Follow:
Haar

HAIR | 4X paardenstaart maar dan anders

ponytailZolang als ik me kan herinneren, draag ik mijn haar in een paardenstaart of een knot. Los draag ik het bijna niet, want met mijn dikke en lange haar, is het net alsof je een dikke wollen sjaal om hebt. Veel te warm. Maar de paardenstaart wordt op een gegeven moment ook wel een beetje saai, zelfs voor mij. Daarom heb ik vier leuke opties om het wat op te leuken, zonder dat je lang bezig bent. Een paardenstaart moet snel en makkelijk zijn, vind ik. Draag jij ook vaak je haar vast en wil je wel eens wat anders proberen, lees dan mijn tips voor bovenstaande looks.
 
 
ponytail
Laten we beginnen met mijn gewone paardenstaart, zonder iets speciaals. Zoals je kunt zien heb ik veel en dik haar, wat ik juist wel fijn vind. Helemaal voor een staart, want dat heeft het allemaal net iets meer body. Ik moet er dan ook bij vertellen dat ik niet weet hoe deze modellen vallen bij meiden met dunner haar, omdat je soms niet alle speldjes kunt verbergen, of het er gewoon heel anders uitziet. Wat voor haar je ook hebt, je kunt altijd proberen of dit iets voor jou is. Alle looks zijn namelijk heel makkelijk te maken. En lijkt het niets? Dan haal je het er gewoon weer uit en doe je wat anders. Je hebt namelijk geen specifieke tools nodig om bovenstaande paardenstaarten te maken. Het enige wat je nodig hebt is een haarelastiek (liefst in je haarkleur) en een paar speldjes.
 
 
ponytail
De eerste twee looks zijn zo simpel dat je alleen accessoires nodig hebt. Deze eerste paardenstaart is voorzien van schattige parels, wat helemaal mijn ding is. Je kunt natuurlijk ook voor iets kiezen wat meer bij jouw stijl past. Deze haaraccessoire komt van Primark en kostte €2,-. Je hoeft ‘m alleen maar om je staart te schuiven en je bent klaar.
 
 
ponytail
Ook deze tweede variant is heel eenvoudig. Voor een wat meer edgy-look kun je zo’n metalen haaraccessoire gebruiken. Ook deze heb ik gekocht bij Primark, maar ik weet dat H&M ze ook verkoopt. Stiekem vind ik die nog mooier, want die van H&M gaat helemaal om je staart heen. Deze van Primark hangt alleen over de bovenkant. Er is ook een gouden variant verkrijgbaar, die waarschijnlijk heel mooi staat voor meiden met een donkere haarkleur.
 
 
ponytail
Look 3 is ook makkelijk en je hebt alleen één of twee sterke haarspeldjes nodig. Ik dacht dat iedereen dit trucje al kende, maar iedere keer als ik dit draag vragen mensen hoe ik het doe. Vandaar dat ik het vandaag aan jullie uit ga leggen zodat je dit zelf ook kunt proberen. Je maakt een paardenstaart in je haar zoals gebruikelijk. Dan pak je een kleine lok vanuit de staart en die wikkel je om het elastiek. Zorg er voor dat de lok lang genoeg is om (als het kan) twee keer om het elastiek te kunnen en dat er nog een stukje overblijft om het vast te zetten. Aan de onderkant van je staart zitten vaak de langste lokken, dus je moet echt even proberen wat voor jouw haarstijl werkt. Vervolgens zet je het laatste stukje onder je staart vast met een speldje, zodat het haar van je staart er overheen valt en je niets meer ziet.
 
 
ponytail
Look 4 is er een die ik pas onlangs leerde kennen via The Beauty Department. Op deze blog worden allemaal handige beautytips maar ook recepten gedeeld en zo ook deze leuke variant op de saaie paardenstaart. Het lijkt ingewikkelder dan het is. Je maakt een paardenstaart (het liefst wat lager dan normaal) en je houdt twee plukken aan de voorkant van je hoofd apart. Zet je paardenstaart vast met een elastiekje in de kleur van je eigen haar. Vervolgens pak je de twee plukken, kam je ze mooi naar achter en daar maak je een knoop over je staart. Een gewone knoop, zoals het eerste deel wanneer je je veters strikt. Deze knoop ligt dus OP je staart en elastiek. De losse stukken draai je om de staart heen en naar de onderkant van je staart. Daar zet je het vast met een speldje en het blijft de hele dag zitten. Voor verdere instructies en stap voor stap foto’s moet je even op de website van The Beauty Department kijken.
 
 
Ik hoop dat je wat leuke ideeën hebt opgedaan om een paardenstaart wat meer Oephmm te geven. Ik ga in ieder geval veel vaker deze varianten gebruiken want ze zijn zo eenvoudig is dat het gewoon zonde is om het niet te doen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie