Follow:
Life Lately, Persoonlijk

Life Lately #52 | Boswandeling en het Verre Reizen Event

Life Lately 52

Nu de klok een uur achteruit is gegaan en de lampen om 17.00 uur al weer aan moeten, is de herfst toch echt niet meer te ontkennen. De afgelopen weken heb ik mijn best gedaan om zo veel mogelijk te genieten van het mooie weer. Ik heb heel wat (bos)wandelingen gemaakt en heb twee weken geleden zelfs nog gepicknickt in de zon. Het is jammer dat het slechtere weer nu weer de overhand neemt, maar dat betekent wel dat ik weer lekker op de bank kan kruipen met een kop thee en een goed boek. Bijvoorbeeld Travel Book, een te gek reismagazine dat ik kreeg tijdens het Verre Reizen Event waar ik afgelopen weekend was. In deze Life Lately lees je meer over deze beurs en de dingen die ik de afgelopen weken heb gedaan.

 
 
Life Lately 52

Ik heb best wat planten in huis staan en daar probeer ik natuurlijk zo goed mogelijk voor te zorgen. Een beetje water geven is niet altijd voldoende en dus besloot ik een aantal van mijn planten te verpotten in grotere bloempotten. Ik voelde me even heel oud en degelijk toen ik dit deed, maar ik kan nu al zien dat het een positief effect heeft op mijn planten. Want ja, een urban jungle onderhouden doe ik graag!

 
 
Life Lately 52

Zoals ik al zei heb ik best wat gewandeld toen het weer nog relatief warm en zonnig was. Wandelen is vooral iets wat ik ben gestart om meer te bewegen maar ik geniet natuurlijk ook van het buiten zijn en het zien van de bomen die langzaam van kleur veranderen. Helaas is het nu waarschijnlijk al te koud om zonder jas naar buiten te gaan zoals op bovenstaande foto, maar ik hoop nog veel in de bossen te wandelen de komende tijd.

 
 
Life Lately 52

Wat doe ik op een regenachtige dag? Lekker op de bank liggen met een goed boek natuurlijk! The Power of Now van Eckhart Tolle is een boek waar ik al best een tijd in aan het lezen ben, wat er vooral mee te maken heeft dat je hier niet even in één ruk doorheen kunt. Het is een boek vol wijsheid over het drukke leven van nu en ik kan het iedereen aanraden! Maar andere boeken en tijdschriften zijn natuurlijk ook prima entertainment voor de typische herfstdag vol regen. En tijdens het schrijven van deze Life Lately is het ook aan het regenen, dus ik ga zo weer een lekker plekje zoeken met een boek en hete thee.

 
 
Life Lately 52

Alweer aan de wandel, dit keer bij de Hoornseplas in Groningen. Hier kom ik steeds vaker en het rondje om het water is net lang genoeg voor voldoende beweging zonder dat het als sport of echte inspanning gaat voelen. Dit was ook nog eens op een prachtige dag, waarbij er veel mensen langs het water liepen. Waar ik niet aan had gedacht is dat er met mooi weer ook veel ‘vrije recreanten’ liggen en dat het voetpad dwars door dit naaktstrand loopt. En omdat ik geen zin heb in een grote omweg, loop ik dus maar stug door, haha. Dit is het enige stuk van de route waar ik geen spontaan praatje hoef te maken met voorbijgangers 😉

 
 
Life Lately 52

Na mijn wandeling ging ik genieten van mijn zero waste picknick die ik had meegenomen. Wat water, een appel met kaneel, vegan carrot cake muffin (wel met papieren vormpje) en natuurlijk mijn e-reader. Zo kon ik nog even heerlijk van de zon genieten. Het hele strand lag vol met Groningers die ook nog even van het weer gingen genieten en dat geeft toch altijd een leuke sfeer.

 
 
Life Lately 52

Ieder jaar ben ik weer aanwezig tijdens de jaarlijkse Zuidlaardermarkt in mijn geboortedorp. Het is de grootste paarden- en warenmarkt in Europa en daarom moet ik toch ieder jaar even weer komen kijken. Hoewel het aanbod niet spectaculair is en mijn paardrijdagen al ver achter mij liggen, is het zo’n traditie waar ik nog niet mee wil breken. En ik moet ook iedere keer even met een paard knuffelen, zodat ik die heerlijke geur weer ruik. Dan voel ik me even weer dat 15-jarige meisje dat de hele dag met haar pony kon knuffelen. Ik kocht er een heerlijke warme sjaal en ecologische wollen sokken omdat ik het altijd koud heb, helemaal nu we richting de winter gaan.

 
 
Life Lately 52

Bovenstaande foto nam ik tijdens een boswandeling op een prachtige zonnige ochtend. Soms is het zo de moeite waard om op tijd naar buiten te gaan en te genieten van de natuur, de zon, de frisse lucht en een beetje lichaamsbeweging. Dit keer koos ik voor een bos een stukje verder bij mijn woonplaats weg, waar ik als kind veel kwam omdat mijn familie aan de rand van het grote natuurgebied woonde.

 
 
Life Lately 52

En als je eenmaal in het bos bent, moet je natuurlijk ook even in een boom klimmen. Dit is mijn oprechte pretgezicht wanneer ik in de natuur ben. Ik wilde ‘m eerst niet op social media delen omdat het niet helemaal voldoet aan de schoonheidsidealen maar na het lezen van The Subtle Art Of Not Giving A F*ck van Mark Manson besloot ik dat er niets mis is met het delen van een vrolijke foto.

 
 
Life Lately 52
Afgelopen weekend was ik aanwezig bij het Verre Reizen Event in Den Haag. Op deze beurs heb ik veel inspiratie op kunnen doen over mogelijke reizen die ik nog wil gaan maken. Ik werd vooral enthousiast over een rondreis door het westen van de Verenigde Staten, Costa Rica, Australië, Thailand en Cambodja. Het was echt heerlijk om me weer onder te dompelen in die reissfeer en om nieuwe mensen te ontmoeten die voor jou de meest perfecte reis willen organiseren. Ik hoop de komende jaren dan ook zeker een paar mooie bestemming te bezoeken. Ik heb de afgelopen jaren eigenlijk alleen korte reizen in Europa gemaakt en ik zou graag weer een verre reis willen maken in een prachtig land.

 
 
Life Lately 52
Als ik iets leuk vind aan deze tijd van het jaar, is dat wel het uitzoeken van een nieuwe agenda en deze alvast invullen wat betreft verjaardag en jaarlijks terugkomende afspraken. Ik koos onlangs voor mijn eerste Happinez-agenda. Ik wilde deze al langer maar vind dat er niet per se heel veel ruimte per dag is om te schrijven. Maar het ontwerp, de mooie afbeeldingen en extra dosis inspiratie maken dat denk ik meer dan goed. En zo druk is mijn leven ook weer niet, dus ik denk niet dat ik ruimte te kort zal hebben. De voorkant alleen al is prachtig, met de bladeren van de ginkgo-boom in goudfolie. Ik kan niet wachten om deze in het nieuwe jaar te gaan gebruiken!

 
 

Wat heb jij de afgelopen weken gedaan? Volg mij ook op Instagram om niets te missen.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie