Follow:
DIY, Lifestyle

Herbruikbare Meal planner voor in de keuken | DIY

DIY meal plannerEnige tijd geleden kon je al lezen dat ik fanatiek aan het meal plannen ben. Dit is een techniek die uit Amerika is komen overwaaien waarbij je je maaltijden plant en zo efficiënter boodschappen kunt doen en restjes op maakt. Maar het systeem dat ik hanteerde, gebruikte eigenlijk te veel papier en dus bedacht ik wat anders. Wil jij ook zo’n leuke planner voor in de keuken (of een ander project zoals een to do list), lees dan verder. 
 
 
DIY meal planner 
Wat heb je nodig
– Klembord
– Meal planner (google even op meal planner pdf)
– Stevige plastic hoes voor in een map
– Schaar
– Whiteboard pen met dunne punt
– Wol (optioneel)
– Washitape (optioneel)
 
Hoe ga je te werk?
Je knipt als eerste de rand met gaatjes va je plastic hoes af. Zorg ervoor dat je plastic hoes helemaal glad is en geen ribbeltjes/beschadigingen heeft. Hier blijft de inkt namelijk in hangen. Het plastic kun je gewoon weer schoonvegen en voor de week daarna met de whiteboard pen invullen.

Print een meal planner pdf die bij jou past en steek deze in de hoes. De hoes kun je aan de bovenkant van het klembord vastzetten, maar ik heb over de hoeken wat washitape aangebracht. Ik vind dat dit het een speels effect geeft, maar je kunt deze stap ook overslaan.

Ik heb overigens ongeveer 1,5 cm van de bovenkant van de hoes geknipt zodat ‘ie perfect op het klembord past. Afhankelijk van de maat klembord die jij hebt gekocht, moet je dit misschien ook nog doen.
 
 
DIY meal planner
 
Met de whiteboard pen kun je nu je meal planner invullen. Als je meer wil weten over hoe je dat doet, klik dan hier. In plaats van iedere week een nieuw vel papier gebruiken, kun je nu lange tijd met hetzelfde materiaal doen. En wordt de plastic hoes op een gegeven moment niet goed meer schoon, dan pak je gewoon een nieuwe!

 
 

DIY meal planner
 
Ik koos er nog voor om de wol te haken om aan de pen te bevestigen. Zo heb ik altijd de goede pen in de buurt en vergis ik mij niet met een permanente stift die je niet kunt wissen. Je kunt hiervoor ook een mooi lint gebruiken.

Dat is alles! Ik heb nu weer een mooi overzicht van mijn (avond)maaltijden en ik weet precies wat ik voor boodschappen moet kopen. Met een whiteboard pen is het wel lastig om klein te schrijven, dus ik heb alleen mijn avondeten opgeschreven. Je kunt dit natuurlijk helemaal naar wens aanpassen.

 
Andere ideeën voor zo’n klembord:
– To do list
– Boodschappenlijst
– Agenda
– Een mooie quote
 
 

Maak jij gebruik van meal planners? Het is namelijk echt heel handig!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Miriam

    Heel erg bedankt voor dit leuk idee. Het is iets wat ik al HEEL lang wou doen, maar bleef het steeds uitstellen (ik ging hiervoor glas gebruiken, maar zo’n plastiek mapje is gewoon veel makkelijker en eenvoudiger in gebruik, en deze had ik thuis al liggen, dus super!).

    24 juli 2016 at 13:11
  • Geef een reactie