Follow:
Lifestyle

Kobo Aura e-reader review voor veel leesplezier

Kobo Aura e-readerAls boekenliefhebber had ik nooit gedacht dat er een moment zou komen dat ik een e-reader zou kopen. De geur van een nieuw boek en het letterlijk in je handen hebben, is iets wat ik nooit wilde opgeven. Maar toch kwam de dag, een paar weken geleden, dat ik besloot om voortaan digitaal te gaan lezen. Niet exclusief en als ik een leuk boek bij de kringloop zie, zal ik ‘m wellicht kopen, maar over het algemeen ben ik voortaan voor het e-book. In deze Kobo Aura e-reader review vertel ik je meer over mijn aankoop.
 
In mijn zomervakantie maakte ik voor het eerst kennis met de e-reader. Ik wilde geen zware boeken meeslepen op vakantie (met enkel handbagage) en besloot de e-reader van mijn vader mee te nemen met een aantal leuke boeken. Toen heb ik er dagelijks gebruik van gemaakt, en ontdekte ik hoe makkelijk het eigenlijk is.
Hoewel ik het best een investering vind, heb ik toch eventjes geleden de knoop doorgehakt en heb ik mijn aankoop gedaan. Ik heb gekozen voor de Kobo Aura, wat de beste koop is volgens de Consumentenbond. Je zit niet vast aan Amazon (zoals met de Kindle), het is compact, heeft wifi en heeft een vrij gemiddelde prijs van €119.
 

De voordelen van de Kobo Aura e-reader

Het grote voordeel van alle e-readers is natuurlijk dat je heel veel boeken op zo’n klein apparaatje kunt zette. Dat maakt het makkelijk om in verschillende boeken tegelijk te lezen, helemaal omdat het zelf bijhoudt waar je gebleven bent. Via verschillende websites kun je gratis legale e-boeken downloaden, als een soort wekelijkse actie. Als je een boek dan niet leuk vindt, gooi je het er gewoon weer af en vervang je het door wat anders. Het is dus gewoon heel makkelijk om meerdere boeken ‘op zak’ te hebben.

Wat ik erg handig vind en mistte bij die van mijn vader, is wifi. Hierdoor kun je tijdens het lezen op een woord klikken om hier de betekenis van te zien, wat handig is als je bijvoorbeeld in het Engels leest. Ook kun je aantekeningen maken, als je dat deed in papieren boeken. Dat blijft dus gewoon hetzelfde. En door de verbinding met wifi kun je boeken op je e-reader zetten met een programma op je computer. Je hebt niet eens meer een kabeltje nodig. Dat werkt heel erg makkelijk!
 
 
Kobo Aura e-reader
 
En dan heb ik het nog niet gehad over Pocket, iets wat mijn collega me even moest uitleggen. Regelmatig kom je online artikelen tegen die je wil lezen, maar die erg lang zijn. Door ze op te slaan in ‘Pocket’, wat als een extensie werkt, kun je deze later op je e-reader lezen. Zonder kabeltjes en ingewikkelde trucjes. Je hoeft alleen maar de extensie van Pocket in Chrome te downloaden en je kunt alles naar je e-reader doorsturen.

En door e-boeken te lezen in plaats van papieren exemplaren, bespaar je ook nog eens veel bomen. Ja, daar denk je waarschijnlijk niet aan als je dat heerlijk ruikende nieuwe boek in de winkel koopt, maar het is een stuk beter voor het milieu om digitaal te lezen. Je bespaart niet alleen papier van het boek, maar ook verpakkingsmateriaal, transportkosten naar de winkel en inkt. Dus het doet mij als hippie goed om te weten dat ik nu in ieder geval flink minder verbruik voor mijn leesplezier.
 
 
Kobo Aura e-reader
 

De nadelen van de Kobo Aura e-reader

Het grootste nadeel is natuurlijk de ervaring van lezen. Het boek in je hand hebben, op je nachtkastje zien liggen, de textuur van de pagina’s onder je vingers. Maar dat is eigenlijk één van de weinige nadelen die ik ervaar. Een ander klein dingetje dat ik niet heel fijn vind, is het vasthouden van de e-reader voor lange tijd. Daarom heb ik op Ebay een handige ‘hand strap’ besteld die je op de e-reader plakt en waarmee je je hand door een lus kunt halen. Hierdoor ligt het wat fijner in de hand. Echter heb je met een gewoon boek ook dat je na een tijdje wat kramp in je hand krijgt, dus dat probleem is niet alleen iets van een e-reader.

Deze e-reader heeft geen kleurenscherm, maar dat is bij de meeste modellen zo. Dat is voor gewoon lezen geen enkel probleem, maar als je tijdschriften wil lezen of boeken met veel kleurenfoto’s, dan is dat iets om rekening mee te houden.
 
 
Kobo Aura e-reader
 
En hoewel je even moet wennen aan je apparaat, kon ik best snel omschakelen van papier naar digitaal. Je moet even uitvogelen war je precies moet swipen voor de volgende pagina en om het menu te zien, maar als je net zoveel leest als ik, heb je dat snel onder de knie. En wat ik ook leuk vind is dat de Kobo Aura e-reader weergeeft hoe lang je over dat boek hebt gedaan.

Ik kocht mijn Kobo Aura e-reader bij Mediamarkt maar alle grote winkels hebben ‘m. Het is dan ook een populair model, en ik begrijp helemaal waarom. Het is best een grote aankoop voor €119, maar ik heb er nu al zoveel plezier van dat ik het het geld helemaal waard vind.
 
 

Heb jij een e-reader? En wat voor boeken lees jij graag?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie