Follow:
Life Lately

Life Lately augustus | Normandië en vegan verjaardag!

Life Lately augustus

Het is september en hoewel ik nog steeds hoop op een prachtige Indian Summer, is de zomer toch wel een beetje voorbij. En het is ook al even geleden dat ik een Life Lately heb gedeeld, want in alle eerlijkheid heb ik het deze zomer heerlijk rustig aan gedaan. Dat kwam deels door gezondheidsklachten die er voor zorgden dat ik de bank eigenlijk niet af kwam.  Dat dwong mij om rustig aan te doen. Maar toch gebeurde er de afgelopen twee maanden zeker wat hoor! Zo ging ik op vakantie naar het mooie Normandië en vierde ik voor het eerst mijn verjaardag vegan-style. Kijk je mee naar mijn Life Lately?


 
Life Lately augustus Life Lately augustus

Normandië

Deze zomer deed ik iets voor het eerst: op vakantie met mijn lieve vriend. We wilden naar een bestemming waar we genoeg te zien hadden en met voorkeur met de auto naartoe konden rijden. Het werd uiteindelijk de streek Normandië in Frankrijk, een gebied waar hij al een paar keer was geweest. Nu staat Normandië bekend om D-Day, de Tweede Wereldoorlog, tanks en bunkers, maar ook als je er niet zo veel mee hebt is het een mooie plek voor een vakantie. In dit artikel deel ik mijn reistips voor Normandië.

 

Warmte-intolerantie

Hoewel het normaal met mijn gezondheid best goed gaat en ik er daarom niet veel over blog, had ik deze zomer nare klachten van Multiple Sclerose (MS). Normaal heb ik niet zo’n last van warm weer, mede omdat de temperatuur hier in Nederland rond de 25 graden blijft steken. Echter was het de afgelopen zomer zo ontzettend warm, dat mijn hele lichaam instortte. Warmte- intolerantie noemen ze dat onder MS-patiënten en ongeveer 80 procent krijgt er mee te maken. Het zorgde er voor dat ik in Frankrijk op de stenen vloer in het huisje ging liggen, met natte washandjes, in een poging om af te koelen. En ook kocht ik een aantal koelproducten zoals polsbandjes die heel lang koud blijven. Hoewel dit wel een beetje hielp, ben ik stiekem wel blij dat enorme hitte voorbij is.

 
 

Vegan verjaardag

Op 6 augustus werd ik 29 jaar oud en dat moest natuurlijk gevierd worden. Met een vegan party, want op 1 januari besloot ik vegan te worden. Het was wel even lastig om te bedenken waar ik allemaal aan moest denken, want ik kan niet meer taart bestellen bij de plaatselijke supermarkt zoals ik voorheen deed. Uiteindelijk is het gelukt hoor, en heb ik zelf drie taarten gemaakt. Ja, dat vergde aardig wat tijd aangezien ik het op drie dagen vierde (werk/vriendinnen/familie) dus ik ga proberen dat de volgende keer wat beter te verdelen. Mocht je tips willen om je vegan verjaardag te vieren, dan heb ik die voor je!

 
 
Life Lately augustus

Slow living

Mede door een verslechtering van mijn gezondheid, besloot ik om het in de maand augustus rustig aan te doen. Sociale uitjes heb ik moeten afzeggen en ik lag vooral veel op de bank of in bed. Echter paste dit perfect bij mijn doel van slow living, om zo met meer intentie te leven en niet altijd maar op mijn telefoon te zitten of dingen tegelijk te doen. Ik kan er ontzettend van genieten om een boek (of de nieuwe Ikea-gids)te lezen met wat muziek op de achtergrond. Ik ga dus zeker proberen om deze gewoonte er in te houden de komende tijd.
 
 
Life Lately augustus

Vegan hotdog bij Ikea

Wie ook veganist is, is het vast niet ontgaan dat de vegan hotdog van Ikea is gelanceerd in Nederland. Dat moest natuurlijk geprobeerd worden, waarbij het helemaal handig was dat Ikea vlak bij mijn werk zit. Ik kan je alvast verklappen: ik vond ‘m erg smakelijk! Er was vooraf nogal wat verwarring over de ingrediënten in het broodje. Die is overigens helemaal vegan! Er waren een paar filialen die nog werkten met een oudere zending broodjes die niet vegan waren, maar ik vermoed dat je nu overal een vegan hotdog kunt scoren mét vegan broodje. Let er wel op dat niet alle sauzen vegan zijn. Wat ik overigens wel tenenkrommend slecht vind, is de naam die ze het hebben gegeven: Hippe Dog. Mensen mogen best vegetarische of veganistische hotdog zeggen vind ik. Nu is het alsof vegan zijn alleen maar een trend is, maar alle veganisten weten wel beter!

 
 

Wat waren een aantal hoogtepunten van jouw Life Lately? Volg Sweet Suzie
op Instagram
 om niets van de mijne te missen. 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Wat balen dat je de warmte zo slecht trekt! Ik vind het juist wel fijn, mis het nu ook echt 🙁 Ik ben écht heel benieuwd naar de vegan hotdog 🙂 Inderdaad, stomme naam…

    5 september 2018 at 07:58
  • Geef een reactie