Follow:
Life Lately

Life Lately Juni 2018 | Zomerfolk en boeken van rondreis Amerika

Life Lately juni 2018

De zomer is in volle toren en daar heb ik de afgelopen maand flink van mogen genieten. Mijn Life Lately bestond voornamelijk uit genieten van de zon, een heerlijk festival en vooral veel buiten zijn. Dat is natuurlijk heel fijn! Ook zetten mijn vriend en ik een leuke en grote stap voor volgend jaar en moest ik in de afgelopen maand flink uitrusten door extra inspanning op het werk. Kijk je mee naar mijn Life Lately?


 
Life Lately juni 2018

Op zoek naar wilde orchideeën

Aan het begin van deze maand fietste ik samen met mijn vader naar een natuurgebied bij mijn ouders in de buurt. Daar zouden rond die tijd wilde orchideeën groeien, een plant die je niet zo veel meer ziet in Nederland. Best uniek dus! Fietsen door het mooie Drenthe is sowieso geen straf, maar ik was vooral nieuwsgierig naar de wilde orchidee. Echter had niemand mij van te voren verteld (en ik had niet gezocht) dat deze bloem totaaaal niet lijkt op de orchidee die veel mensen in huis hebben. Dit kleine paarse vlekje viel bijna niet op in het grote veld waar ze stonden. Ik denk dat de paarse knop misschien maar 10 cm groot is. En ik moet eerlijk toegeven: dat was toch een beetje een domper. In totaal zat ik een uur op de fiets voor iets waar ik heel andere verwachtingen van had.

 
 
Life Lately juni 2018

Rapalje Zomerfolk festival

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de maand juni, omdat ik dan weer het Rapalje Zomerfolk Festival kan bezoeken. Ik lieg niet als ik zeg dat dit mijn favoriete weekend van het jaar is! De meeste mensen kennen het niet en het lijkt ook niet echt op festivals zoals wij die anno 2018 kennen. Dit gezellige evenement vindt plaats in Groningen, kenmerkt zich in een open en warme sfeer en je ziet er vooral veel mensen in middeleeuwse kleding lopen. Het voelt ieder jaar weer als een warm bad. En sinds een paar jaar loop ik in mijn zelfgemaakte jurk rond op dit festival. Maar ben je niet zo van de kilts en korsetten, wees dan niet gevreesd. Iedereen is welkom, ook kinderen en honden. Er gelden geen kledingvoorschriften.

 
 
Life Lately juni 2018

Rondreis in Amerika boeken

Mijn vriend en ik hebben deze maand een groot en leuk toekomstplan verwezelijkt. Wij hebben onze rondreis in Amerika geboekt! Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de diensten van reisbureau Tioga Tours. Toen we slechts enkele weken aan het daten waren hebben we de Verre Reizen Beurs in Den Haag bezocht en wisten we eigenlijk al dat we deze geweldige reis samen wilden maken. We moeten nog bijna een jaar wachten voordat we daadwerkelijk in de camper stappen, maar de meeste zaken zijn alvast geboekt. Nu kan ik beginnen met sparen want hoewel de reis fantastisch wordt, is deze niet bepaald goedkoop!

 
 
Life Lately juni 2018

Soms is mijn lijf even op

Over mijn gezondheid mag ik op dit moment niet veel klagen. Mijn ziekte MS is zo stabiel, dat de neuroloog op mijn laatste MRI-scan geen enkel nieuw litteken kon zien. Die littekens verschijnen normaal in de hersenen en zorgen voor minder goede informatieoverdracht tussen het brein en zenuwen. Dat er in een jaar tijd geen enkele bij was gekomen, is hééél goed nieuws. Toch moest ik de afgelopen maand even slikken toen bleek dat ik een klein beetje extra werk al niet aan kon. Ik zou maar een uurtje per dag (voor slechts vier dagen) extra werken om de vakantie van een collega op te vangen, maar mijn lijf kwam heftig in opstand. Ik heb een heel weekend vol slapen en rusten nodig gehad om weer een beetje op verhaal te komen. Dat was best confronterend, omdat ik me het afgelopen jaar juist zo goed voel! Gelukkig heb ik inmiddels genoeg kunnen rusten om weer uitgerust aan het werk te gaan.

 
 
Life Lately juni 2018

Zonnebaden in het Stadspark

Wie in een appartement woont, weet dat je met warm weer het beste toevlucht kunt zoeken in een park in de buurt. Heel Groningen lag afgelopen weekend opgekropt in het Noorderplantsoen, en daarom koos ik er juist voor om met mijn handdoekje en fles water naar het Stadspark te verkassen. Mijn vriend en ik hebben hier heerlijk van de zon kunnen genieten, op een klein veldje waar bijna geen andere mensen waren. En met dit uitzicht, was mijn maand op een geweldige manier afgesloten!

 
 

Wat waren een aantal hoogtepunten van jouw Life Lately? Volg Sweet Suzie
op Instagram
 om niets van de mijne te missen. 

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply The Green Guide

    Héérlijk zo’n reis in het vooruitzicht! En wat een fijne uitslag, maar wat balen dat je toch even rust moest nemen. Altijd goed naar je lijf luisteren <3

    4 juli 2018 at 11:38
  • Geef een reactie