Follow:
Uncategorized

LIFESTYLE | DIY’s voor mijn nieuwe huisje

Pinterest DIYNu het grote nieuws rondom mijn verhuizing eindelijk naar buiten is, is het tijd om mij alvast voor te bereiden. De meeste meubels heb ik al wel uitgekozen, maar moet ik nog kopen. En omdat ik op mijn Pinterest-profiel al vele leuke DIY’s had gevonden in het afgelopen jaar, is het nu tijd om een aantal alvast te maken. In dit overzicht zie je mijn favorieten waar ik binnenkort mee aan het klussen ga. Kijk je mee?
 
Klik voor instructies, foto’s en oorspronkelijke bronnen op de link onder iedere afbeelding. Op Pinterest kun je doorklikken naar de bijbehorende blogs.
 

Pinterest DIYDeurmat met monogram

Ik ben altijd al gek geweest op monogrammen, maar in Nederland gebruiken we ze eigenlijk niet. De Amerikanen gelukkig wel en zo vond ik (via Engelse zoekwoorden) deze leuke DIY. Ik verhuis naar een appartement waarbij de voordeur in een afgesloten portiek zit, en ik wil daar graag een leuke deurmat. Ik ga het alleen net omgekeerd doen van bovenstaande foto. Dus een bruine mat met daarop zwarte letters/monogram. Ik heb al een spuitbus verf in huis en dit lijkt me een vrij eenvoudig klusje.
 

Pinterest DIYVrolijke kleuren in boekenkast

Tijdens mijn laatste tripje naar Ikea kwam ik in de koopjeshoek een Billy boekenkast (half hoog) tegen voor maar €8. Die ging dus direct mee naar huis en zal uiteindelijk een plekje krijgen in de keuken. Omdat het een showmodel betreft, was de achterplaat voorzien van vlekjes etc. Ik wil stof spannen over een aantal stukken karton en deze tegen de achterkant van de kast plaatsen. Op die manier heeft de achterkant een leuk kleurtje. En ben ik er zat van, dan kan ik het karton er zo uit halen en vervangen door een ander stofje. Zo handig!
 

Pinterest DIYIkea Hack Lack Salontafel

In mijn huis komen een aantal meubels van Ikea, waaronder bovenstaande salontafel van de Lack-serie. Omdat ik niet wil dat alles er zo typisch Ikea uitziet en deze tafels bovendien snel beschadigen, maakt mijn vader overal een houten blad op. Ook in deze donkere beits, om het wat meer sfeer te geven. Ook mijn nachtkastjes en tv-meubel worden voorzien van een laag hout. Dan is het net even anders en leeft het huis veel meer.
 

Pinterest DIYString Art van Amerika

Het is geen geheim dat ik gek ben op alles Amerika. Ik heb er met veel plezier gewoond en het land vind ik gewoon ontzettend boeiend en interessant. Om mijn leven daar niet snel te vergeten (dat doe ik sowieso niet, maar ik vind dit een leuk kunstwerkje) ga ik een zogenaamde ‘string art’ maken. Dit kan op een houten plank of bijvoorbeeld op piepschuim, waar je vervolgens veel spijkertjes in een bepaald patroon in slaat. Door garen tussen de spijkertjes te spannen, ontstaat een leuke vorm. Ik wil een ‘outline’ van de Verenigde Staten gebruiken en een hartje of ster maken op de plek van de stad waar ik woonde. Ik denk trouwens dat ik dit ga proberen met een canvas met aan de achterkant piepschuim. Dan is het een stuk makkelijker om alle spijkertjes er in te slaan.


Pinterest DIYAmerikaanse vlag op hout

En dan nog een Amerikaans tintje voor in mijn huis. Op het moment dat ik in Amerika aankwam, had het land net 4th of July (Onafhankelijkheidsdag) gevierd. Overal hingen vlaggen en ik was zwaar onder de indruk. Ik wist dat ik later deze vlag in huis wilde hebben, alleen vind ik een nylon vlag niet zo sfeervol. Met deze DIY (gemaakt op houten paaltjes voor in de tuin), maak ik de Amerikaanse vlag na en wil ik het een wat verouderde look geven. Ik vind dit een leuke en creatieve manier om een bepaald land te accentueren in je huis.
 
Nogmaals, als je meer wil weten over de DIY’s, instructies zoekt of het artikel erover wil lezen, klik dan op de links naar de oorspronkelijke bronnen. De foto’s zijn niet van mij.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Denise

    Wat een super leuke boekenkast voor maar 8 euro, wauw!

    1 september 2014 at 18:18
  • Geef een reactie