Follow:
Persoonlijk

Ik ben een ondernemer!

Eigen baas
Het hebben van een blog heeft wel iets weg van het hebben van een kind. Je verzorgt het, voedt het op en hoopt dat hij of zij het goed gaat doen. 2,5 jaar geleden begon ik Sweet Suzie met diezelfde intenties. Iets van mijzelf dat kon groeien, groter worden. Deze week is mijn blog eindelijk volwassen geworden en wel in de vorm van een eenmanszaak. Vanaf dit moment sta ik namelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik officieel ondernemer! Toch een beetje een droom die werkelijkheid wordt.

Hoe dit allemaal ging? Lees dan verder

 
Het begon allemaal afgelopen maand, toen ik een aantal leuke samenwerkingen aanging met bedrijven. En na wat research die mij als student journalistiek niet onbekend is, kwam ik tot de conclusie dat mijn blog eigenlijk een eenmanszaak is. Dus heb ik de hele website van de Kamer van Koophandel afgespeurd, gelezen en nogmaals gelezen om uiteindelijk een afspraak te maken om mij in te schrijven. Maandag was het zover en met gezonde spanning stapte ik het kantoor in Zwolle binnen.

 
Eigen onderneming
 
Als newbie in de zakenwereld had ik totaal geen idee wat ik kon verwachten en wat men van mij verwacht. Online had ik al formulieren ingevuld met allerlei gegevens en tijdens de afspraak werden deze allemaal doorgenomen. Een half uur later was mijn eenmanszaak officieel een feit. Hoera!

Naast blogger mag ik mij nu dus ook ondernemer noemen. Dat is nogal wat als je slechts 23 jaar bent! Ook vallen mijn activiteiten onder een prachtige noemer, namelijk scheppende kunst en documentaitre schrijvers. Prachtig toch? En daarnaast heb ik ook direct maar even mijn journalistieke aspecten onder gebracht in mijn ‘zaak’ zodat ik ook freelance-opdrachten kan registeren.
 

Eigen baas
 
Uiteindelijk komt het allemaal neer op hard werken en je er voor de volle 100 procent voor geven. Voor mij was en is dat nog altijd lastig in verband met mijn chronische ziekte, maar je ziet dat moeite wordt beloont. Wil je dus iets bereiken in het leven dan zul je er iets voor moeten doen. Dromen komen niet zomaar uit als jij er niets voor wil doen.
 

Nog even een kleine Outfit Of The Day:
OOTD
Zwarte cropped blazer – H&M
Zachtroze t-shirt met strikjes – H&M
Donkere jeans – Miss Etam
Bruine leren laarzen – Dolcis
Leren archieftas – Lederzaak in Gent

 
Bron foto’s: Weheartit.com

Previous Post Next Post

You may also like

17 Comments

 • Reply Jeany

  Gefeliciteerd met het volwassen worden van je kindje 🙂 en het zijn van ondernemer, daar moet op gedronken worden!! (appelsap mag ook 🙂 )

  6 februari 2013 at 10:14
  • Reply Geanne Schutter

   Daar moet zeker op gedronken worden! Dit weekend dan maar doen?

   6 februari 2013 at 19:06
 • Reply poweredbyflowers

  Niet geheel zeker wat het inhoud, maar een dikke proficiat! X

  6 februari 2013 at 11:04
  • Reply Geanne Schutter

   Het houdt in dat ik nu officieel een bedrijfje heb (mijn blog) waarmee ik iets kan bijverdienen. En belastingstechnisch is dit de eenvoudigste oplossing om het allemaal volgens de boekjes te doen. Als je namelijk geld in ontvangst neemt wanneer je samenwerkt met andere bedrijven, moet je in principe belasting betalen en administratie bijhouden etc.

   6 februari 2013 at 19:08
 • Reply Lin

  Heel gaaf!! Gefeliciteerd!!

  6 februari 2013 at 11:53
 • Reply Tedje

  Gaaf! Gefeliciteerd zeg!! Wat heeft je uiteindelijk doen besluiten om je in te schrijven? 🙂

  6 februari 2013 at 12:35
  • Reply Geanne Schutter

   Voornamelijk dat ik alles volgens de regeltjes wil doen. Het inschrijven is vanaf dit jaar gratis (en dat is natuurlijk een grote plus!) en nu kan ik op een officiele manier iets bijverdienen met mijn blog. Samenwerken met andere bedrijven is nu dus makkelijker en daarnaast kan ik het ook gebruiken voor freelancen als journalist. 2 vliegen in 1 klap dus 🙂

   6 februari 2013 at 19:10
 • Reply Eva

  Gefeliciteerd! Wat fijn voor je:)!

  6 februari 2013 at 16:14
 • Reply Geanne Schutter

  Daar moet zeker op gedronken worden! Dit weekend dan maar doen?

  6 februari 2013 at 19:06
 • Reply Geanne Schutter

  Het houdt in dat ik nu officieel een bedrijfje heb (mijn blog) waarmee ik iets kan bijverdienen. En belastingstechnisch is dit de eenvoudigste oplossing om het allemaal volgens de boekjes te doen. Als je namelijk geld in ontvangst neemt wanneer je samenwerkt met andere bedrijven, moet je in principe belasting betalen en administratie bijhouden etc.

  6 februari 2013 at 19:08
 • Reply Geanne Schutter

  Dank je wel Lin!

  6 februari 2013 at 19:09
 • Reply Geanne Schutter

  Bedankt, Eva!

  6 februari 2013 at 19:09
 • Reply Geanne Schutter

  Voornamelijk dat ik alles volgens de regeltjes wil doen. Het inschrijven is vanaf dit jaar gratis (en dat is natuurlijk een grote plus!) en nu kan ik op een officiele manier iets bijverdienen met mijn blog. Samenwerken met andere bedrijven is nu dus makkelijker en daarnaast kan ik het ook gebruiken voor freelancen als journalist. 2 vliegen in 1 klap dus 🙂

  6 februari 2013 at 19:10
 • Reply adri

  He Boss, welcome in business !!!!
  Dream your dreams and enjoy !!

  Dad

  6 februari 2013 at 19:21
 • Reply adri

  He Boss, welcome in business !!!!
  Dream your dreams and enjoy !!

  Dad

  6 februari 2013 at 19:21
 • Geef een reactie