Follow:
Beauty, Organic, Reviews, Vegan, Verantwoord, Zero Waste

Humble Brush voor duurzaam tandenpoetsen

Humble BrushTanden poetsen, het is zo’n normale bezigheid dat je waarschijnlijk niet eens nadenkt over alle plastic tandenborstels die jij in je leven al hebt weggegooid. Dat deed ik tot voor kort ook niet. Maar ieder jaar worden er miljoenen tonnen aan tandenborstels bij het grofvuil gegooid, wat weer terecht komt in onze oceanen. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame alternatieven zoals tandenborstels van bamboe. Zo heb je wel een schoon gebit, maar vervuil je de wereld niet. Met mijn interesse in zero waste móest ik natuurlijk ook zo’n tandenborstel kopen, toen mijn vorige aan vervangen toe was. In deze review vertel ik meer over deze Humble Brush.

 

Humble Brush is slechts één van de vele soorten tandenborstels die gemaakt zijn van bamboe. Het handvat kun je, als je tandenborstel aan vervanging toe is, gewoon in de grond begraven of composteren. De borstelharen van deze specifieke tandenborstel zijn gemaakt van BPA-vrij Nylon6. Hoewel dit niet plantaardig is, breekt het wel sneller af dan gewoon nylon. De makers zeggen dat de tandenborstel vooral goed moet werken, en op dit moment zijn er volgens de Zweedse makers van Humble Brush geen alternatieven die goed genoeg werken en minimaal drie maanden mee gaan.

 
 
Humble Brush 

De Humble Brush is een duurzaam en vegan product. Zelf de verpakking is duurzaam! De doos van gerecycled karton kan bij het oud papier en het zakje waarin de bamboe tandenborstel zit, kun je composteren. Het is dan ook niet zo gek dat ze zowel in 2015 als in 2016 de prijs voor het beste product wonnen bij The Natural and Organic Awards.

 
 
Humble Brush 

De tandenborstel heeft een handvat van bamboe wat prettig in de hand ligt. De borstels zijn echter erg zacht en dat is iets waar ik beslist aan moest wennen. Een zachte tandenborstel is prettig voor je tandvlees, dat zo een stuk minder hard behandeld wordt. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze ook een medium-variant op de markt. Dus wellicht kun je in het buitenland een Humble Brush kopen als je liever een medium tandenborstel gebruikt. En voor kinderen is er een extra zachte tandenborstel verkrijgbaar.

 
 
Humble Brush 

Wat ik ook mooi vind, is dat je met je aankoop minder bedeelde mensen helpt. Afhankelijk van hun situatie geven ze voor ieder verkocht product een tandenborstel of alternatieve vorm van mondzorg aan iemand die er anders geen geld voor zou hebben. Dat is nog eens een mooi motto!

 
 
Humble Brush 

Nu denk je zeker dat zo’n super duurzame tandenborstel een klein fortuin gaat kosten? Gelukkig is niets minder waar. Want voor €3,95 kun je deze toffe tandenborstel kopen, onder andere bij Ekoplaza en via online webshops. Dat is qua prijs vergelijkbaar met de betere tandenborstels van merken zoals Elmex en Oral-B. Dus in feite kost het je niets extra, maar je bespaart het milieu er wel een hoop mee! Want wie gemiddeld vier tandenborstels per jaar verbruikt, kan zo op een kleine manier al een verschil maken.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie