Follow:
DIY, Lifestyle

How to… Lelijke stekkerdoos wegtoveren

stekkerdoos wegtoverenWie zelf wel eens verhuisd is, weet dat je niet alles in één keer naar je zin hebt. Klusjes blijven liggen voor ‘als je een keer tijd hebt’ en in de tussentijd kun je er wel mee leven. Die situatie had ik met mijn nachtkastje. Een grote stekkerdoos lag er bovenop, de snoeren waren niet weggewerkt en ik ergerde mij verschrikkelijk aan deze stekker-bom. Maar ik heb iets bedacht om alles netjes weg te werken zodat je (bijna) niets van de snoeren ziet, en je toch een stroompunt hebt voor je wekker, nachtlampje en vooral belangrijk; telefoon. Benieuwd naar hoe ik dit in een kwartiertje heb gedaan, lees dan verder. 
 
Heb jij net als ik een oude woning, dan heb je waarschijnlijk ook stopcontacten die hoog op de muur zitten. Niet heel praktisch, en ook zeker niet mooi. Ik had direct na de verhuizing dan ook geen idee hoe ik hier iets moois van kon maken, dus ik liet het eerst maar zo. Een enorme stekkerdoos lag bovenop mijn nachtkastje, zodat ik in ieder geval meerdere stopcontacten had en ik mijn telefoon vanuit bed kon opladen en gebruiken met het korte snoer dat ik heb. Niet alleen lelijk, maar de aan/uitknop (die altijd aan bleef, anders gaat mijn wekker uit) brandt ook nog best fel. Niet heel fijn als je wil slapen en je hebt constant dat lampje naast je hoofd.
 

Gelukkig bleek mijn oplossing erg simpel. De meeste dingen die je nodig hebt, heb je waarschijnlijk zelfs al in huis. Hierdoor is het naast makkelijk ook nog eens erg goedkoop.
 
Je hebt nodig:
– Een kartonnen doos met deksel (mijne is van Sostrene Grene – Groningen)
– Een stekkerdoos die in de doos past
– Potlood
– Stanleymes
– Washitape
 
 
stekkerdoos wegtoveren
Het enige wat je hoeft te doen, is een groot deel uit de achterkant snijden. Laat aan drie kanten ongeveer een centimeter over, zodat de doos zijn stevigheid houdt. Snijd met een stanleymes voor het mooiste resultaat. Heb je dat niet, dan kan een schaar ook als het karton in ieder geval niet te dik is. Zorg ervoor dat je je werkblad beschermt als je gaat snijden!
 
 
stekkerdoos wegtoveren
Gebruik washitape om de ruwe randen af te plakken. Omdat de lagen karton los kunnen gaan zitten, is het beter om dit even af te plakken. Het design van de washitape is niet belangrijk, daar zie je namelijk niets van terug.
 
 
stekkerdoos wegtoveren
Leg vervolgens de stekkerdoos op de zijkant in de doos. Hierdoor heb je meer ruimte voor de stekkers en kun je de deksel er netjes op doen. Nu hoef je alleen nog maar de deksel op de doos te doen en alles is netjes weggewerkt!
 
 
stekkerdoos wegtoveren
Zet de doos op de juiste plaats, steek alle stekkers in de stekkerdoos en geniet van het resultaat! Wil je er een stekker in doen (bijvoorbeeld op je telefoon ‘s avonds op te laden) dan haal je gewoon de deksel eraf en doe je de stekker er in. Het snoer komt er aan de achterkant uit en loopt zo naar je telefoon.
 
 
stekkerdoos wegtoveren
Ik heb ook nog de twee snoeren vanaf het stopcontact op de muur weggetoverd. Dit heb ik gedaan met zo’n wit plastic haakje met een spijker. Ik heb hiermee de snoeren langs het kozijn laten lopen, zodat deze achter het gordijn verdwijnen.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Manon

  Super handig en ook heel leuk!

  20 januari 2015 at 16:05
 • Reply Julie Quadflieg

  Wat een handig idee! Staat heel erg leuk! 🙂

  20 januari 2015 at 17:29
 • Reply Wendy (itswendy.nl)

  Dat zoiets simpels kan zorgen voor zo’n verschil. Een stuk netter, minder rommelig. Bij ons moet er ook nog steeds wat gebeuren aan het stekkerblok op mijn vriend zijn nachtkastje.

  20 januari 2015 at 22:41
 • Reply Annette Guitoneau

  Leuk gedaan, goed idee.

  21 januari 2015 at 21:28
 • Geef een reactie