Follow:
Beauty, DIY

How to: eenvoudig zelf je wenkbrauwen verven

zelf wenkbrauwen verven
De blonde dames onder ons kennen het probleem waarschijnlijk wel: je wimpers en wenkbrauwen zijn zo licht dat je ze bijna niet ziet. Al vele jaren verf ik daarom de haartjes zodat ze meer zichtbaar worden. Dit hoef je niet altijd voor veel geld bij de schoonheidsspecialste te doen, je kunt het ook zelf! In dit artikel laat ik je zien hoe je dit eenvoudig en snel thuis kunt doen.
 
In het begin liet ik zoals gezegd mijn wenkbrauwen en wimpers verven door de schoonheidsspecialiste. Dit kostte zo’n €15 per sessie, wat dan maar een week of drie bleef zitten. Een duur grapje dus. In Amerika probeerde ik voor het eerst zo’n setje dat je bij de drogist kan kopen (merk Swiss O Par). Er stond duidelijk ‘bruin’ op, maar ik leek wel op Bert van Sesamstraat met twee zwarte slakken boven mijn ogen, geen gezicht! Ik heb de hele avond staan boenen op mijn gezicht (zelfs met nagellakremover, au!) maar er viel niets meer te redden. Ik heb het daarna nog wel eens geprobeerd, maar ik vond het ontzettend vlekken. Dagenlang bleef de verf ook op mijn huid zitten! Ik zal dus niet snel weer een setje van de drogist proberen. Gelukkig kun je de producten die een schoonheidsspecialiste gebruikt, ook in bepaalde winkels kopen. Met de producten die ik nu gebruik, kan ik heel lang toe en heb ik nooit problemen met vlekken!

 
Wat heb je nodig

– Combinal wimperverf (verkrijgbaar bij o.a. Douglas)
– Combinal waterstofperoxide (verkrijgbaar bij o.a. Douglas)
– Vaseline
– Een kwastje of schoon mascaraborsteltje
– Een klein bakje die vuil mag worden
– Watje en tonic
– Iets om je werkoppervlakte te beschermen
 
De producten van Combinal kosten bij elkaar zo’n €15 en je kunt er ontzettend lang mee doen. Met een tube verf kan ik wel een jaar toe! Je kunt het beste even in de winkel advies vragen voor de beste kleur verf voor jouw huid- en haarkleur. Ik gebruik de bruine verf.

 
 
zelf wenkbrauwen verven

Mijn wenkbrauwen en wimpers voor het verven. Mijn wenkbrauwen zijn nog iets gekleurd en niet zo licht als mijn echte natuurlijke kleur. En op dat moment waren ze scheef, haha!


 

Hoe ga je te werk

– Reinig je gezicht en ogen van te voren en zorg dat je geen foundation en oogmake-up draagt. Smeer met een kwastje vaseline om je wenkbrauwen en onder je wimpers. Zorg er wel voor dat het niet op de haartjes komt. De verf pakt door de vaseline minder goed op de huid en hierdoor voorkom je vlekken op je gezicht, maar je wil natuurlijk dat de verf wel goed hecht aan je wimpers en wenkbrauwen.

– Meng de verf en waterstofperoxide in een klein bakje (een eierdopje werkt ook prima) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg iets van een tissue onder het bakje en kwasten, want de verf vlekt op alles waar het mee in aanraking komt, ook je vingers en nagels. Ik gebruik zelf meestal iets minder van beide producten dan op de verpakking staat, zoveel heb je namelijk niet nodig. Meng het goed door elkaar en je bent klaar om te beginnen!

– Doe je kwast in de verf en strijk het een beetje af om druppen te voorkomen. Volg nu voorzichtig de natuurlijke lijn van je wenkbrauw. Zorg dat alle haartjes bedekt worden met verf, maar probeer het niet op je huid eromheen te smeren. Ik merk dat ik mijn wenkbrauwen het beste kan doen met een oud mascaraborsteltje en mijn wimpers met een klein kwastje. Probeer gewoon wat jou het beste handelt. Je wilt de verf namelijk niet in je oog krijgen, het prikt! Knoei je toch een beetje verf op je huid, veeg dit dan weg met de achterkant van de kwast. Laat het nooit op je huid zitten tijdens het verfproces!

– Ik begin altijd met mijn wenkbrauwen en ga dan door met mijn wimpers. Als ik de verf te lang laat zitten op  mijn wenkbrauwen, worden ze wel heel donker. Ik doe één wenkbrauw per keer, zodat ik de tijd goed in de gaten kan houden. Op dit moment werkt 2,5 minuut per wenkbrauw voor mij het beste. Probeer dan ook altijd eerst een korte tijd en verleng dit als dat nodig is. Zo voorkom je te donkere wenkbrauwen, wat erg onnatuurlijk oogt. Op mijn wimpers kan ik het wel wat langer laten zitten, dus daar zet ik niet per se een timer voor. Ongeveer 5 minuten is lang genoeg.

– Wanneer de tijd verstreken is, neem ik een watje met tonic en wrijf ik de verf van mijn wenkbrauwen. De wimpers volgen daarna. Als je ziet dat je wenkbrauwen nog wat donkerder moeten, of je hebt een plekje gemist, kun je dit opnieuw verven, maar dan voor kortere tijd. Er blijft bij mij altijd wat verf over, dus dit kun je gebruiken om het nog wat bij te werken. Als alle verf eraf is en ik ben tevreden met het resultaat, ga ik met een nat watje over mijn hele gezicht om ook de resten vaseline eraf te halen.

 
Al deze stappen herhaal ik ongeveer iedere twee weken, of wanneer ik er tijd voor heb. Op de één of andere manier moet het bij mij vrij vaak, omdat ik van nature hoogblond ben. Als jouw wenkbrauwen al wat donkerder zijn, hoef je misschien ook niet zo vaak te verven.

 
 
zelf wenkbrauwen verven

Na het verven met Combinal bruine verf


 

Ik ben ontzettend tevreden over deze producten en kan het iedereen aanraden. Het lijkt misschien eng en misschien dat je een keer wat verf in je oog krijgt, maar dat maakt niet uit. Zelf je wenkbrauwen en/of wimpers verven is helemaal niet moeilijk en het bespaart je ook nog eens veel geld in vergelijking met de schoonheidsspecialiste. Zodra je een paar keer heb geoefend, weet je al bijna niet meer anders en gaat alles op de automatische piloot. Vergelijk het met het aanbrengen van make-up; je moet even uitzoeken wat voor jou het beste werkt, maar daarna gaat alles vanzelf.

 
Nog even een waarschuwing om mee af te sluiten: wees voorzichtig met de verf! Net als haarverf trekt het overal in, en dat wil je niet. Zorg ervoor dat er niets op je huid, vingers, nagels, kleding en werkblad komt of was het er direct af. Het bakje en de kwasten die je gebruikt, zullen verkleuren door de verf dus gebruik niet je mooiste servies hiervoor.
 
 

Heb jij je wenkbrauwen of wimpers wel eens geverfd?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Annette Guitoneau

    wat een mooi resultaat. Ik hoef gelukkig mijn wimpers nooit te verven 🙂

    24 januari 2015 at 21:00
  • Geef een reactie