Follow:
Persoonlijk, Video's

John Mayer in concert: Born & Raised 2013

John MayerAfgelopen donderdag ging ik samen met Suzanne en Gwen richting Amsterdam voor een heel bijzonder concert: John Mayer! We hebben ontzettende mazzel gehad dat we via een klasgenoot (die via 3Fm een link had ‘gewonnen’ voor de voorverkoop), zelf ook kaartjes hebben kunnen kopen. Ik had het echt voor geen goud willen missen want het was echt super fantastisch! 

 
Voorprogramma
Maandenlang had ik mijzelf lekker gemaakt met het idee dat Phillip Phillips het voorprogramma zou zijn van John Mayer. De man van de Amerikaanse Idols vind ik zelf ook een leuke artiest, dus ik was helemaal blij. Toen ik enkele dagen van te voren nog even de laatste informatie opzocht, zag ik opeens dat het voorprogramma was gewijzigd. Geen Philip meer! Boehoe.. Het was veranderd in de Engelse Gabrielle Aplin die ik niet kende. Toch bleek dat zij een goed optreden weggaf, ons enthousiast maakte voor John en de sfeer was gezet. Ik was helemaal happy!
 
Decor
Over het decor van John kan ik maar één ding zeggen: WOUW! Later, bij de aftiteling van het concert (ja, zo cool is hij), zag ik dat hij dit zelf allemaal heeft bedacht. Hoe geniaal? In ieder geval: Het veranderde tijdens het concert van kleur en achtergrond en het was gewoon prachtig. Het begon in de woestijn. In de verte zag je de kolossale rode rotsen die je in onder andere Arizona en Nevada tegenkomt, en de lucht werd steeds donkerder. De sterren werden helderder en af en toe vloog er een vallende ster voorbij. Het was echt als in een sprookje. Verderop in het concert zag je het Noorderlicht verschijnen, een sneeuwstorm razen over de vlakte maar ook bloemblaadjes in het zonlicht dwarrelen. Wat ik zelf het mooiste vond was de zonsopkomst tijdens het nummer Wildfire.
 

 
Mister John Mayer
En dan natuurlijk waar deze hele avond om draaide: John Mayer! Ik had al veel video’s van zijn concerten gezien en ik wist dat hij gewoon steengoed is, ook live. Voor mij is hij alles wat een topmuzikant moet zijn: Hij gaat helemaal op in zijn muziek, hij speelt vanuit zijn gevoel, hij zingt loepzuiver maar wijkt wel eens af wat de bekende timing en hij geniet zelf net zo veel als zijn fans. Ik denk dat onderstaande video van Slow Dancing In A Burning Room het ultieme bewijs is van het talent van deze Amerikaan. Als je zo opgaat in een nummer, compleet met maffe bekken, en je jezelf zo kwetsbaar kunt opstellen voor een uitverkochte HMH, dan ben je briljant. Punt.
 

 
Echt, wat een concert. Ik kan hier zonder aanstellen echt nog jaren op teren. Op slechte dagen, als het even niet mee zit. Ik was niet eens een enorme fangirl voordat ik naar het concert ging maar ik ben in één klap verslaafd aan deze man. Op naar het volgende tour van Paradise Valley, waar ik hier al over schreef.
 
Ik maakte een aantal video’s met mijn telefoon, die je hier kunt bekijken.
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Suzanne

  Ik zit nog steeds op mijn roze wolk. Wat is die man geweldig!

  26 oktober 2013 at 09:49
 • Reply Anne Solveig - annesolveig.nl

  Coool!

  26 oktober 2013 at 16:57
 • Reply Anneliemajlen

  Leuk!!

  26 oktober 2013 at 17:20
 • Reply Jhemyla | beautyenfashion.com

  Omgg jaloers!!

  28 oktober 2013 at 23:14
 • Reply Chezzelia www.chezzelia.com

  Ik vond het geweldig!! Die man is zooo muzikaal niet normaal!

  30 oktober 2013 at 10:18
  • Reply Geanne Schutter

   Wat leuk dat jij ook naar zijn concert bent geweest! En die muzikaliteit is inderdaad niet te evenaren!

   31 oktober 2013 at 18:43
 • Geef een reactie