Follow:
Life Lately, Persoonlijk

Life Lately 51 | Zomer, verjaardag en mijn staycation

Life Lately 51De laatste Life Lately die op Sweet Suzie verscheen, is ruim een jaar geleden. En dat is best jammer, want bijna iedereen vind het leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen en om te zien wat iemand eigenlijk allemaal doet. En eet, want laten we de foodphoto’s vooral niet vergeten. Daarom ga ik Life Lately opnieuw starten met maandelijkse updates over mijn leven. Ik start met Life Lately 51 van de maanden juli en augustus, die vooral heel erg druk waren waardoor ik weinig tijd had om leuke dingen te doen. Gelukkig had ik nog wel twee weken vakantie tussendoor. Kijk je mee?
 
Life LatelyMet vriendinnen ging ik uit eten bij een heel leuk klein zaakje in Groningen, No 25. Ik hou echt van dit soort gezellige restaurantjes waar mensen met veel passie werken en het eten gewoon goed en lekker is. Ik ging voor een heerlijke burger met aardappelwedges. Beide waren erg lekker!

 

Life LatelyOp kantoor vierde ik mijn 28e verjaardag alvast voordat mijn vakantie in ging. En wat is er leuker dan binnenkomen en je werkplek versierd zien? Ik word daar in ieder geval direct vrolijk van, en ook van de heerlijke chocoladerepen die de jarige traditiegetrouw krijgt bij ons op de redactie.

 

Life LatelyHet eierschandaal, niemand kon er nog omheen. En wat doe je als je heel erg zin hebt in pannenkoeken maar je biologische eieren uit de supermarkt mogelijk niet veilig zijn? Dan maak je gewoon vegan pannenkoeken. Smaakt net zo lekker en is helemaal vrij van fipronil.

 

Life LatelyIn mijn vakantie ben ik ook begonnen met hardlopen. Ik, die een hekel had aan lopen en sporten, ging op een brakke zondagochtend voor het eerst rennen en dat moest natuurlijk vaastgelegd worden. Beetje bij beetje hou ik het steeds langer vol en vind ik het nog steeds leuk om te doen.

 

Life LatelyOmdat mijn ouders ook vakantie hadden, besloten we om een dagje naar Schiermonnikoog te gaan. Daar komen we al sinds ik klein was en het is leuk om zo nu en dan nog even weer een dagje terug te gaan. Het wat prachtig weer, de boot was overvol en de sfeer op zo’n eiland is echt uniek te noemen.

 

Life Lately

Bij een eiland hoort natuurlijk ook het huren van een fiets. Met deze elektrische bike hebben we veel van het eiland kunnen zien zonder ons helemaal kapot te trappen met alle heuvels en duinen en bospaden.

 

Life LatelyAls je op het strand bent op zo’n zonnige dag, moet dat natuurlijk vastgelegd worden. De linker foto kon je al op Instagram voorbij zien komen, de andere kreeg ik later van mijn ouders toegestuurd. Ik wist niet eens dat deze foto was gemaakt!

 

Life LatelyNaast hardlopen ben ik ook veel meer gaan wandelen. Voor een leuke DIY die binnenkort online komt, had ik een dikke tak nodig. Dus ben ik even naar een plek toe gewandeld waar volop takken op de grond lagen. Bijkomend voordeel is dat het prachtig weer was en ik ook weer wat beweging heb gekregen.

 

Life Lately 51Vorige week ging ik spontaan een middag naar Delfzijl, wat ver bovenin Groningen ligt. Daar ging ik onder andere naar de Punt van Reide, waar je deze te lieve zeenhondjes kunt bekijken. Blijkbaar is dit een van de weinige broedplaatsen waar de dieren ieder jaar weer terug komen. Van achter een wand kun je ze bekijken en foto’s maken, zodat je de dieren niet stoort. Erg leuk om zo eens zeehonden te zien die niet in een dierentuin of zeehondencrèche opgesloten zitten.

 

Life LatelyOm bij de zeehondjes te komen, kon je via de weg lopen (afgesloten voor auto’s), of tussen de schapen over de dijk wandelen. Deze schatjes stonden daar in het zonnetje te grazen. Het is leuk om eens zo door de natuur te lopen. Het was alleen niet praktisch dat ik sandalen aan had want bij schapen hoort? Schapenpoep. Juist.

 

Life LatelyMijn eerste poging tot een vegan pasta is niet helemaal gelukt. Het ‘gehakt’ dat ik gebruikte was niet per se lekker, maar het is toch leuk om te ontdekken dat je oude vertrouwde recepten makkelijk vegetarisch of veganistisch te maken zijn.

 

Life Lately 51Voor mijn wandelingen probeer ik steeds vaker iets verder van huis te gaan, zoals naar het meer bij mij in de buurt. Het is te ver om naartoe te lopen, dus stapte ik laatst op de fiets om een stuk rond de Hoornseplas te wandelen. Dit stuk op de foto is trouwens het Hoornsemeer, dat ernaast ligt. Hier was ik even op een bankje gaan zitten om van het uitzicht te genieten.

 

Life Lately 51Het jaarlijkse festival voor Performing Arts Noorderzon vond weer plaats in Groningen en deze keer ben ik er ook heen gegaan. Die ene keer dat ik heen ben geweest (jaren geleden), vond ik het niet zo bijzonder maar het was leuk om te ontdekken dat het eigenlijk toch een heel gezellig en sfeervol festival is. En in het mooie Noorderplantsoen is het bovendien een prachtige locatie voor zo’n evenement.

 

Life Lately 51Met het mooie weer van de afgelopen week was ik opnieuw bij de Hoornseplas te vinden. Deze keer ging ik samen met een paar vriendinnen om heerlijk van de zon te genieten. Gewapend met bikini, kleedjes en heel veel lekker eten hebben we ons daar de hele middag vermaakt. Zo had ik toch nog een beetje een vakantiegevoel tijdens mijn staycation, die verder getekend was door somber weer en koude dagen.

 
 

Wat heb jij de afgelopen maanden voor leuke dingen gedaan?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie