Follow:
Life Lately, Persoonlijk

Life Lately #54 | Leven als vegan + contractverlenging

Life Lately

De eerste weken van het nieuwe jaar liggen alweer achter me en ik kan zeggen dat ik me zeker goed vermaakt heb. Ik ben sinds het nieuwe jaar veganist, wat inhoudt dat ik geen dierlijke producten zoals zuivel, ei, honing en vlees meer eet. Het was natuurlijk even afwachten hoe me dat zou vergaan, maar ik ben nog niet verhongerd hoor! Ook ging ik naar een fijne yoga workshop, bereidde ik mij voor op mijn reis naar Thailand en moest ik met mijn kat Milan naar de dierenarts. Als klap op de vuurpijl mocht ik mijn vaste contract ondertekenen bij mijn werkgever. Het was een maand vol leuke dingen en in deze Life Lately zie je wat ik heb gedaan.


 
Life LatelyMijn kat Milan werd in het weekend helaas ziek en moest naar de dierenarts. Twee keer zelfs, omdat de klachten bleven. Wist je dat je kat kan flauwvallen van braken? Ik niet, en je kunt je voorstellen dat ik erg geschrokken was toen dat gebeurde. Gelukkig was hij na een paar dagen weer zichzelf.
 
 
Life Lately Langzaam begon ik met de voorbereidingen van mijn reis naar Thailand. Ik bezocht de plaatselijke GGD voor de vaccinaties die ik nodig heb en nu kan ik gezond op reis.
 
 
Life Lately Voor een zakelijke afspraak had ik afgesproken bij De Herbivoor in Groningen. Dit leuke tentje serveert heerlijk vegan eten, zoals deze burger van kikkererwten die bedolven is onder lekkere ingrediënten.
 
 
Life Lately Als je mijn blog regelmatig leest dan is het je vast niet ontgaan dat ik zo’n 13 kilo ben afgevallen. En omdat ik het zonde vind om al mijn kleding weg te gooien, heb ik besloten een aantal kledingstukken met de naaimachine kleiner te maken. Lekker budget en zero waste!
 
 
Life Lately Wat doe je als je als vegan naar een gender reveal party van een vriendin gaat? Je maakt gewoon zelf lekkere snacks in roze en blauw! Vegan koekjes met glazuur, blauwe muisjes en het roze glazuur is gemaakt met hibiscuspoeder.
 
 
Life Lately Mijn favoriete vegan lunch van dit moment: Knäckebröd met kerrie hummus en paprikapoeder, een appel met wat kaneel en een heerlijke smoothie vol fruit en vitamines.
 
 
Life Lately Naast vaccinaties moest ik voor mijn reis ook een nieuw paspoort aanvragen. Dus op naar het gemeentehuis met nieuwe pasfoto’s en gaan met die banaan! Nu heb ik weer een fris en leeg paspoort om te vullen met stempels van te gekke bestemmingen.
 
 
Life LatelyAfgelopen maand was ik aanwezig bij een yin yoga nidra workshop in Groningen. Dit zijn verschillende soorten yoga gecombineerd in één heerlijke ontspannen middag. Ik heb er erg van genoten en ik hoop vaker met deze groep mensen yoga te mogen doen.
 
 
Life LatelyEen stagiaire op ons werk vertrekt binnenkort en hij wilde ons trakteren op een lekkere verzorgde lunch. En speciaal voor mij werd een vegan maaltijd gemaakt. Zo ontzettend leuk! En dit soort momenten maken het leven als veganist een stuk makkelijker en leuker!
 
 
Life LatelyMaar dat vegan leven is sowieso al heel leuk hoor! Ik kan gewoon nog lekker eten maken, zoals een broodje hamburger. Ik gebruikte de verse vegan hamburgers van Albert Heijn en speltbrood (Oerbrood) van Jumbo. Niet gezond maar zó lekker!
 
 
Life Lately Vorig weekend ging ik met een paar vriendinnen naar de sauna. Toevallig lag er sneeuw die dag, wat het een best bijzondere ervaring maakte. Het is zo lekker om even helemaal te ontspannen en tijd door te brengen met vriendinnen. En ook hier ging het vegan eten prima. Ze hadden niet echt iets op de kaart staan, maar we konden ter plekke toch iets bedenken dat zou werken.
 
 
Life LatelyEn als afsluiter, op de laatste dag voor mijn vakantie, kreeg ik ook nog mijn nieuwe contract aangeboden. Na 2 jaar heb ik eindelijk een vast contract weten te bemachtigen, wat best bijzonder is voor iemand met een arbeidsbeperking (MS). Ik ben zo blij dat ik leuk werk heb, met super lieve collega’s en in een werkveld waar ik daadwerkelijk voor gestudeerd heb.
 

Volg jij me al op Instagram? Check daar ook direct updates over mijn reis naar Thailand

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Laetitia | Miss Deadline

    Yes!! Gefeliciteerd met je vaste contract, met een SUPER goed gevoel op vakantie naar Thailand dus. Goede reis en heel veel plezier !

    10 februari 2018 at 08:41
  • Geef een reactie