Follow:
Lifestyle

Kunstbloemen van Ebay, hit or miss?

kunstbloemen EbayIk ben dol op Ebay, maar ik weet ook dat de kwaliteit wel eens te wensen overlaat. Op het moment ben ik helemaal gek op pioenrozen, en ik ging op zoek naar een boeketje kunstbloemen. Echte pioenrozen zijn natuurlijk prachtig, maar ook duur en slechts in een bepaalde periode verkrijgbaar. Dus plaatste ik een bestelling op Ebay en vertel ik vandaag of het de moeite waard is.

 
Op Ebay vind je tal van verkopers die pioenrozen verkopen. Sommige boeketten zijn mooier dan anderen, maar er is zeker genoeg keuze. Ik was dus ook wel een tijdje bezig met het uitpluizen van de juiste verkoper en het juiste product. Ik wilde bijvoorbeeld graag een boeket, en niet losse rozen. Soms vind ik dat een beetje magertjes lijken, dus ik wilde iets wat voller was. Maar de meeste boeketten die verkocht worden, staan in de advertentie met vier exemplaren in een vaas afgebeeld. Een oase aan bloemen dus, maar wel misleidend omdat je voor datzelfde effect dus vier boeketten moet bestellen.

Gelukkig vond ik een boeket in de kleur die ik zocht, en waar duidelijk werd aangegeven hoe groot, vol, aantal rozen etc. je daadwerkelijk krijgt. Een hele verademing!
 
 
kunstbloemen Ebay

Ik bestelde dit boeketje met pioenrozen bij deze verkoper voor €7,25

 
Het pakketje met bloemen arriveerde na ongeveer 10 dagen (snel!). Natuurlijk moest ik even slikken toen ik zag hoe plat het pakketje was voor een bos kunstbloemen, maar wees gerust. Alles was namelijk nog prachtig in model toen ik het uit de verpakking haalde. Natuurlijk moet je de individuele stengels even wat los wrikken en in de juiste positie plaatsen voor een volle bos, maar de bloemen zelf zijn prachtig! Precies zoals op de foto van de verkoper, en de kleur is ook precies waar ik naar zocht.

Het boeket heeft één lange steel en daarop zitten allemaal losse stokjes voor de bloemen en andere decoratie. Ik vond de vorm alleen niet zo mooi (één bloem stak er heel hoog bovenuit) dus ik wist al vrij snel dat ik alles los zou knippen. Dit knipte ik met een tangetje voor ijzerdraad, en ik moest echt wel even kracht zetten op sommige stukken. Maar het werd er al een stuk mooier van! Ik moet wel eerlijk zeggen dat er nogal wat lijmrestjes aan het boeket zat, wat goed zichtbaar werd toen ik alles uit elkaar haalde. Je kunt dit er heel eenvoudig af halen, maar ik wilde het toch even noemen.
 
 
kunstbloemen Ebay

De afmeting van het boeket toen het binnenkwam. Samsung Galaxy S4 ter vergelijking
kunstbloemen Ebay
 
Dit is het uiteindelijke resultaat na het losknippen van de rozen. Ik moet er eigenlijk een andere, niet doorzichtige, vaas voor vinden. Het boeket is namelijk mooier als je het met touw of elastiek bij elkaar bindt en in model brengt. Die techniek is niet zo mooi voor een glazen vaas, dus ik ben nog naar iets anders op zoek.
 
Toen ik op zoek was naar de pioenrozen, zag ik her en der ook advertenties van andere bloemen voorbij komen. Toevallig was ik ook nog op zoek naar bloemen voor de slaapkamer, dus ik bleef nog even op Ebay hangen. Bij dezelfde verkoper kocht ik uiteindelijk ook nog drie witte hortensia’s.
 
 
kunstbloemen Ebay
Deze hortensia’s kocht ik via deze verkoper voor €1,71 per stuk

 
Ook deze hortensia’s kwamen weer met een heel lange stengel. Die heb ik er dus ook direct maar afgeknipt. Ik wist al dat ik deze bloemen in een lage vaas op mijn nachtkastje wilde zetten.
 
 
kunstbloemen Ebay
 
Ook deze bloemen zijn heel mooi gebleven in de post. Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van deze hortensia’s. De bloem is heel mooi vol, de kleur is precies goed en zelfs het blad is mooi vormgegeven.
 
 
kunstbloemen Ebay
kunstbloemen Ebay
 
 
Al met al ben ik super tevreden met mijn kunstbloemen van Ebay! Is het materiaal van de bloem echt zijde zoals in de advertentie staat? Dat denk ik niet, maar de bloemen zijn wel érg mooi! Als je bekijkt wat je in een woonwinkel of tuincentrum voor kunstbloemen betaalt, dan is dit echt een schijntje. Mocht ik dus weer op zoek zijn naar een mooi boeket, losse bloemen of andere decoratie dan weet ik zeker waar ik moet zoeken. Op Ebay!
 
 
Heb jij wel eens kunstbloemen gekocht voor in je huis?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Ik heb hier ook kuntsbloemen in een vaas staan!

    11 juli 2015 at 11:27
  • Geef een reactie