Follow:
Reizen, Travel

Kopenhagen, mijn tips voor een toffe citytrip

KopenhagenOnlangs was ik een paar dagen in Kopenhagen en wat was het daar mooi! Zo mooi, dat ik een aantal leuke plekken in de Deense stad met je wil delen. Hoewel ik ook naar het toeristische Nyhavn ben geweest om daar bovenstaande foto te maken, heb ik ook een paar tips voor minder vaak genoemde bezienswaardigheden in de stad. Ik heb ontzettend genoten van de citytrip naar Kopenhagen en kan iedereen aanraden om eens een paar dagen naar de Deense hoofdstad te gaan.


 
KopenhagenKopenhagen 

Vrijstad Christiania

Er is één grote toeristische trekpleister die je niet snel tegen komt in de Deense VVV. Christiania is een kleine gemeenschap op een oud militair gebied in Kopenhagen. In de jaren ’70 hebben de hippies dit gebied gekraakt en zijn hier gaan wonen, en ze wonen er nog steeds. Het is een kleurrijk stukje Denemarken waar openlijk drugs wordt verkocht. Daarom zal de Deense overheid niet snel over Christiania schrijven, omdat ze drugsgebruik en drugsverkoop gedogen (af en toe is er een inval van de politie). Overdag is het een prima plekje om rond te neuzen want je kunt gewoon door de straatjes lopen. Wees wel respectvol naar de bewoners en maak geen foto’s. En mijn persoonlijke advies is om hier alleen overdag naartoe te gaan, niet als het gaat schemeren of het donker is.

 

Nationaal Museum

Als je in Kopenhagen bent, wil je misschien ook wel een museum bezoeken. Daar zijn er nogal veel van in de stad, maar ik kan het Nationaal Museum aanraden. Ze hebben daar een heel uitgebreide expositie over de vroegere volkeren, de IJzertijd en de ontwikkeling van Denemarken. En eigenlijk is die ontwikkeling van tientallen eeuwen geleden vergelijkbaar met die van Nederland. Dus je leert eigenlijk vooral over het vroege Europa, de mensen die hier woonden en hun groeiende ontwikkeling en welvaart. In het museum vind je nog veel meer exposities en alles is ruimtelijk opgezet. Je kunt je hier echt uren vermaken!

 
 
Kopenhagen 

Nyhavn

Denk je aan Kopenhagen, dan zie je waarschijnlijk die kleurrijke huisjes in de haven voor je. Hoewel je in de stad wel meer kleurrijke huizen tegenkomt, is deze haven toch wel een plaatje om te zien. Als je hier rond loopt,  ben je gegarandeerd de hele tijd foto’s te maken. Het is zo’n fotogenieke plek! Het water is hier bijzonder helder en heeft een diepgroene kleur. Heel bijzonder om gewoon de schroef van de boten in het water te zien. Vanaf hier vertrekt ook de rondvaartboot, waarmee je nog veel meer van de stad kunt zien. Voor een kopje koffie kun je het beste even een zijstraat in gaan voor een meer betaalbare thee of koffie met wat lekkers.

 

Dagje naar Malmö (Zweden)

Wist je dat je vanuit Kopenhagen binnen 35 minuten in de Zweedse stad Malmö kunt staan? Dit is de twee na grootste stad van Zweden, en het is een prima plek voor een dagexcursie. Het is makkelijk te bereiken, maar je moet er wel even aan denken dat ze in Zweden een andere valuta hebben. Ik vind het altijd leuk als je met een boot of trein naar een ander land kunt voor een dagje, gewoon om iets meer van het gebied te zien. Dus heb je een dag extra tijdens je citytrip naar Kopenhagen, koop dan vooral een (vrij voordelig) treinkaartje en bezoek Malmö.

 
 
Kopenhagen 

Hipster Meatpacking District

Vlak achter het station vind je een oud insdustrieel gebied die nu helemaal hip is. Hier vind je allerlei restaurants, soms met een unieke kaart. Overal branden gezellige lampjes en het is overal druk, druk, druk. Het is nu heel populair door de hipsters-feer die er hangt. Ik heb gegeten bij Warpigs, wat prijzig was maar wel erg lekker! Je moet er wel op tijd zijn, want bijna alles was al op toen ik er was. Ook hebben ze hun eigen soorten frisdrank die nét even anders zijn dan je gewend bent. Warpigs is echt een ervaring!
 

Unlimited pas voor het openbaar vervoer

Het is geen gek idee om een meerdaagse reispas te kopen. Je kunt ze voor 1, 2 of 3 dagen kopen en daarmee kun je onbeperkt met de trein, metro en bus reizen. In Kopenhagen ligt een heel goed, netjes onderhouden en punctueel netwerk voor het ov. Overal zijn liften en roltrappen aanwezig dus als je (net als ik) minder goed te been bent, kun je met de lift naar het straatniveau gaan en hoef je geen trappen te nemen. Bonus: de metro is onbemand en heeft aan twee kanten een groot panoramaraam. Dus ga voorin zitten en het is net alsof je in een achtbaan zit!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie