Follow:
Lifestyle

Hand lettering, liefde voor mijn nieuwe hobby

handwritingSinds een tijdje heb ik een nieuwe hobby: hand lettering. Dit lijkt erg op kalligrafie, hoewel het officieel wel een andere naam heeft. Hand lettering hoeft niet per se cursief te zijn zoals het typische kalligrafie, dus je kunt er heerlijk creatief in zijn. Het mooie van hand lettering is ook nog eens dat je er eigenlijk geen speciale benodigdheden voor hoeft te hebben, dus je kunt het gewoon met een pen en potlood doen. Ben je benieuwd geworden naar hand lettering, lees dan verder.
 
 
Hand lettering is een term die tegenwoordig steeds vaker opduikt en ook op social media komt het steeds vaker aan bod. Omdat het namelijk zo makkelijk in uitvoering is, gaan steeds meer mensen het proberen. Het is officieel niet hetzelfde als kalligrafie, wat zich voornamelijk richt op het sierlijk schrijven. Hand lettering kan ook in rechte letters gedaan worden, in blokletters etc. Het geeft daardoor ook veel meer ruimte aan jouw eigen creatieve invulling.

Kalligrafie vind ik ook interessant en voorzichtig probeer ik daar ook mee te oefenen. Gewapend met een kroontjespen en inkt doe ik braaf oefeningen, alleen is het een stuk moeilijker dan ik dacht. Soms gebruik ik te veel inkt, andere keren krast de pen te veel in het papier. Het is zeker iets waar je tijd en aandacht in moet stoppen om te leren.

 
 

handwriting 

Wat gebruik ik voor hand lettering?

Ik ben uiteraard nog maar een beginner, dus ik heb nog geen hele collectie met allerlei benodigdheden. Maar om te starten hoeft dat ook niet! Ik gebruik een zwarte fineliner van HEMA, een potlood, een kroontjespen en zwarte inkt. Ik gebruik ook vaak een liniaal om zo twee lijnen te maken waartussen ik schrijf. Zo blijven alle letters een beetje dezelfde grootte. De kroontjespen heb ik helaas een beetje verpest door ‘m te lang in een kopje water te laten staan om de inkt op te lossen. Oeps! Volgende keer moet ik dus beter op mijn materialen letten.
 
 
handwriting
Op het moment kijk ik veel video’s over hand lettering en pin ik aardig wat af op Pinterest. Er zijn namelijk zoveel manieren om het te doen en het is leuk om geïnspireerd te raken door wat anderen doen. De combinatie van kroontjespen en inkt is nog best lastig om onder de knie te krijgen, dus daar moet ik nog flink oefenen. Gelukkig gaat het met een fineliner een stuk beter!

Voorlopig blijf ik dus lekker oefenen en over hand lettering lezen op Pinterest. Ook de hashtag #handlettering is een leuke om op te zoeken, bijvoorbeeld via Instagram. Het is ontzettend ontspannend om te doen en je kunt ook heerlijk je creativiteit kwijt. Ik kan iedereen aanraden om eens een leuke quote of naam te proberen!

 
 

Wat is jouw favoriete hobby?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie