Follow:
Beauty, DIY

HOW TO | Hydraterende rozenmist maken

Hydraterende rozenmistDe afgelopen twee maandagen kon je zien welke producten ik gebruik ik mijn beautyroutine. Deze routine is gebaseerd op de resultaten van mijn zoektocht naar de juiste huidverzorging waarbij ik onder andere de website van Caroline Hirons vaak raadpleegde. Caroline schreef dat je eenvoudig zelf een hydraterende mist/spray kunt maken met rozenwater en ik deel vandaag met jou hoe je dit maakt. 
 
Lange tijd zag ik het nut niet van een hydraterende spray. Ik dacht dat ik nooit zoiets zou gebruiken en vond het maar zonde van het geld. Maar met deze makkelijke en goedkope DIY ben ik toch om. Het voelt niet alleen fijn, maar het verzorgt je huid ook en geeft het extra hydratatie.
 
Wat heb je nodig:
– Een lege fles met spraydop
– Kruidvat Rozenwater
– Een trechter
– Optioneel: verzorgende olie zoals amandelolie of jojobaolie


Hydraterende rozenmist
Het enige wat je hoeft te doen is het rozenwater via de trechter in je lege en schone fles gieten. Ja, zo eenvoudig is het. Ik heb zelf nog wat amandelolie toegevoegd, om de spray extra verzorgend te maken. Je kunt ook voor een andere olie kiezen, of dit weglaten. Ik gebruikte ongeveer 5 tot 10 druppels.

Rozenwater van Kruidvat bevat wel wat parfum, maar ik vind dat zelf niet zo’n groot probleem. Caroline Hirons vertelde dat je juist rozenwater van goede kwaliteit moet kopen, zonder parfum en kunstmatige bestandsdelen. Maar als je alleen puur rozenwater koopt, is het maar heel kort houdbaar. Je kunt dus voor jezelf afwegen wat voor jou de beste keuze is, maar ik koos voor de budget variant die ook nog eens heel lang houdbaar is.
 
Hydraterende rozenmist
Aan het einde houd je een fles over met een heerlijke hydraterende mist/spray. Ik gebruik dit na mijn toner, en voor dag- of nachtcrème. Laat het wel even drogen voordat je je crèmes gebruikt, want anders kun je de crème niet goed uitsmeren. Heb je verzorgende olie toegevoegd aan de spray, schud dan even voor gebruik zodat het goed gemengd is. En dat is alles al en nu kun je genieten van je zelfgemaakte mist!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Denise

  Wat een leuke DIY!

  15 september 2014 at 07:55
 • Reply Deniece

  Handige DIY! Leuke tip

  15 september 2014 at 08:50
 • Reply Pink it

  Heel leuk en handig deze wil ik een keer maken x

  15 september 2014 at 10:11
 • Reply Manon

  Wat een leuke DIY!

  15 september 2014 at 13:27
 • Geef een reactie