Follow:
Beauty

Je huid beschermen tegen schadelijke zon doe je zo!

bescherming zonDat de straling van de zon niet goed is voor je huid, dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat de zon verantwoordelijk is voor rimpels die je kunt vermijden? Maarliefst 80 procent van de gezichtsveroudering is te wijten aan de schadelijk uv-stralen. Met een paar slimme maar eenvoudige tips kun je de schade van de zonnestralen beperken en werk je nu al aan het voorkomen van rimpels.
 
 
Gebruik je zonnebril veel vaker
De huid rondom je ogen is erg dun en teer. De meeste oogcrèmes hebben geen spf en andere gezichtsproducten worden afgeraden om rond de ogen te gebruiken. Dit komt er op neer dat dit stukje delicate huid dus slecht beschermt is! Door je zonnebril ook op te zetten als je even naar de winkel, bushalte of je werk fiets, kun je al een bewuste stap zetten. Het is niet alleen veel fijner voor je ogen, maar de huid krijgt ook minder uv-stralen te verduren. En met een hip modelletje zie je er ook nog eens modieus uit!
 
Dagcrème met spf
Hoewel de zon veel meer aanwezig is tijdens de zomer, krijg je ook in de winter te maken met uv-straling. Daarom is het een goed idee om het hele jaar door een dagcrème met spf te gebruiken. Dit biedt weinig bescherming als je echt volop in de zon gaat liggen aan het zwembad, maar het heeft wel effect voor alle kleine ritjes die je op een dag maakt. Alle straling is schade, ook als de zon niet fel is, of het een dag bewolkt is. Ik kan je aanraden om minimaal spf15 te gebruiken, maar hoe hoger des te beter.
 
Gebruik een extra spf voor je gezicht
Je dagcrème met spf helpt je een beetje maar op echt zonnige dagen doe je er verstandig aan om een extra zonnebrandcrème op je gezicht te smeren. Mijn favoriet is een matterende fluïde van Biodermal die niet vettig is. Hierdoor kun je er gewoon make-up over dragen en zie je er niets van.  Dit gebruik ik als ik een ochtend in de stad wat boodschappen moet doen en als ik weet dat ik langer dan 30 minuten buiten ben. Deze extra spf moet je natuurlijk wel regelmatig opnieuw aanbrengen om te voorkomen dat je verbrandt.
 
Gebruik een hippe zonnehoed
Ikzelf ben groot fan van de zonnehoed. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat mijn gezicht in de schaduw blijft, maar het houdt ook letterlijk mijn hoofd koel. Als ik even op mijn balkon in de zon wil, doe ik altijd mijn hoed op. Voor mensen met een lichte huid is dit helemaal een goede oplossing. Je beschermt namelijk een relatief groot deel van je gezicht én je hoofdhuid zodat de kans op verbranding en huidveroudering veel kleiner is.
 
Misschien dat jij deze tips zelf al doet, of misschien had je er al eens van gehoord. Ik ben vast niet de enige die liever geen rimpels krijgt, dus ik probeer de schadelijk uv-straling zoveel mogelijk te vermijden. Rimpels horen natuurlijk bij het ouder worden maar als 80 procent van huidveroudering van de zon komt, kun je je dus beter goed wapenen.

 
 

Hoe bescherm jij je huid in dit warme weer?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Goed artikel, veel mensen staan er denk ik niet bij stil… Ik probeer zoveel mogelijk bescherming te gebruiken!

  2 juli 2015 at 08:33
 • Reply Manon

  Fijn artikel. Ik let altijd super goed op, omdat ik heel snel zonneallergie krijg!

  2 juli 2015 at 14:55
 • Geef een reactie