Follow:
DIY, Lifestyle

LIFESTYLE | Huis versieren met houtbranden

Wood burning

Pyrografie, het is iets wat ik nog niet lang ken, maar al wel gek op ben. Pyrografie, ookwel houtbranden genoemd, is een manier om met een hete pen in hout te kunnen schrijven of het te versieren. Na een zoektocht op Pinterest kwam ik zoveel leuke dingen tegen, dat ik zeker wist dat ik dit zelf ook wilde proberen. Ik bestelde een setje met brander en verschillende puntjes en ik moest natuurlijk inspiratie op doen voor wat ik zelf wil gaan maken. Mijn favorieten zie je vandaag op Sweet Suzie. 
 
 

Wood burning
 
Wood burning
Pollepel en quotes
Het branden van pollepels is relatief makkelijk en goedkoop. Het hout is geschuurd en het hout is zacht, waardoor het branden makkelijk gaat. En gaat het mis, dan koop je gewoon een nieuwe pollepel en probeer je het opnieuw. Ik wil zeker een aantal patronen uitproberen.
 
 
Wood burningNaambordje
Dit lijkt me wel veel moeilijker, maar ik wil graag mijn eigen naambordje maken voor mijn nieuwe woning. Ik moet voorlopig nog wel flink blijven oefenen, want je moet er echt even gevoel voor krijgen voordat je een beetje kunt tekenen en schrijven. Hopelijk gaat het me goed af want ik vind dit veel leuker dan zo’n standaard bordje van de winkel.
 
 

Wood burningPersoonlijke snijplank
Ook snijplanken zijn leuke objecten om te versieren door middel van houtbranden. Dit lijkt me ook goed te doen, als je even goed zoekt naar de juiste snijplank. Ik denk dat blank hout hier ook weer het beste voor werkt. Ik heb namelijk geen idee hoe bamboo (wat je nu veel in de winkels ziet) brandt en of dat wel geschikt is. Zo’n gepersonaliseerde snijplank lijkt me ook een leuk idee om als kado te geven.
 
 

Wood burningHuisdieren
Drinkbakjes, hangers voor de halsband, een opbergbox voor speelgoed of voer; er is veel te bedenken. In plaats van iets nieuws kopen in de winkel, kun je ook zelf iets personaliseren voor je huisdier. Ik pinde bovenstaande ‘kapstok’ voor een vergelijkbaar idee. Ik wil namelijk van hout een houder maken voor Luna’s eet- en drinkbakje. Daar ergens moet ook haar naam komen te staan. Het geeft karakter aan de dingen van je huisdieren en het is natuurlijk ontzettend schattig.

 
 
Wil je meer voorbeelden zien van houtbranden/pyrografie, klik dan op deze link. Hier zie je honderden voorbeelden via Pinterest. En als je benieuwd bent naar welk setje ik heb gekocht, kijk dan even hier. Voor ongeveer €20 heb je al een setje en kun je zelf ook aan de slag gaan!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nortfhlix NL

    Wow! Nooit gewete dat dit pyrografi heette.
    Zo kun je van een simpele houten pollepel nog een leuk cadeau maken!

    19 oktober 2014 at 16:26
  • Geef een reactie