreren hoe goed dit product werkt: Eenmaal gesetteld in mijn nieuwe woning, begon ik enthousiast Scentchips (wax melts, tarts etc.) te branden in de oliebrander. Ik had echter niet in de gaten dat er overal kleine bolletjes kaarsvet over mijn tafel vernevelden. Ik baalde natuurlijk, helemaal omdat het tafelblad handgemaakt was door mijn vader. Ik wilde daarom eerst het blad goed schoonmaken en dan met een mesje alles wegkrabben. Maar nadat ik de allesreiniger van Method had gebruikt, kon ik het kaarsvet nergens terug vinden! Zonder boenen en zonder het in de gaten te hebben, was mijn tafelblad weer vrij van kaarsvet! Ik stond versteld en was direct overtuigd van de werking van dit product.

De allesreiniger kun je gebruiken op oppervlakken van steen, tegels, hout, glas en werkbladen. De spray spuit als een fijne mist, waardoor je het product goed kunt richten op de plek die je wil schoonmaken.
 
 
method schoonmaakmiddelen 
Method handzeep met roze grapefruit
In het setje dat ik toegestuurd kreeg zat ook een handzeep. Dat klinkt misschien niet zo spannend, maar bedenk maar eens hoe vaak je niet je handen wast op een dag! Ik in ieder geval heel wat en dan moet een zeep wel fijn werken!
De zeep komt in een mooi vormgegeven pompje die makkelijk te bedienen is. Maar als ik bijvoorbeeld vlees heb bereid, wil ik mijn handen graag wassen met iets meer zeep dan wat er nu uit het pompje komt. Natuurlijk is het veel beter voor het milieu en je portemonnee om minder te gebruiken, maar dit is echt zo’n moment waarop ik mijn handen flink wil inzepen. Maargoed, dat is met een extra pompje snel verholpen.
 
 
method schoonmaakmiddelen 

Wat mij verder opvalt, is dat deze zeep mijn handen niet uitdroogt. Helemaal omdat er citrusfruit is verwerkt in het product, had ik verwacht dat ik hierdoor juist een droge huid zou krijgen. Gelukkig is dat niet het geval. Toch maakt het goed en grondig schoon. Als ik ‘s ochtends het restant van foundation van mijn hand was, is het in één keer weg, zonder kracht te hoeven zetten. Dit terwijl foundation toch een vrij vette substantie is die niet zo snel oplost met water.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat de geur niet helemaal mijn ding is. Ik lust geen grapefruit en houd in het algemeen niet van citrusfruit, dus ik ben ook niet zo gek op de geur. Maar zo heeft ieder zijn ding natuurlijk, en er is ook nog een handzeep in een andere geur verkrijgbaar.
 
 
Eerste indrukken na het gebruik
In de weken dat ik de twee producten van Method heb gebruikt, ben ik erg tevreden over de werking . De allesreiniger maakt gewoon goed schoon en dat vind ik het belangrijkste. Dat en natuurlijk het feit dat het met aandacht voor mens, milieu en dier is gemaakt. Beide producten zijn ecologisch afbreekbaar en bevatten geen giftige ingrediënten. Een product naar mijn hart, zo kun je wel stellen. En de vormgeving is ook iets wat ik wel kan waarderen: eenvoudig en clean.
Ik blijf de allesreiniger dan ook zeker gebruiken en zal deze hoogstwaarschijnlijk opnieuw aanschaffen. De zeep blijf ik natuurlijk ook gebruiken, al zal ik de volgende keer wel voor een andere geur kiezen. Maar dat is natuurlijk een klein dingetje en iedereen heeft een andere voorkeur wat betreft geur.
 
De producten van Method zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat ieder filiaal dit merk verkoopt. Naast de allesreiniger (€3,89) en de handzeep (€2,99) zijn er ook nog verschillende producten voor de keuken, badkamer, meubels en afwasmiddel verkrijgbaar. En duur is het in mijn ogen absoluut niet, omdat de flessen groot zijn en je maar een beetje hoeft te gebruiken.
 
 
Ken jij Method al? En is dit een merk waar je wel eens producten van wil proberen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie