Follow:
Beauty, Organic

Je gezicht reinigen met The Konjac Sponge!

Konjac SpongeEen beautyspons gemaakt van een knolachtige plant uit Azië; dat klinkt niet bepaald aantrekkelijk hè? Toch is The Konjac Sponge de nieuwste beautyhype en ik testte de roze variant! Wil je meer weten over deze pure en natuurlijke manier van gezichtsreiniging, lees dan snel verder! Het is minder eng dan het klinkt, dat beloof ik!

Merk: The Konjac Sponge
Naam: Konjac Puff Sponge with French Clay
Verkrijgbaarheid: Diverse webshops online
Prijs: Gemiddeld tussen €8 en €12
 
Konjac Sponge
 

Wat belooft het?

“Konjac is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat het gewild is voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Het is ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben, voeden en hydrateren op een natuurlijke manier.”

De spons bevat de volgende eigenschappen:
– Zacht
– Mild
– pH neutraal
– Reinigt diep op een natuurlijke manier
– Biologisch afbreekbaar
 
 
Konjac Sponge
 

Wat vind ik er van?

Het is voor het eerst dat ik een speciale spons voor mijn gezicht gebruik. Inmiddels zijn deze speciale Konjac Sponges een enorme hype geworden en dus kon ik niet achterblijven. The Konjac Sponge is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen waar verschillende verzorgende bestandsdelen aan zijn toegevoegd. Ik koos voor de roze Franse klei, wat speciaal gericht is op de gevoelige huid.

Hoewel de spons gemaakt is uit plantenvezels, voelt het verrassend zacht aan op de huid. Het scrubt net genoeg om de huid mooi glad te maken en om het dagelijks te kunnen gebruiken. Mijn huid voelt na gebruik zacht, schoon en glad aan. Dat is precies wat je wil! Het maakt de huid niet droog en trekkerig, irriteert niet en bevat geen parfum. Het is dus inderdaad heel puur en natuurlijk.

Het enige nadeel aan deze Konjac Sponge is dat je ‘m op een gegeven moment wel moet vervangen. Afhankelijk van je gebruik, kan het ongeveer twee tot drie maanden meegaan. Daarna is het tijd om een nieuwe te kopen, wat niet per se goedkoop is.
 
Hoe gebruik je de spons:
Het is even wennen om de spons te gebruiken, omdat het hele concept nog zo nieuw is. Toch ben ik erg te spreken over deze natuurlijke beautyspons. Het is eigenlijk heel makkelijk in gebruik, je hoeft er geen extra reiniger aan toe te voegen (maar het kan wel) en je bent snel klaar met het reinigen van je gezicht.

Je maakt de spons nat, knijpt het overtollige water eruit en masseert vervolgens je gezicht met de spons. Je kunt er voor kiezen om een extra reiniger toe te voegen, maar dit hoeft niet per se. De spons ligt goed in de hand en je kunt heel snel je gezicht reinigen. Even uitspoeleen, ophangen aan het touwtje en je bent klaar. De volgende keer moet je het alleen even weer natmaken voor gebruik. Om de spons schoon te houden, kun je deze af en toe met heet water spoelen/onderdompelen.
 
 
Konjac Sponge

Konjac Sponge

Close-up van de structuur van de spons


 
Voordelen
– Zacht voor de huid
– Maakt de huid schoon en glad
– Je bent niet per se een reiniger nodig
– Toegevoegde ingrediënten maken het extra verzorgend
 
Nadelen
– De spons gaat slechts twee tot drie maanden mee
– Misschien niet het meest hygiënisch in gebruik
 
 
Q: Wat is jouw favoriete manier om je gezicht te reinigen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Hihi het lijkt wel een eierkoek!! Ik heb zoiets gezien bij Sephora online, dus misschien koop ik het daar. Maar dit is natuurlijk wel natuurlijk!

    23 mei 2015 at 10:59
  • Geef een reactie