Follow:
Lifestyle

Katten-kerstpakket voor mijn poes Luna

Katten-kerstpakketKerst staat letterlijk voor de deur en ik ben net zoals vele anderen bezig met kadootjes zoeken voor vrienden. Niets bijzonders of groots, maar wel iets leuks. Maar ik kwam tot de conclusie dat ik iemand ben vergeten dit jaar: mijn kitten Luna. Nu 9 maanden oud en al een hele dame, maar ze stond niet op mijn kerstlijstje. Daarom stuurde Viadierenwinkel.nl haar een heus kerstpakket toe zodat ook zij iets leuks heeft tijdens de feestdagen. Kijk je mee naar de inhoud?
 
Katten-kerstpakket
 

Luna ontving haar cadeaus in de vorm van een echt kerstpakket. Ze is dit jaar de enige die een pakket krijgt, en dit soort details vind ik natuurlijk geweldig. Maar de inhoud van de doos is natuurlijk een stuk spannender. We hebben het samen uitgepakt, maar ze moest natuurlijk wel wachten met spelen totdat ik overal foto’s van had gemaakt.

 
 
Katten-kerstpakket

Jolly Moggy speelhengel (kan ik niet terugvinden in de webshop)
Petstages Muis op wieltjes

Omdat Luna sinds kort bij mij in een appartement woont, kan ze niet meer naar buiten zoals ze gewend was. Daarom is speelgoed nu opeens veel interessanter voor haar, en kan ze daar haar energie in kwijt. Links is een speelhengel in de vorm van een gingerbread man. Wat ontzettend schattig! Er zit elastiek tussen het mannetje en de hengel, waardoor het lekker op en neer springt. En als het goed is zit er ook catnip (kattenkruid) in dit speeltje verwerkt, wat katten heel lekker vinden ruiken.
Het andere speeltje is een muisje op wielen, die vooruit schiet als je het een klein stukje naar achteren trekt. Luna vindt deze heel leuk en als ik met wat anders bezig ben, pakt ze zelf de muis en begint ze er mee te spelen. Een goede keuze dus!
 
 
Katten-kerstpakket

Renske Tonijn en Sardine
Sanal Cheese Bites

Als ik zelf kerstcadeaus had gekocht voor Luna, had ik ook absoluut iets gekocht in de trant van eten. Luna krijgt alleen droge brokjes en af en toe wat snoepjes. Geen vetpot dus, maar daar kies ik bewust voor. Maar dat houdt niet in dat ik haar niet wil verwennen met iets lekkers. Ik ben vooral heel erg te spreken over de kuipjes natvoer van Renske. Dit merk kende ik nog niet, maar het is iets wat ik zeker opnieuw ga kopen. Het is namelijk helemaal natuurlijk, met vlees uit bronnen voor menselijke consumptie en zonder suiker, granen, kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Luna heeft steeds een beetje bij haar droge brokjes in gekregen, en wat vond ze het lekker! Ze eet haar bakje helemaal leeg (dat doet ze normaal nooit) en ze hing echt in mijn broek wanneer ik het klaarmaakte. Ik geloof dat ze het goedkeurt!
De kaassnoepjes van Sanal vindt ze overigens ook erg lekker. Die geef ik haar wel eens tussendoor, of als ik voor een boodschap even van huis. Ze mag niet in de woonkamer blijven (denk net nieuwe banken en gordijnen) dus in de hal krijgt ze een paar snoepjes. Ook die zijn binnen no-time op.

 
 
Katten-kerstpakket

Jolly Moggy krabpaal

Een kerstboom in het kerstpakket, het moet niet gekker worden. En wat een leuk ding voor in huis! Dit is een krabpaal in de vorm van een boom, en aan de binnenkant zitten allemaal lagen karton. Hoewel Luna altijd in dozen zit en aan de randen zit te knagen, heeft ze deze boom praktisch niet aangeraakt. Ik heb in het verleden ook een kleine kartonnen krabpaal gekocht en dat vond ze ook maar niets. Erg jammer, want zo’n boom vind ik wel stoer staan! Ik heb ‘m nog wel in de kamer staan, maar ik heb niet het idee dat ze er erg van onder de indruk is.

 
 


Katten-kerstpakket

Hagen Catit Senses Play Circuit

En dan het leukste product van het hele pakket en iets wat ook al op mijn lijstje voor Luna stond: een play circuit. Dit leek me echt iets voor Luna omdat ze nu niet meer buiten kan spelen. Ik was dan ook erg blij dat ze deze cadeau heeft gekregen zodat ze zich niet zo snel verveelt. Dit is echt een ware hit, kan ik je verklappen. Het is een lange buis met gaten in de bovenkant, waardoor ze het balletje kan zien rollen. En met haar pootjes kan ze het balletje laten bewegen, wat ze geweldig vindt. De uiteinden lopen wat op, waardoor het balletje weer terug rolt. Luna speelt hier iedere dag mee en het staat dan ook midden in de woonkamer. (Crazy cat lady much?) Ze gaat er zelf naartoe als ze wil spelen en kan soms wel een kwartier achter elkaar hiermee bezig zijn. Een ideale manier om haar bezig te houden want het maakt geen rommel, het is makkelijk uit elkaar te halen of onder een kast te schuiven, en je hoeft zelf niets te doen. De kat kan het balletje zelf bewegen en zich zo bezig houden, ook als je zelf niet thuis bent. Wat een uitvinding; Luna en ik zijn fan! En mag ik je nog even wijzen op de kat rechts op de doos? One happy cat, haha!

 

We hebben het pakket nu ongeveer een week in huis en Luna is gek op haar cadeaus voor de feestdagen. Helemaal de kuipjes van Renske, en het play circuit. Heb jij al aan je huisdier gedacht met het oog op de feestdagen? Er zijn op dit moment vele leuke speeltjes verkrijgbaar die speciaal gericht zijn op deze tijd van het jaar. Praktisch en hip tegelijk! Of geef ze iets extra lekkers, want laten je eerlijk zijn; wij eten ook allerlei lekkere dingen tijdens de feestdagen. Dan mogen zij dat toch ook?

 

* Dit kerstpakket is aangeboden door Viadierenwinkel.nl

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Tineke

  Wat een tof pakket, hier zitten heel wat leuke dingen tussen die onze poes Kiara ook erg leuk zou vinden. Ik ga zo eens even een kijkje nemen op de site!
  liefs

  13 december 2014 at 12:17
 • Reply Judith

  Leuke spulletjes!! Een soort welkomscadeau voor Luna! Ik heb voor Donna en Dexter ook wel eens zo’n soort spel gekocht, maar dan kleiner. Maar lang hebben ze er niet mee gespeeld! Helaas krijgen ze ook geen blikvoer oid, ook al vinden ze dat wel heel lekker, ze kunnen er niet tegen!

  13 december 2014 at 19:06
 • Reply Manon

  Aaah wat een leuke dingen zitten er in dit pakket!

  13 december 2014 at 21:38
 • Reply Wendy

  Wat ontzettend leuk. Ik heb ook wel eens naar dat Play Circuit staan kijken, maar ik weet niet of het nog wel wat is voor onze katten die inmiddels alweer een paar jaar zijn. Speels zijn ze trouwens nog steeds wel hor. Maar goed, twijfels.

  14 december 2014 at 23:47
 • Geef een reactie