Follow:
DIY

DIY hoes voor naaldencontainer

Sommige dingen in het leven kun je niet veranderen. Ik heb MS en dat gaat niet meer over. Maar ik ben niet per definitie ziek en weiger me ook zo te voelen. Ik mag dan wel iets mankeren, ik ben beslist niet gehandicapt.
Vorige week ben ik begonnen met het gebruiken van medicatie, injecteren om wel te verstaan. En nu staat er zo’n lelijke gele naaldencontainer in mijn kamer. Nee, daar word je niet vrolijk van. Daarom besloot ik om daar wat aan te doen. Stickers plakken kon niet want de containers moet je inleveren wanneer het vol is. Dus, er moest een hoes om heen. Ik heb me suf gezocht op internet maar er was echt niets te vinden. Dus besloot ik om het zelf maar uit te vogelen, met resultaat!
Ik weet dat dit niet de gebruikelijke beauty-post is maar ik ga het toch met jullie delen.

Vanaf vorige week is dit het uitzicht vanaf mijn keuken/make-uphoekje. Ja, dan ben je 23 en dan heb je injectienaalden en een naaldencontainer in je kamer staan. Geen gezicht dit toch? Helemaal niet omdat er zo’n ‘radio-actief-logo’ op staat.

Hieronder volgt een DIY (Doe-het-zelf)-instructie voor het maken van een leuke hoes voor om de container. Nu hoop ik dat jullie allemaal kerngezond zijn en dit allemaal niet nodig hebben, dus ik zal direct even een foto van het eindresultaat plaatsen. Dan hoef je niet helemaal naar beneden te scrollen en dingen te lezen die voor jou niet interessant zijn.

Zo, dat ziet er toch een stuk beter uit? Lekker girly en vrolijk.

Dan volgt hier de (foto)-instructie voor het maken van de hoes.

Benodigdheden:


– Gekleurde stof naar keuze (Voor mijn container gebruikte ik 45cmx16,5cm stof)
– Kant/lint (optioneel)
– Parelsnoer (optioneel)
– Pennenbak (Deze komt van HEMA)
– Een schaar
– Een naald
– Wat spelden
– Garen


Hoe moet je het maken?

Deze stap is heel eenvoudig: Stop alle naalden in de pennenbak. Ikzelf heb de originele verpakking wel bewaard, voor het geval dat, want daar zit de sticker van de apotheek op.

Zoom de onder- en bovenkant op een hoogte die niet langer is dan het kant. De stof kan namelijk doorschijnen en dit kun je dan met het kant/lint verbloemen.

Zet alles met een rij losse steken vast. Zo kun je zien of alles de juiste afmeting heeft en kun je eventueel nog wat aanpassingen doorvoeren.

Als alles past, gebruik dan fijn garen en naai alle zomen en de sluiting aan de achterkant dicht.

Naai het kant vast aan de bovenkant. Ik deed dit met grote steken aan de achterkant en een kleine aan de voorkant. Zo zie je er niets van.

Voor het parelsnoer heb ik ongeveer hetzelfde gedaan. Lange steken aan de achterkant en dan aan de voorkant over het snoer heen. Zo heb je om de  1 of 2 cm een steek en blijft de ketting goed vastzitten.

Als laatste heb ik de hoes gestreken. Zo lijkt het direct een stuk netter en komt je werk beter tot zijn recht.

Het resultaat!

Het injecteren blijft, maar zo wordt het een stuk minder klinisch!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply R.nevelee@hotmail.com

  wat ontzettend handig van je, we hebben ook een naaldencontainer,
  maar mijn vriendje gebruikt het, dus die vind dat gepimp niet nodig 😉
  Ik had nog nooit zo een creatieve oplossing gezien voor die lelijke medische
  noodzakelijkheden, tof !
  🙂
  Rosalee

  21 januari 2013 at 21:26
  • Reply Geanne Schutter

   Bedankt voor je berichtje! Ik kan me voorstellen dat je vriendje dat inderdaad niet zo nodig vindt. En om eerlijk te zijn: als ik niet op een studentenkamer zat maar de container gewoon achter een deurtje in de badkamer kon zetten, had ik het waarschijnlijk ook niet gedaan.

   Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen om er niet iedere keer aan herinnert te worden dat je ziek bent 🙂

   23 januari 2013 at 16:43
 • Geef een reactie