Follow:
Lifestyle, Persoonlijk

‘Ik ben hier nu’, creatief werkboek voor mindfulness

Ik ben hier nuJe bent vast bekend met het boek ‘Wreck This Journal’, het boek dat je helemaal aan flarden mag scheuren. Daar is nu een vervolg op je komen in de vorm van ‘Ik ben hier nu’. Dit boek is een creatief en spiritueel werkboek dat je ook lekker mag gebruiken. Je hoeft ‘m niet netjes te houden. Je mag er in krassen, bladzijden eruit knippen, tekenen en meer. Ben je benieuwd naar dit boek, lees dan verder. 
 
Mindfulness is iets waar ik mij tegenwoordig veel mee bezig hou. Maar soms kan het best een beetje stoffig en saai overkomen. Een heel boek lezen lukt zelfs mij niet, en ik ben er oprecht in geïnteresseerd. Boeken over het onderwerp leg ik na een paar hoofdstukken weer in de kast, want er zit gewoon niet veel tempo en humor in.

Totdat ik ‘Ik ben hier nu’ onder ogen kreeg. Want dit boek combineert de principes van mindfulness met de creativiteit die ik zo miste in andere boeken. Je vindt er allerlei leuke opdrachten in die het niet alleen een luchtig boek maken, maar die je ook actief aan het werk zetten. Dat is in mijn beleving precies wat je nodig hebt voor mindfulness. Want het gaat niet om een object of iets statisch, mindfulness is bewegen, leven, genieten, nadenken, overkomen.
 
 
Ik ben hier nu
 
Uiteraard lees je in het boek wat mindfulness is. Het is niet alleen meditatie. Het is niet alleen even stilstaan in je drukke leven. Mindfulness is een methode om je aandacht te trainen en dat kun je op verschillende manieren doen. Dit boek neemt je bij de hand en laat je dit op speelse wijze ontdekken via de opdrachten.
 
 
Ik ben hier nu
Ik ben hier nu
 
Soms is het zo eenvoudig als je pen over het papier laten glijden met iedere ademhaling die je neemt. Een andere keer teken je alle glimlachen die je die dag hebt gezien. Als een flinke dosis positiviteit voor die dag.

Net zoals met ‘Wreck This Journal’ hoef je je met ‘Ik ben nu hier’ niet aan de volgorde van de bladzijden te houden. Je kunt er lekker doorheen bladeren, de opdracht doen die jou op dat moment aanspreekt, of juist even helemaal geen opdrachten doen en gewoon in het hier zijn.
 
 
Ik ben hier nu
Ik ben hier nu
 
Ik heb een digitale versie* van het boek (op mijn nieuwe Kobo ereader!), waardoor het net even iets lastiger is om sommige opdrachten uit te voeren. Daarom heb ik een aantal bladzijden geprint, voornamelijk met opdrachten die mij op dit moment aanspreken. En zo kan ik de ballonnen vullen met mijn zorgen of negatieve gedachten en deze buiten ‘loslaten’. En kan ik een tekening maken wanneer dat gevraagd wordt.

Dit interactieve en creatieve aspect van het boek spreekt mij erg aan. Het is niet saai en het is ook niet ingewikkeld. Door het gewoon te doen begrijp je steeds meer van mindfulness en hoe je dit in je dagelijkse leven toe kunt passen. En hoewel het als boekenliefhebber mijn hart een hééél klein beetje pijn doet om te weten dat deze boeken zwaar mishandeld zullen worden, is dit juist het boek waar dat bij mag. Dus kras jezelf een weg naar mindfulness!
 
 

Ik ben hier nu‘ kost €12,50 en is verkrijgbaar bij de meeste boekenwinkels.


* Ik ontving dit digitale exemplaar als persexemplaar voor dit artikel


 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie