Follow:
Life Lately

Life Lately #55 | Tattoo, ziekte en een vegan picknick

maandoverzicht-mei-2018Als ik terug denk aan de maand mei, dan denk ik eigenlijk alleen aan het mooie weer. Ik kan niet geloven dat we dit jaar al zo vroeg getrakteerd zijn op zo veel zomerse dagen. Daar heb ik dan ook direct mijn voordeel mee gedaan, onder andere met een zonnig Bevrijdingsfestival, picknicken bij een meer in de buurt en het Pinksterfeest in Delfzijl dat overgoten was met zon. In dit maandoverzicht zie je wat ik de afgelopen maand allemaal heb gedaan, kijk je mee?
 

maandoverzicht-mei-2018

Bevrijdingsfestival in de zon

Met het Bevrijdingsfestival is het ieder jaar weer afwachten wat voor weer je gaat krijgen. Ik heb jaren meegemaakt dat ik verging van de kou, het stormde enkele jaren geleden en de afgelopen editie was het stralend weer! Dat is ook precies wat bij mijn idee van Bevrijdingsdag past: genieten op een kleedje op het gras, in de zon, met wat eten en drinken en muziek op de achtergrond. Dit jaar was er helaas geen band die ik kende en daarom graag wilde zien, dus daarom kon ik de hele dag lekker in de zon liggen. Wat heb ik er weer van genoten en wat is het fijn om vrijheid te hebben.

 
 
maandoverzicht-mei-2018

Pinkerfeest Delfzijl

Wie niet uit de regio komt heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar de Pinkerfeesten in Delfzijl zijn best een dingetje. En aangezien mijn vriend uit dit leuke plekje bovenin Groningen komt, moest ik daar natuurlijk ook mee naartoe. Voor mij had het geen nostalgische waarde, maar wat was het leuk! De haven en de dijk staan vol mensen, kraampjes, muziek en gezelligheid. Hoewel het best lastig is om de hele middag op de schuine zijkant van de dijk te staan, heb ik me ontzettend vermaakt. Hoewel de muziek op sommige momenten zeer questionable was, zat de sfeer er zeker in. En de Queen Cover Band die de avond afsloot, maakte alles compleet.

 

En wie is er verkouden met dit mooie weer?

Dat zal ik dan wel zijn! Hoe krijg ik het voor elkaar om met dit mooie weer verkouden te worden, aangezien er op ons werk geen airco is en het daar dus niet aan kan liggen? Ik ben er vooral de eerste dagen echt goed ziek van geweest en heb dan ook weinig kunnen doen. Vandaar dat het ook op Sweet Suzie stil was, aangezien ik niet de energie had om aan het werk te gaan. Gelukkig ben ik na ongeveer 2,5 eindelijk van de verkoudheid af en ben ik er bovendien in geslaagd om mijn vriend niet ziek te maken. Dat verdient toch een applaus?

 
 
maandoverzicht-mei-2018

Tattoo laten zetten

Op Instagram heb je het waarschijnlijk al voorbij zien komen: mijn twee nieuwe tattoos. Aan het begin van mei liet ik niet één maar twee tattoos zetten. Ik wilde deze ontwerpen al heel lang op mijzelf laten vereeuwigen en het is gelukt! Na best een beetje pijn heb ik nu een kompas met bloemen op mijn linker onderarm, en een maantje op mijn rechter pols. Ik ben zo blij! Het nadeel van al dat mooie weer in mei was echter wel dat ik mijn tattoos goed moest afdekken van de zon. Ik deed er een doek overheen als ik in de zon ging zitten, maar de genezing verliep heel voorspoedig waardoor ik het nu alleen nog maar hoef in de smeren als ik de zon in ga. Dit is om de tattoo zo lang mogelijk mooi te houden.

 
 

maandoverzicht-mei-2018

The Green Shift

In mei was ook het evenement The Green Shift in Groningen. Het was de eerste keer dat ik een event over duurzaamheid en veganisme bezocht en het was ontzettend leuk! Binnen waren onder andere kraampjes met zowel eten als beautyproducten, spullen voor tuinieren en er waren meerdere workshops. Het was heel boeiend om te zien hoe veganisme ook in Groningen veel mensen trekt en hoe we samen kunnen vechten voor een mooiere wereld. Ik kocht onder andere wat vegan boodschappen die ik in de buurt niet kan doen en een heerlijke argan olie voor de huid.

 
 

Picknicken bij de Hoornseplas

Om dit heerlijke weer te vieren, ging ik met twee vriendinnen picknicken bij de Hoornseplas in Groningen. Het was verrassend rustig voor een woensdagmiddag en daarom hebben we optimaal kunnen genieten van een middag aan het water. Ik had allemaal (ongezond) vegan eten bij me, een kleedje en wat was het lekker! Hoewel ik niet heb gezwommen (het water is er alles behalve schoon) ben ik wel aan het pootje baden geweest en was het erg gezellig om weer even met vriendinnen te kletsen.

 

Dit waren een aantal hoogtepunten van mijn Life Lately. Volg Sweet Suzie op Instagram om niets te missen.

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply The Green Guide

  Wat balen van de verkoudheid 🙁 Maar WAT een mooie tattoo <3

  6 juni 2018 at 19:20
 • Reply Marjoleine

  Je tattoo is super mooi! Ik heb in mei ook m’n eerste tatoeage laten zetten, aan de binnenkant van m’n bovenarm. Ben er ook zoooo blij mee. Mij was trouwens helemaal niet verteld dat ik hem in moest smeren, dat heb ik vandaag dus pas voor het eerst gedaan. Gelukkig zit ‘ie aan de binnenkant dus zoveel zon ziet ie niet.

  6 juni 2018 at 19:29
 • Geef een reactie