Follow:
Reizen, Travel

5 x de leukste hotspots in Tallinn, Estland

hotspots in tallinnDeze zomer ben ik op vakantie geweest naar Estland, zoals sommigen van jullie al weten. En omdat ik steeds de vraag kreeg waarom ik in hemelsnaam voor dat land kies, leek het me tijd om een aantal hotspots in Tallinn op te noemen. Want Tallinn is een ontzettende leuke stad, het is even groot als Groningen, de mensen zijn aardig, ze hebben de euro, het is er niet super heet en het is een goedkoop land. Dus als jij aan het overwegen bent welke Europese steden je nog eens wil bezoeken, dan is Tallinn ook het afwegen waard. Dus kijk je mee naar de hotspots in Tallinn?

hotspots in tallinn
1. Stadswandeling door Old Town
Het oude gedeelte van Tallinn is heel mooi en ademt echt de historie uit. En die geschiedenis is best bewogen, aangezien Estland pas in 1991 een onafhankelijk land werd. Iedere dag vertrekt om 12.00 uur vanaf de VVV bij Town Hall Square een gratis stadswandeling die je precies vertelt wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Old Town staat vol historische gebouwen, maar het is wel goed om de context erbij te weten. De tour wordt gegeven door twintigers die vol passie en humor vertellen over hun stad en land. En je hebt onderweg ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad!

hotspots in tallinn
2. Telliskivi Creative Center voor de hipsters
Aan de onderkant van de wijk Kalamaja vind je een ontzettend leuk hipster-deel. De hele wijk is sinds een paar jaar weer up and coming en dat kun je zien! In oude fabriekspanden zitten hippe barretjes met industrieel interieur, gave grafitti op de muren en allerlei kleine, lokale winkeltjes. De sfeer is er hip en de mensen zijn er heel vriendelijk. Vooral Peatus is een leuke bestemming voor drankjes. Het zijn twee oude treintoestellen waar een terras tussen is gebouwd. Ook F-Hoone en La Tabla zijn leuke tentjes.

hotspots in tallinn
3. Seaplane Harbour
Tallinn ligt aan de kust van Estland en dus is de haven best een bezoekje waard. Hier vind je onder andere het Seaplane Harbour museum, een pier en een zeer griezelige oude gevangenis. Je kunt helemaal langs de kust lopen, langs de gevangenis en dan krijg je spontaan de kriebels. Het ziet er namelijk uit als het toneel van een horrorfilm.

4. Viru Shopping Center
Wat mij opviel in Tallinn, is dat je niet in het oude stadscentrum moet zijn om te winkelen. Daar vind je alleen restaurants, souvenirwinkels en traditionele waren zoals wol, amber, en handgemaakte items. Om lekker te shoppen ga je naar Viru Shopping Center (of één van de andere winkelcentra) want pas daar kun je je slag slaan. Hier vind je moderne winkels zoals wij die gewend zijn. Ook zit er een bioscoop tegenover, waar wij ons toevlucht zochten op een zeer regenachtige dag.

hotspots in tallinn
5. Dagtrip naar Helsinki, Finland
Eigenlijk hoort deze laatste niet zozeer bij Tallinn, maar wel bij je vakantie daar. Helsinki ligt namelijk op nog geen 90 km afstand van Tallinn en leent zich daarom erg goed als dagtrip met de veerboot. In ongeveer twee uur vaar je naar Finland, waar weer een totaal andere sfeer hangt. Zo combineer je twee heel leuke landen en steden met elkaar, die allebei hun eigen karakter hebben. Houd er alleen wel rekening mee dat Finland een stuk duurder is dan Estland.

Ik kan iedereen aanraden om Estland te bezoeken. Het land zit zo vol cultuur en geschiedenis en de mensen zijn heel vriendelijk. Bijna iedereen spreekt Engels, alle menu’s zijn in het Engels en het is er ook nog eens goedkoop. Je moet alleen niet een jas of dik vest vergeten, want soms kan het toch wel wat afkoelen. Maar hé, in Nederland hadden de mensen de afgelopen weken de kachel ook aan, dus zo gek is dat niet. Mocht je naar Estland op vakantie gaan, vergeet dan niet deze hotspots in Tallinn.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie