Follow:
Lifestyle

WOONINSPIRATIE | Inrichting voor mijn huis

Inspiratie woonkamer
Als ik deze zomer eindelijk klaar ben met studeren, is het voor mij tijd om echt uit huis te gaan. Ik heb drie jaars op kamers gewoond voordat ik weer naar Hotel Mama ging, maar deze keer ga ik voorgoed uit huis. Naar een eigen plekje die ik niet hoef te delen met huisgenoten. Ik kan er zó naar uitkijken! Natuurlijk is dit een grote stap voor mij en daarom ben ik al flink bezig met voorbereidingen. Vandaag laat ik jullie een aantal dingen zien waarvan ik al besloten heb dat ik ze wil kopen als ik eenmaal een woning heb.
 
 
Je krijgt wel een beetje een idee van waar ik heen wil met mijn inrichting als je kijkt naar bovenstaande afbeelding. Het wordt gezellig, knus en romantisch. De kleuren blijven neutraal, namelijk wit, taupe, roze woonaccessoires en veel houten accenten. I love it!

Voor een aantal dingen heb ik al een keuze gemaakt, zoals de bovenstaande bank. Niet het type dat ik helemaal geweldig vind want het is meer een praktische keuze. Ik vond bijvoorbeeld de Ektorp van Ikea prachtig en ik wilde per se een stoffen bank. Het blijkt alleen dat veel modellen met losse kussens ontzettend gaat zakken na verloop van tijd en dat vind ik niet mooi. Ik heb gekozen voor een bank met en stevige achterkant zodat het niet gaat zakken, en met genoeg kussens erop zit het toch nog lekker zacht. Deze komt van Profijtmeubel trouwens. Als het zo goed als zeker is dat ik mijn diploma ga halen, ga ik deze alvast bestellen. 6 Weken levertijd is namelijk niet ideaal als je pas gaat bestellen op het moment dat je al gaat verhuizen.
De salontafel van een oude palette ga ik samen met mijn vader maken, zodra we er zeker van zijn er er genoeg ruimte is voor deze salontafel.
 

Wooninspiratie
Voor de slaapkamer en eethoek heb ik ook al wat dingen gepland. Zoals je ziet is het vooral wit, maar dat komt helemaal goed. In de woonkamer heb ik namelijk roze accessoires wat ik ga doortrekken in de eettafel- en stoelen. Deze set komt van Ikea en ik heb ‘m al even in de winkel bekeken. De stoelen zitten lekker en de tafel is uit te klappen tot een tafel voor zes personen.

Voor de slaapkamer ga ik één gekleurde meur doen, aan het hoofdeinde van het bed. Ik ben helemaal gek op mintgroen dus die kleur komt terug in de slaapkamer. Ik ga zelf nog een sprei maken in die kleur om op het voeteneinde van het bed te leggen. En er komt een Hemnes bed want die vind ik het meest praktisch. Ik moet namelijk wel een voetenbord hebben om mijn dekbed in te stoppen, als mijn dekbed los gaat raak ik helemaal gestrest haha!
Oh, en vergeet mijn nog te DIY’en Mason Jar zeeppompje voor de badkamer niet! I like!
 
Natuurlijk is het allemaal nog niet zo ver. Ik moet eerst afstuderen en een woning zoeken. Maar… Een aantal dingen staan dus al vast en het moet wel heel gek worden als ik daar vanaf stap. Heb jij nog leuke tips voor wooninspiratie, laat het me dan weten in de comments 🙂

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Fashionadvies

  Wat een leuke wooninspiratie 😀 !!

  17 april 2014 at 11:48
 • Reply Tineke

  Hele mooie inspiratie, precies mijn smaak!
  Liefs

  17 april 2014 at 16:50
 • Geef een reactie