Follow:
Beauty, Organic

kokosolie, mijn favoriete manieren om het te gebruiken

kokosolieKokosolie is een hype die maar niet weg lijkt te gaan. En met een goede reden, want het goedje kun je voor zoveel dingen gebruiken dat je het niet eens meer bij kunt houden! Of het nu gaat om je haar laten glanzen, droge plekjes op je huid te hydrateren of bakken in de keuken; met kokosolie kan het allemaal! Ik gebruik al een jaar of twee (biologische) kokosolie voor allerlei doeleinden en vandaag deel ik mijn favoriete manieren om kokosolie te gebruiken.

 

Haarmasker met kokosolie
Eens in de zoveel tijd wil ik mijn haar een beetje extra ondersteunen en gebruik ik kokosolie als haarmasker. Er zijn mensen die echt hun hele haar overgieten met olie, maar ik doe eigenlijk alleen vanaf mijn oren naar beneden. Daarbij focus ik dus alleen op de punten van mijn haar. Ik kam het van te voren goed door en begin vervolgens met aanbrengen van kokosolie. Dit laat ik even in tussen mijn handpalmen vloeibaar worden, en dan is het een kwestie van je haar verzadigen met de olie. Ik laat het zo’n 30 minuten intrekken, maar anderen doen het zelfs uren! Onder de douche moet je het er goed uitwassen, en daarna gebruik je conditioner zoals je gewend bent. Je krijgt er heerlijk zacht en glanzend haar van!

 

Scheerolie
Is je scheergel op? Je kunt ook kokosolie gebruiken. Ik doe dit vaak als ik mijn benen ‘droog’ scheer, dus niet onder de douche. Je brengt simpelweg een dun laagje olie aan op je been en scheren gaat daarna super makkelijk en glad. Na je scheerbeurt was je je been met een beetje warm water en het resterende laagje kokosolie geeft je benen een heerlijk zacht gevoel.

 

Nagelriemolie
Met de winter in aankomst heb ik altijd droge handen. En mijn nagelriemen kunnen ook wel een beetje extra verzorging gebruiken. Daarom doe ik regelmatig een klein beetje kokosolie op mijn nagelriemen en dit masseer ik zachtjes in totdat de olie is opgenomen. Je kunt vervolgens nog een bokkepootje gebruiken om je nagelriemen terug te duwen.
 
kokosolie

 

Gezonde koekjes met kokosolie
We weten bijna allemaal wel dat kokosolie voor allerlei beauty-doeleinden gebruikt kan worden, dus je zou bijna vergeten dat je er ook mee kunt bakken. Ik maak er graag deze gezonde koekjes mee, als vervanging van boter. Ze zijn erg lekker crunchy, met een beetje chocolade en net genoeg zoetigheid.

 

Droge haarpunten
Er is nog een tweede manier om kokosolie in je haar te gebruiken. Je kunt ook een heel klein beetje door je droge haar wrijven om het een mooie glas te geven en pluizen te verminderen. Dit doe je op schoon en droog haar. Je doet een heel klein beetje tussen je handen, laat het smelten en vervolgens haal je je handen door je lokken. Een beetje olie is voldoende voor mooi glanzend haar.
 
 
Gebruik je kokosolie in de douche? Pas dan wel op dat je niet uitglijdt, want de restjes van de koksolie kunnen een ondergrond gevaarlijk glad maken.

 
 

Hoe gebruik jij kokosolie het liefste?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Julie Quadflieg

  Ik heb zelf nog nooit kokosolie in huis gehaald, maar je hebt me zeker wel geïnspireerd met dit artikel! 😉

  16 oktober 2016 at 14:12
  • Reply Geanne

   Het is echt een fijn product wat je voor 101 dingen kunt gebruiken. En je kunt het tegenwoordig heel goedkoop bij Action en Xenos kopen 🙂

   16 oktober 2016 at 15:35
 • Geef een reactie